Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soubor třech povídek - o mumii, která zabíjí, o černé kočce jako poslu trestu a o kamenném monstru toužícím po lásce - je spojen postavou chlapce, který má být upečen a snězen. (oficiální text distributora)

Recenze (34)

tron 

všechny recenze uživatele

Poviedkové hororové filmy nie sú mojou srdcovkou, ale tento je celkom fajn. Pozostáva z trojice príbehov, ktorých spojivom je zmodernizovaná verzia o Jankovi a Marienke (!). Druhý príbeh je adaptáciou poviedky Stephena Kinga Pekelný kocour, pričom scenár napísal Kingov starý kamoš George A. Romero (ktorý s Kingom tri roky predtým spolupracoval na inom hororovom poviedkovom filme a to na Creepshow). Ale páčila sa mi aj prvá poviedka o múmii podľa A.C. Doylea. Naopak, posledný nebol zlý, ale ku koncu bol dosť obskúrny (tak som si predstavoval, s kým mal hrdina vlastne sex v skutočnosti...) a jednak doplácal na nemastného neslaného (a nesympatického) ústredného hrdinu s matnou tvárou Jamesa Remara (to je ten, ktorý mal hrať Hicksa vo Votrelcoch a nehral). Film sa môže pochváliť temnou, dobrou atmosférou, zaujímavým kastingom (Steve Buscemi, Christian Slater, Rae Dawn Chong, Julianne Moore...) a prekvapivo drsnými scénami. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slušná antologie několika povídek (tři v jedné), která stále zavání osmdesátkovým feelingem. První je určitě nejlepší, dvě zbývající se můžou pochlubit snad jedině skvělými závěry, v nichž se ke slovu dostanou parádní monstra a do huby lezoucí kočka - obzvláště ta je nejlepším momentem celého filmu. Jinak si nelze nevšimnout pestrého hereckého obsazení, z něhož mladá Julianne Moore to hezky schytá a Steve Buscemi oživí prastarou mumii. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ježibaba Deborah Harry (stále půvabná Blondie) chystá pro své přátele večírek. Podávat se bude pečený Jeníček. Práce je to nad hlavu, jelikož ho musí vyvrhnout, připravit a hodinu a půl péci do měkka. Jeníček se snaží oddálit svou smrt, co se dá, a tak po vzoru Pohádek tisíce a jedné noci začne předčítat Ježibabě jeden strašidelný příběh za druhým. Potěší začátky několika budoucích hvězd, méně pak samotné příběhy. Strašidelné příliš nejsou, s mumií si mnohem lépe poradil Hammer. Vcelku potěší triková stránka, především proměna démona s využitím mechanických efektů je excelentní. Snad jen u kočky jsem očekával vetřelčí efekt, ale takhle to bylo možná zábavnější. Pokud se ale těšíta na závěrečný masakr Jeníčka....nu...konec mě zklamal. Ano, musím odpovědět na položenou otázku v závěru filmu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

1990, to je rok vzniku této povídkové kompilace a svým pojetím ještě o fous patří do osmdesátých let. Klidně bych si je ale zaměnil za několikeré pokračování Creepshow, protože na to krásně béčkové původní určitě nemají a originalitu by tu těžko pohledat. Příběhy z temnot bohužel nemají žádný vlastní trademark. Příšery a příšerky jsou celkem odfláké. V porovnání s Příběhy ye záhrobí a už zmiňovaným Creepshow vypadají jako chudý příbuzný. ----- První povídka je nejzábavnější. Je v ní mladý Steve Buscemi, šťourající se ve vnitřnostech 3000 let staré mumie a je to správně brakově fajn. ----- Druhý kousek je jedna velká nuda. Až na jednu scénu vetřelčí kočky snažící se poznat útroby lidského těla po vzoru Scottových a Cameronových Alienů, ale obráceně - tedy pusou dovnitř. ------ No a poslední kousek je o jakemsi poloupíru, poloobluďáku co je na lovu ve městě. Ale maska je strašně gumová a obluďák vypadá ze všeho nejvíc jako přerostlý gremlin obarvený na černo. No jediným jeho plusem je že se občas promění v hezkou nahatou ženskou ... ----- Celkově obstojný průměr. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak za mě pohodová oddechová antologie která má sice rok vzniku 1990 ale spíš to na mě dejchalo ještě 80kama. Příběhově asi nic převratnýho ani originálního ale ani jedna z povídek nenudila. Tales from the Darkside: The Movie nabízí soubor tří povídek plus jednu která všechny spojuje. První povídka je o oživené mumii, druhá o černé kočce která zabíjí a nejde zabít a třetí o monstru o kterém je lépe nemluvit protože to je jinak váš konec. Spousta známých(ještě mladých) herců, nějaký to gore a na tu dobu kvalitní efekty. Jen ta propojovací povídka mohla dopadnout trošku jinak ale jinak spokojenost. klidně dám slabší 4hvězdy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Horrorová filmová antologie s ještě osmdesátkovým oparem, to člověka jako já hodně natěší. Jenže pak u toho zdechne nudou. Když je z filmové povídkové antologie nejlepší propojovací příběh, je něco špatně. Zaujme tak akorát první povídka a to hlavně hereckým obsazením - Slater, Buscemi a nebezpečně kučeravá Juliane Moore. Jasně, ve druhé povídce je parádní scéna s kočkou lezoucí ústy do lidského těla, jenže tady je obrovský předpoklad, že než se k tomu divák dostane, tak usne nudou. O čem vlastně byla ta třetí povídka? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Soubor tří nevalných a nemastných historek, které zastřešuje zmodernizovaná pohádka o Perníkové chaloupce. První příběh s mumií zaujme především hereckým obsazením, protože se v ní představila trojice Juliane Moore-Christian Slater-Steve Buscemi. Vyprávění o mumii coby nástroji pomsty mě příliš neupoutalo. Druhá část je asi nejlepší. Pojednává o šílené kočce a lovci. Ani tohle mě sice nijak neusadilo, ale polykací scéna byla parádní. V závěrečném díle se objeví holka z Komanda, ale jinak se jedná o průhlednou monstr báchorku. Pár procent nahoru všemu dodává punková diva Deborah Harry v roli lidožroutky, ale jinak mi to celé přišlo úplně zbytečné. Určitě by se našly mnohem lepší díly příběhů z temnot, které by se daly shrnout v jednom filmu. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tři hrůzné povídky podle mistrů hororu jako Sir Arthur Conan Doyle, Stephen King a Michael McDowell. Scénář : George A. Romero a Michael McDowell. Kamera : Robert Draper. Hudba : John Harrison, Chaz Jankel, Jim Manzie a Pat Regan. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to na hrane, ale je to za tri. Všetky tri ( štyri ) poviedky sú pomerne nudné a od katastrofy ich oddeľujú iba skvelé masky, gore a atmosféra. Nebyť K.N.B. EFX Group, neviem neviem. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Strašne nudná antológia, hádam jedine čo ma na tomto filme bavilo bola konverzácia Janka s čarodejnicou, to bolo celkom vtipné. Žiadna z poviedok neoslnila. Múmia mala niekoľko slušnejších atmosférických momentov, ale nebola dotiahnutá do konca. Poviedka o diabolskej mačke zaujala príbehom, ale to vyvrcholenie mi prišlo viac vtipne ako temne. Posledný príbeh o hovoriacom gumenom monštre bol už troska mimo, to bola najslabšia a aj najhlúpejšia poviedka a i keď neoslnila žiadna, tie dve mali aspoň atmosféru, čo tato nemala. Určite to nebola tragédia, lebo aj snaha sa cení, ale po druhýkrát už túto antológiu vidieť nepotrebujem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ani namakana atmosfera z roku 1990 tomu nezabezpeci vysoke hodnotenie, i po vyse 30 rokoch je to stale pravom v priemere   : 6 5% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No neustále se nestačím divit co všechno je možné natočit. Tohle je jakási parafráze na pohádku o Jeníčkovi a Mařence ,ale bez Mařky ta asi neměla čas. Ježibaba poměrně pohledná blondýna povídá před klukem coho má upéct ,že asi hodinu a půl se bude smažit v troubě hodinu že bude trvat vykuchání . Kluk se to snaží sdržovat a tak jí čte povídky z knížky kterou má u sebe . Jedna povídka je ujetější než druhá. Nejdřív oživlá mumie co vraždí ,pak následuje krásný Mikeš co je tak šikovný ,že ani najmutý zabiják si sním neví rady a ještě se schová v jeho těle. a Pak jakási socha co ožívá se změní v krásnou černošku a zpět. Pak už ale není čas a jde se kuchat ,ale co pak následuje nebudu popisovat to mě docela dostalo a dávám za 4 . ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Ze všech povídkových filmů, co jsem viděl, je tenhle asi bezkonkurenčně nejslabší. Kromě mumijácké první části to stojí strašlivě za hovno a v roce 1990 používat gumová monstra ze 60. let je opravdu pouze pro příznivce guilty pleasure, případně pro velkou a opilou skupinu diváků na nějakém nudném večírku. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Škoda té úvodní povídky, protože kdyby to nebyla taková kravina, klidně bych dal plný počet. Asi nejlepší je příběh č.2 o kočce přímo z pekla. Nikdo ať se nenechá mýlit začátkem. Opravdu nejde o žádné ukolébavky na dobrou noc, navíc se zde vyskytuje pár docela povedených gore záběrů. Určitě nejsem proti podobným počinům, i když na celovečerní filmy TALES FROM THE CRYPT - Demon Kinght, nebo Bordello Of Blood to v žádném případě nestačí. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale mě se naopak první povídka zdála nejpovedenější. Svým černým humorem a poentou připomínala daleko známější seriál Tales from the Crypt. Za zmínku stojí především herecké výkony Buscemiho a Julianne Moore (i když uznávám, že záporaci se asi hrají líp než klaďasové - sorry Slatere). Zbylé dvě povídky už neměly takovou šťávu. Kočka z pekla by vystrašila lidi tak cca před sto lety, ale dnes už sotva a třetí povídce o létajícím nočním zabijákovi chyběla i marginální logika. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama