Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soubor třech povídek - o mumii, která zabíjí, o černé kočce jako poslu trestu a o kamenném monstru toužícím po lásce - je spojen postavou chlapce, který má být upečen a snězen. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Strašne nudná antológia, hádam jedine čo ma na tomto filme bavilo bola konverzácia Janka s čarodejnicou, to bolo celkom vtipné. Žiadna z poviedok neoslnila. Múmia mala niekoľko slušnejších atmosférických momentov, ale nebola dotiahnutá do konca. Poviedka o diabolskej mačke zaujala príbehom, ale to vyvrcholenie mi prišlo viac vtipne ako temne. Posledný príbeh o hovoriacom gumenom monštre bol už troska mimo, to bola najslabšia a aj najhlúpejšia poviedka a i keď neoslnila žiadna, tie dve mali aspoň atmosféru, čo tato nemala. Určite to nebola tragédia, lebo aj snaha sa cení, ale po druhýkrát už túto antológiu vidieť nepotrebujem. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Škoda té úvodní povídky, protože kdyby to nebyla taková kravina, klidně bych dal plný počet. Asi nejlepší je příběh č.2 o kočce přímo z pekla. Nikdo ať se nenechá mýlit začátkem. Opravdu nejde o žádné ukolébavky na dobrou noc, navíc se zde vyskytuje pár docela povedených gore záběrů. Určitě nejsem proti podobným počinům, i když na celovečerní filmy TALES FROM THE CRYPT - Demon Kinght, nebo Bordello Of Blood to v žádném případě nestačí. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Poviedkové hororové filmy nie sú mojou srdcovkou, ale tento je celkom fajn. Pozostáva z trojice príbehov, ktorých spojivom je zmodernizovaná verzia o Jankovi a Marienke (!). Druhý príbeh je adaptáciou poviedky Stephena Kinga Pekelný kocour, pričom scenár napísal Kingov starý kamoš George A. Romero (ktorý s Kingom tri roky predtým spolupracoval na inom hororovom poviedkovom filme a to na Creepshow). Ale páčila sa mi aj prvá poviedka o múmii podľa A.C. Doylea. Naopak, posledný nebol zlý, ale ku koncu bol dosť obskúrny (tak som si predstavoval, s kým mal hrdina vlastne sex v skutočnosti...) a jednak doplácal na nemastného neslaného (a nesympatického) ústredného hrdinu s matnou tvárou Jamesa Remara (to je ten, ktorý mal hrať Hicksa vo Votrelcoch a nehral). Film sa môže pochváliť temnou, dobrou atmosférou, zaujímavým kastingom (Steve Buscemi, Christian Slater, Rae Dawn Chong, Julianne Moore...) a prekvapivo drsnými scénami. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No neustále se nestačím divit co všechno je možné natočit. Tohle je jakási parafráze na pohádku o Jeníčkovi a Mařence ,ale bez Mařky ta asi neměla čas. Ježibaba poměrně pohledná blondýna povídá před klukem coho má upéct ,že asi hodinu a půl se bude smažit v troubě hodinu že bude trvat vykuchání . Kluk se to snaží sdržovat a tak jí čte povídky z knížky kterou má u sebe . Jedna povídka je ujetější než druhá. Nejdřív oživlá mumie co vraždí ,pak následuje krásný Mikeš co je tak šikovný ,že ani najmutý zabiják si sním neví rady a ještě se schová v jeho těle. a Pak jakási socha co ožívá se změní v krásnou černošku a zpět. Pak už ale není čas a jde se kuchat ,ale co pak následuje nebudu popisovat to mě docela dostalo a dávám za 4 . ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

1990, to je rok vzniku této povídkové kompilace a svým pojetím ještě o fous patří do osmdesátých let. Klidně bych si je ale zaměnil za několikeré pokračování Creepshow, protože na to krásně béčkové původní určitě nemají a originalitu by tu těžko pohledat. Příběhy z temnot bohužel nemají žádný vlastní trademark. Příšery a příšerky jsou celkem odfláké. V porovnání s Příběhy ye záhrobí a už zmiňovaným Creepshow vypadají jako chudý příbuzný. ----- První povídka je nejzábavnější. Je v ní mladý Steve Buscemi, šťourající se ve vnitřnostech 3000 let staré mumie a je to správně brakově fajn. ----- Druhý kousek je jedna velká nuda. Až na jednu scénu vetřelčí kočky snažící se poznat útroby lidského těla po vzoru Scottových a Cameronových Alienů, ale obráceně - tedy pusou dovnitř. ------ No a poslední kousek je o jakemsi poloupíru, poloobluďáku co je na lovu ve městě. Ale maska je strašně gumová a obluďák vypadá ze všeho nejvíc jako přerostlý gremlin obarvený na černo. No jediným jeho plusem je že se občas promění v hezkou nahatou ženskou ... ----- Celkově obstojný průměr. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Stephen King a George Romeo odmítají spekulace, že film měl být snímek součástí série Creepshow. (Terva)
  • Prostřední příběh "Kočka z Pekla" je adaptací stejnojmenné povídky Stephena Kinga. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama