Strach má velké oči (TV film)

Pohádka / Komedie

Československo, 1980, 72 min

Pavel Kraus

"Polívková" pohádka! Klasika dětství! Jasně za pět!(12.6.2006)

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek, při které se vždycky pobavím u dua Janžurová - Hrušínský. Ovšem Havelkův zpomalený entomolog taky není špatný.(8.10.2005)

Takových let jsem slyšela svého tatínka říkat před každým obědem "A já si dám zabijačkovou", aniž by moje maminka kdykoliv tuto polévku skutečně uvařila. A teď konečně vím, z jakého skvostu tato hláška pochází. "Strach má velké uši!"(6.12.2009)

Jedna z nejlepších televizních studiových pohádek, která přes typicky jednoduché kulisy zabodovala jednak díky obsazení, jednak díky komediální stylizaci, kdy kreace Ivy Janžurové coby svérázné čarodějnice, Rudolfa Hrušínského jako stárnoucího loupežníka či Ondřeje Havelky coby chytráckého sebestředného starostova syna mě i jako dospělého spolehlivě rozesmějí. Spousta hlášek - "Polívka s f nebo v?" "F je hezčí.", nadsázky, písniček, vtipných dialogů a romantiky. Celkový dojem: 90 %.(27.8.2009)

Kouzelnost této pohádky tkví v jejím téměř dokonalém zpracování a musím pochválit i skvělé herecké výkony, zvláště paní Janžurovou. Toto je povinnost pro všechny děti.(10.2.2012)

Polívka je grunt a maso je špunt. Menu této komediální pohádky, která si přes všechnu ztřeštěnost uchovává i pohádkovost, je labužnické: herecky, scénáristicky (Jaroslav Pacovský) i hudebně (Jiří Václav) bezchybné. Slovní nápaditost - jména Magi, Bujón, Divobij, Chytrolín. A hrátky s Lesněnčiným jméném: Magi na Bujona v pozadí (přes Lesněnku): Zal/Lez/s - něnku jsem tě pokládala.(23.8.2009)

Mile šílená pohádka.(23.8.2009)

Polívka je grunt, kdo jí nejí je špunt. Tak to říká jedna slovní hříčka. Ovšem, jíst polévky babi Magi je velmi ošidné. Může se vám něco zlého přihodit. Baba Magi je trošku ztřeštěná čarodějnice žijící s loupežníkem Bujónem v jedné lesní krčmě. Její flašinetový taneček je hodně povedený, ale byla spravedlivě potrestaná.(24.8.2009)

Když jsem to viděl jako dítě tak docela šok, ale i po letech tahle pohádka neztratila nic na své působivosti.(25.3.2009)

Dokonalé skloubení humoru, pohádky, písniček, napětí, a v podstatě i akce.(20.7.2010)

Baba Magi jezdí po svém lesním lokále na kolečkových bruslích a opřádá okolí záludnými kouzly. Musím říct, že se pokaždý doslova těším, až uslyším polivkový věty "Dej si račí, tu mám nejračí." a "Teď přijde Bujóóón!"(24.9.2010)

Jedna z těch zlatých televizních pohádek s úžasným obsazením, chytlavou hudbou a příjemným humorem. Jen odvážnému štěstí přeje a jen ten může vysvobodit zajatou dívku ze spárů loupežníka Bujóna a čarodějnice Magy. O zábavu je na hodinu postaráno a zcela výživná porce pohádkové polévky může začít. Hudba: Jiří Václav(25.8.2009)

Češi měli pro studiové pohádky vždycky talent. Tahle má sympatické kulisy, příjemné herecké výkony, obsahuje kus humoru a pěknou písničku z flašinetu. (513.)(23.8.2009)

Čarovné polívky z rukou Ivy Janžurové jsou naprosto okouzlující. "Čáry, magi, houbelec" - " A já si dám ... Z A B I J A Č K O V O U!!!" :-)))(25.8.2009)

Tuto pohádku miluji."Polívka, nebo polífka? A f je hezčí...".(24.6.2005)

Jedna z nejlepších „moderních“ pohádek, co znám. Skvělé komediální výkony Janžurky a Hrušínského jsou mimo jakékoli *. 5 je málo. Havelka - škoda, že už jen zpívá a nehraje. Štěpnička umí, na divadle, ve filmu, v dabingu. Jo, když se talent v rodině zdědí, je na čem stavět (což neplatí o většině současných hereckých dětiček – můj!!! názor). Ty polívky a čarodějná kuchařka a popleta Havelka, tohle můžu minimiálně jednou do roka, spíš než všechny klasické princezny. Škoda, že nebyla co jsem na čsfd, nemohu doplnit žádným citátem. A byť jsem rak, tak tu polívku raději nee.(18.6.2008)

Velmi originální scénář a invenční režie s propracovanými dialogy, dobrým soundtrackem a lahůdkovým obsazením. Záporačka Iva Janžurová ve své zlaté éře kvalitně řádí i v TV pohádce (všimněte si pohybových kreací) a k radosti diváka jí solidně sekundují i klasik Hrušínský se Štěpničkou a Havelkou. Příjemné překvapení.(6.7.2010)

Úžasná Iva Janžurová i "Bujón" Rudolf Hrušínský. Nestárnoucí, dodnes velmi půvabná veselá pohádka.(9.7.2010)

Vzpomínky na dětství v podobě Magi a Bujón(15.9.2010)

velmi příjemná pohádka, vtipná a s nadhledem, jasně prozrazuje, že se při natačení celý herecký ansámbl dobře bavil. Skvělá je zejména Iva Janžurová a její pestrá nabídka polévek...(24.8.2009)

<< předchozí 1 2 3