Reklama

Reklama

Když se slunci nedaří

(seriál)
  • angličtina When the Chips Are Down (festivalový název)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný seriál Když se slunci nedaří se odehrává převážně v nemocnici, jejímiž pacienty jsou děti nejrůznějšího stáří. Autoři seriálu se záměrně vyhnuli těžkým a beznadějným případům a jejich nemocnici proto většinou opouštějí uzdravené děti. Přesto se i v této pohodové nemocnici setkáme s onemocněními vážnými, v současné dětské populaci relativně častými, jejichž léčení klade na pacienty, ale také na jejich rodiče, nemalé nároky. V každém případě je seriálová nemocnice místem důvěry v uzdravení zejména díky vedoucí lékařce dětského oddělení, doktorce Šnajberkové (D. Veškrnová). (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviděla jsem všechny díly. To, že je to i hodně instruktážní podle mě není na škodu. Jasně, ani se to moc nesnaží edukaci zakrývat, ale podle mě je fajn zjistit, co všechno různé nemoci obnáší. Samozřejmě dnes už je medicína zase někde jinde. Ale tak proč si neříct, že je vlastně fajn dnes jako diabetik používat pero a ne ampulky a injekční stříkačku. ()

brrumlaa 

všechny recenze uživatele

Přísloví: "Kam nechodí Slunce tam chodí lékař". Už z tohoto přísloví by se dalo parafrázovat samotný název tohoto českého seriálu z nemocničního prostředí. Příběhy obyčejných lidí jak se méně nebo více (ne)vyrovnávají se zdravotními problémy svých dětí. Docela zajímavě herecky obsazené: Dagmar Veškrnová - Havlová - jako milá, obětavá a hlavně dětská lékařka Šnajberková, její manžel Jan Hartl. Sestřičky v nemocnici: Naďa Konvalinková, Barbora Srncová. Nebo "manželé" : Simona Stašová a Jiří Schmitzer a další. Je to takový průměrný,ale dívatelný český seriál, který ničím neurazí a ani nepřekvapí. ()

Reklama

amyth 

všechny recenze uživatele

Balancuje to na hranici odpadu a kýče. Tak nekritickou ódu na pokleslé české zdravotnictví jsem nečekal. Je vidět proč se seriál točil, kdo ho platil a proč se dál vysílá. Mezi "herci" pak dominuje Veškrnová, která vždycky hrála primitivky které mají čáru i mezi ušima a tady se pokouší uchopit něco co jde absolutně mimo její možnosti. To samé platí pro spoustu ostatních pubescentních herců a "hvězd". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento český seriál z nemocničného prostredia má svoje svetlé okamžiky, ale našlo by sa v ňom aj hodne vecí, ktoré by sa dali ešte vypilovať. Skúseni borci zo starej, dobrej hereckej školy v kombinácii s mladou, neznámou gardou. Občas to hodne zaškrípalo. Takže predovšetkým herecké výkony sú dosť nevyvážené. Tiež je na tom poznať aj lacná, televízna produkcia. Seriál je rozdelený do šiestich, hodinových, dielov. Ich poradie a názvy sú: 1. Honza, 2. Michal, 3. Inzulín, 4. Maruška, 5. Zuzka, 6. Šnajberková. ** ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Porevoluční seriál o dětech s různými zdravotními trably z nemocničního prostředí. Co si vzpomínám, byl vcelku slušný, i když pro mě lehce depresivní, asi kvůli prostředí. Dobré herecké obsazení předvedlo svůj standard a mládež se jim snažila sekundovat. Nakonec dávám mírný podprůměr a pravděpodobně se k seriálu již nikdy nevrátím. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Litoměřicích a v Říčanech a v obcích Mlékojedy a Klokoty. (M.B)
  • Písnička Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka „Chválím tě Země“ byla složena původně pro tento seriál. Její zrod však byl bolestný a dokonce ohrozil vztah této tvůrčí dvojnice. Nejdřív byla jen melodie k tomuto seriálu, když ji ale Svěrák uslyšel, požádal Uhlíře, zda by k ní mohl napsat text a ten svolil. Jenže přinesl text, který Uhlíře tak rozčílil, že mu prvně v životě napsal dopis.„Takového nešvaru jako osazovat dlouhé noty krátkými slabikami se může dopustit jen lid v lidové písni anebo neschopný textař. Lid nejsi a nějaký schopnosti taky máš, tak to přepiš.“ A tak byl mistr poprvé po desítkách let spolupráce nucen text přepsat. (sator)

Reklama

Reklama