Reklama

Reklama

Když se slunci nedaří

(seriál)
  • angličtina When the Chips Are Down (festivalový název)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný seriál Když se slunci nedaří se odehrává převážně v nemocnici, jejímiž pacienty jsou děti nejrůznějšího stáří. Autoři seriálu se záměrně vyhnuli těžkým a beznadějným případům a jejich nemocnici proto většinou opouštějí uzdravené děti. Přesto se i v této pohodové nemocnici setkáme s onemocněními vážnými, v současné dětské populaci relativně častými, jejichž léčení klade na pacienty, ale také na jejich rodiče, nemalé nároky. V každém případě je seriálová nemocnice místem důvěry v uzdravení zejména díky vedoucí lékařce dětského oddělení, doktorce Šnajberkové (D. Veškrnová). (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Povedená instruktážní série pro potencionální i skutečné pacienty s cukrovkou a jinými závažnými onemocněními... Na zdravé diváky působí tenhle projekt až příliš ... instruktážně? ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Obsahem i formou laciný otravně edukativní cyklus epissodek rádoby >ze života< dětských chorých, s historkami tak pitomně z palce vycucanými a přitaženými za vlasy, že jejich sledování působí až nechtěně směšně, navíc vše i ryze herecky (sic!) podáno tak odpudivě toporně a neživotně líbezně a ufňukaně, že výsledný efekt na lehce problematického mladého (kterému je zjevně cyklus určen) člověka musí působit (zvlášť s časovým odstupem od dob výroby - fakt nechápu /...nebo asi chápu zas... °-/, proč tuhle srajdu naše >trdlovize nucené dlužby< zase recykluje!) snad až kontraproduktivně... - - - P.S. Hahaha, cpát ve špitálu do fyzicky i psychicky nemocné holky s mentální anorexií na hraně sebedestrukce >dietu< v podobě knédliků s jakousi pečenou flákotou může jen nějaký felčarský neomengele nebo pošahaný dementální scénárista... %-] - - - P.P.S. D.m.s.n. pak nějak vážněji brané sledování u citlivějších jedinců způsobuje zjevně psychickou újmu na zdraví... Je to nakonec vidět i na řadě zdejších hodnocení, komentáře nevyjímaje... %-o . . . Tak se jen tak zase jednou mudrlanti zamyslete, čemu jinak na téhle dadabázi dáváte dvě a více hvězdiček! - - - - - (Nahlédnuto občasně nahodile během běhu let na >nezdařené veřejnosrádní< , po pátém dílu uvedeném 19.10.2011 na ČT1 hodnocení 848., komentář zde nezdárný jako osmnáctý - 19.10.2011) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dagmar Vešhavlová je v tomto seriálu tak nechutně kladná, že i Mirek Dušín je proti ní naprostej grázl. Seriál v podstatě sleduje osudy cca 15-letýho kluka, kterej má cukrovku. V době, kdy jsem neměl internet a nudil se doma, jsem to sledoval, ale teď už bych se na to nedíval asi ani omylem. Akorát mi utkvělo v paměti, že Klára Issová tu ukázala kozy a pak následující hláška: Čau, nechceš jít ven? Ne, já se koukám na Beverly Hills. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento český seriál z nemocničného prostredia má svoje svetlé okamžiky, ale našlo by sa v ňom aj hodne vecí, ktoré by sa dali ešte vypilovať. Skúseni borci zo starej, dobrej hereckej školy v kombinácii s mladou, neznámou gardou. Občas to hodne zaškrípalo. Takže predovšetkým herecké výkony sú dosť nevyvážené. Tiež je na tom poznať aj lacná, televízna produkcia. Seriál je rozdelený do šiestich, hodinových, dielov. Ich poradie a názvy sú: 1. Honza, 2. Michal, 3. Inzulín, 4. Maruška, 5. Zuzka, 6. Šnajberková. ** ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

tenhle seriál, kde jsou scénáristické kličky prapodivnější, než-li Minotaurovo bludiště, jsem jako hovadinu bral jako malá a když jsem viděl jen tak letmo kousek jednoho dílu, rychle jsem prchl, protože jinak bych musel ty dvě hvězdičky srazit ještě níž ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší porevoluční seriál z nemocničního prostředí. Zajímavé příběhy pacientů i lékařky Šnajberkové...nejlepší díl je asi hned 1. Honza, ale i ostatní jsou povedené (např. anorektička a její otec O. Navrátil). Také výkon S. Stašové a J. Schmitzera je velice solidní a věruhodný (1. díl - hádky ohledně jídla pro syna - diabetika, a další) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda by tvůrci byli nadšeni, ale od prvního (a doufám, že jediného) mého zhlédnutí tohoto seriálu si stále pamatuji, že Svatopluk Skopal učil malého chlapce přerušovaně čůrat do škarpy. A trvám si na tom, že po umělecké stránce to byl největší zážitek z celých těch šesti hodin. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Ordinacemi a natahovanými Nemocnicemi je tento seriál z nemocničního prostředí o dvě třídy (hvězdičky) lepší. Během necelé hodinky se sice některé rady pro pacienty zopakují několikrát, ale Pelantovým se podařilo zasadit i vtipné, odlehčené dialogy. I když v prvním díle je pacient, dospívající Honza, navenek hrdina, tak uvnitř zápasí sám se sebou. Herecky velmi dobře roli zvládl Jakub Zdeněk. Ve chvíli, kdy "straší" mladší spolužačky, se v kabinetu přírodopisu mihla i Marta Issová. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Mně tohle vždycky přišlo jako pokus zachránit mediální obraz Dagmar Veškrnové těsně předtím, než se stala paní prezidentovou. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Krásný šestidílný seriál z prostředí nemocnice, kde každý díl řeší nějakou zdravotní překážku od cukrovky až po pihu na břiše. Po každé epizodě jsem se cítil, jako bych ty nemoce měl v tu chvíli taky...:-) ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Slunci se zrovna nedařilo, posvítilo Bočanovi na hlavu a způsobilo mu úpal. A proto, když ležel doma nemocný, napadlo ho natočit právě tenhle seriál. Škoda. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jak se zachovat, když spolknete rťenku (kolikrát musíte na nočník), rychle vyrostete či máte cukrovku...o tom všem je tento seriál. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů mého dětství. Dnes jsem pouze v televizi zaslechl hlavní hudební motiv a hned mi vyrašili vzpomínky. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Za námět si to zaslouží 4*, ale zpracování se mi jevilo amatérské, hlavně ta hudba byla příšerná, to snad vytahaly nějaké přebytky od Františka Janečka nebo co? ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Porevoluční seriál o dětech s různými zdravotními trably z nemocničního prostředí. Co si vzpomínám, byl vcelku slušný, i když pro mě lehce depresivní, asi kvůli prostředí. Dobré herecké obsazení předvedlo svůj standard a mládež se jim snažila sekundovat. Nakonec dávám mírný podprůměr a pravděpodobně se k seriálu již nikdy nevrátím. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Na to, že šlo vlastně o přehled velikých filmových jmen v jednom seriálu, tak seriál samotný netál za nic. ()

Reklama

Reklama