Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víte jak poznáte opravdovou blondýnu? Když se ji podíváte pod sukni. Na Zemi, nejlidnatějším ostrově vesmíru, chce každý něco. Joe chce opravdovou roli, Mary chce mít opravdového muže, Sahara chce prožít opravdový život. A Bob? Ten chce opravdovou blondýnu. Komedie o mužích a jejich posedlostech, o ženách a jejich zpovědích a o sexu a jeho půvabech. (Butterfly E.G. s r.o.)

(více)

Recenze (31)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak já tenhle film miluju......Matthew Modine, který nechce hrát v telenovelách a tak čeká na svou příležitost jako pingl, jeho agentka Kathleen Turner, která v něm nevidí talent a dohazuje mu kšefty jako třeba křoví v klipu Madonny, jeho partnerka Catherine Keener obtěžovaná muži i svým psychoterapeutem, její učitel v kurzu sebeobrany Denis Leary, Bridgete Wilson - blondýnka, ale ouha! ne "opravdová" a za to jí dá její neurotik doma na kokos .... atd. atd. Co postava, to klenot a každý něco hledá. Třeba tu pravou platinu, kterou možná najde, možná ne, pro každého je OPRAVDOVÉ něco jiného ........ miluju tenhle film. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Čekání na úspěch a mezitím čekáním se táhne ta dennodenní všednost, nejistota a nutnost placení účtů. A člověk pak už jenom počítá dny a sleduje jak ho to ubíjí ..... a každého to ubíjí jinak ...... blondýně „je nanic z povrchních žvástů“ protože je na „duchovní hodnoty“...... no jasně není to opravdová blondýna, ale bruneta ...... to dá rozum. A přírodní blondýna, tak ta zase.... traumatizuje jinak. Mary ta nedokáže přijmout skutečnost, že je přitažlivá pro všechny muže, kromě toho, kterého má doma. .... „S lidmi to je fakt beznadějný“ ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Krotká satira na šoubyznys, která se ale (a v tom je její největší přednost) nezabývá hollywoodskými hvězdami, ale lidmi, kteří živoří na okraji branže. Velice trefně. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

To, že tom DiCillo byl vždycky tím milým, ale zároveň kousavým ironikem, stále platí. Takového mám rád. Tentokrát své hrany však ztupil až příliš. Propletenec životních banalit je až příliš hřejivý a jemný (tak jako kdejaký prací prášek), že po zhlédnutí toho z filmu moc nezůstane. Zato ty jeho postavy jsou prostě k sežrání. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Nezávislý film, který se chce líbit - je to nenáročná komedie se sympatickými hrdiny, krásnými ženami (nejen blonďatými), z exkluzívního prostředí (televize, film, videoklipy, fotomodelling) a se silně pozitivním závěrem. Průměrná záležitost a další důkaz toho, že hra na jistotu se většinou nevyplácí (film ve své době v kinech propadnul). ()

juta 

všechny recenze uživatele

Docela ujetý a vlastně o ničem. Jde hlavně o to, jak si o sobě někdo myslí to, čím není a má úchylku v tom, že by se nikdy nevyspal s nikým, kdo není stoprocentní blond. Žádné herecké hvězdy a ani snaživí herci nedokážou ničím ohromit. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Tom DiCillio a já potřetí. Kromě Života v oblouznění (ten bezmezně miluju) mě žádný z jeho snímků nepohltil a nemůžu říct, že bych byl nadšený (jak z Johnnyho Suede, tak z Opravdové blondýnky), přesto v sobě oba nesou něco zajímavého, o čem je třeba přemýšlet. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niečo ako pokus o satiru v showbiznise, filme a modelkovskom svete, pokus nahliadnuť tam tým vtipnejším spôsobom a zároveň poukázať na rôzne praktiky, aké tam fungujú. Zároveň príde aj príjemná pointa, že aj keď v hlave máte dievčatá rôzneho kalibru, to najlepšie máte doma. Inak málo výrazný film, nie je tu scéna, ktorú by si človek zapamätal na dlhú dobu alebo navždy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem viděla poprvé už před lety, ale zanechal ve mně tak nesmazatelný dojem, že jsem si teprve v polovině druhého shlédnutí unuděně uvědomila, že tohle už znám. Je to krotká až bezzubá satira ze světa slavných a zejména těch, kteří se mezi slavné chtějí protlačit. Film neoplývá originalitou, ani vtipem, nemá silné scény, ani silné herecké výkony. Je to čiročirý průměr, který zanechá jen mlhavý dojem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Tom DiCillo. Kamera : Frank Prinz. Hudba : Jim Farmer. Zcela průměrná komedie, kdy jsou některé scény spíš k pláči. 50 % ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný film, o kterém nemohu říci nic špatného kromě toho, že o něm nemohu říci ani nic dobrého. Český distribuční název "Zlato, pojď na to" implikuje úplně jiný žánr, než o jaký se tento film pokouší. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Za posvátnou trojicí Living in Oblivion, Box of Moon Light a Delirious (ne nutně v tomhle pořadí) sice Blondýnka o chlup zaostává, ale i tak je to kvalita, jakou nám Tom DiCillo servíruje (a doufejme, že servírovat bude i nadále, i když s frekvencí by mohl rozhodně přidat) už řadu let. Jeho rukopisem je ostatně film nasáklý, ať už jde o bizarní postavy, jejich představitele, kteří se v DiCillových snímcích objevují s železnou pravidelností, jejich obskurní příběhy či využívání nezaměnitelné hudby, tenhle styl si rozhodně s ničím nespletete. A zamilovat si ho taky není žádný problém. 85% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najslabsi film slusneho rezisera TomaDiCilla /Opili Slavou, Zivot v Oblouzneni/. Rowan Atkinson tu bol zbytocny, vadil mi, Daryl hannah vlastne tiez. Zabudnutiahodny film . 35 % ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

I když se snažím zdržovat vulgarizmů, zde musím konstatovat, že ten kdo tomuto snímku přiřadil český titul byl naprostej debil! Jen kvůli názvu ( na VHS uveden pouze jako Zlato pojď na to... ) mě vůbec nenapadlo vzít tento film v půjčovně do ruky a dlouho mi proto unikal skvělý filmový zážitek. Stejně jako jsem již uvedl ve svém komentáři k filmu Bouchači a bouchačky ( tento český překlad je taky něco! ), i tento film na mě funguje, jako laskavé pohlazení po duši. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Neznalý divák čeká, co přijde... a najednou je konec. :-) Ti ostatní, co vědí, si mohou užít celkem klidnou komedii o normálních/nenormálních lidech. Sice nejsem tak nadšený, jak jsem u Toma zvyklý, ale líbilo se mi to. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Inteligentní i vtipná komedie, jenž předčila všechna moje očekávání. Film o touhách a životních cílech, doplněný skvělým obsazením a nenáročnou životností příběhu. Abych řekl pravdu,takhle nějak si představuji dokonalou 'romantickou' sondu do komediálního života nás všech. ()

Reklama

Reklama