Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká dobrodružná komedie Kena Kwapise představuje muzejního kurátora Nicka Deezyho (Jeff Goldblum), který má zvláštní dar „přečíst” minulost každého předmětu, jenž drží v ruce. Sylvia Pickelová (Cyndi Lauperová) se prý zase dokáže radit s duchem jménem Louise. A Harry Buscafusco (Peter Falk) je lovec pokladů. Ten se k podařené dvojici, která míří do Ekvádoru, přidává a namluví svým společníkům, že chce v Andách najít ztraceného syna. Jenže všechno je trochu jinak. Tahle cesta totiž má ve skutečnosti vést k nalezení pokladů ztracené civilizace... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že viac ako vydarené dobrodružstvo, s vydareným párikom a vydareným scenárom. Škoda len toho komerčného neúspechu. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mám velice kladný vztah. Viděl jsem ho už kdysi dávno jako náctiletý a v té době mi velmi učaroval. U mě je to tak, že vnímám film silněji, když se na něj dívám sám. Nevím, jestli tomu tak také bylo. Každopádně ten pocit tady je i po znovuzhlédnutí po asi dvaceti letech. Proto tuto dobrodružnou komedii hodnotím poměrně vysoko. Zřejmě až přemrštěně vysoko. Jenže je to prostě moje vzpomínková záležitost. Navíc miluji folklórní jihoamerickou hudbu. Když k tomu přičtu mystickou andskou krajinu a tanec v hotelové restauraci s otevřenou střechou, při němž mi hrají hudebníci ála "Kukurukuku", není opravdu co řešit. Mimo jiné mám velice rád Jeffa Goldbluma. Cyndi Lauper je dobrá zpěvačka a i jako herečka zde předvedla roztomilý a sympatický výkon. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelá dobrodružná komédia, ktorá stojí na skvelom hlavnom hereckom triu: naivnej Cyndi Lauper, zmätenom Jeffovi Goldblumovi a excentrickom Petrovi Falkovi. Oddychové 80s. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Hehe! Náhodou, mě to docela pobavilo. Dobrodružná komedie se Cyndi Lauper? Proč ne! Bylo to roztomilé, dost vtipné, ironické, a rozhodně se to ani trochu nebralo vážně. Bylo pěkné že brali psychotroniku prostě jako součást filmu, a nikde se neukázalo, že jsou to nakonec podvodníci, nebo že něco takového je směšné a v podstatě neexistující. Peter Falk byl naprosto skvělý, náhodou je fajn že i velcí a kvalitní herci občas natočí nějakou úsměvnou pitominku pro děti. Je to jako Indiana Jones v hodně absurdní a praštěný verzi. Triky to má strašně slabé, a zápletku více méně taky, ale o to tu vůbec nejde. Jde o srandu, přehnané hraní, a absurdní dialogy. Taky o Jeffa Goldbluma v roli Nicka, vážně velmi příjemné zpestření. Intelektuální hodnota je nulová, to je jasné. Ale kdo se občas rád trochu nezasměje? ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Filmový debut zpěvačky Cindy Lauper. (rawboy)
  • Hudba: James Horner. (rawboy)

Reklama

Reklama