Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temná animovaná komedie o záhadném domě, ke kterému se v různých obdobích vážou životy chudé rodiny, úzkostlivého investora a otrávené paní domácí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Problém povidkovejch filmu - když to začne bejt zajímavý, skončí to. První příběh je creepy a má tíživou atmosféru, ale vyzní to tak nějak do ztracena. Druhej příběh je trochu komickej bizar o nechtenejch navstevnicich, ale nějak jsem nepochopil TEN konec... A třetí je podle mě nejlepší (asi proto, že jsem kockomil a všechny postavy mi jsou celkem sympatický, nemluvě o hipizacce, která měla u gramofonu kočičí verzi alba Dark Side of The Moon od Pink Floyd 😉), ale nechává to víc otázek, než odpovědí. Tam, kde bych chtěl vědět o zatopenym světě víc, to skončí. Otevřený konce jsou totiž největší scenaristicky klišé, který existuje. Proč by si měl scénárista lámat hlavu s tím, jak příběh dokončí? Nechme to otevřený v mistery endingu, ať o tom divák premejsli a vyvíjí teorie... A tu nejdivocejsi pak na YT označí za tu, jak to původně myslel, i když to nemyslel nijak, prostě nechal " líně otevrenej konec". Dřív to možná bylo svěží, dneska už to ale člověka jenom nase*e, když každej druhej film končí otevřeně. Jsem pro petici, aby každej scénárista, kterej u filmu nechá otevrenej konec, dostal facku. A tady by zasloužil hned tři... ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele

Za mě teda film, který je ve všech směrech naprosto geniální. Začal bych s animací, která byla v každém ze tří příběhů tvořících tento snímek trochu jiná, což je podle mě moc fajn nápad, jednak pro lepší uvědomění si, že se jedná o různé příběhy, jednak pro to, že každý typ animace je svým způsobem originální. V první části jsou hlavními protagonisty panenky z filcu. Tento typ mně osobně docela nahání strach, hlavně kvůli těm malým černým očím, které jsou tak blízko u sebe. V druhé části je propojena animace s reálným základem, takže divák má přeneseně pocit, že by se to klidně mohlo dít u sousedů v ulici. Třetí část mi připomíná Fantastického pana Lišáka, a to jak postavami, tak i domem, ve kterém se děj odehrává. Nyní něco k příběhu: Ohromně se mi líbí nápad, že se všechny tři části odehrávají ve stejném domě. Vyhovuje mi to asi o něco více, než kdyby prostředí každého příběhu bylo úplně jiné, jako je tomu například ve filmu Smrtelné historky (2016). I když i to má samozřejmě něco do sebe. Je také dobře, že se každý příběh odehrává v jinou dobu, takže máme možnost si prohlédnout v různých etapách historie. Děj je velmi ponurý a pokud se člověk zamyslí, tak i docela filosofický, v tom smyslu, že je nad čím hloubat, pokud děj sledujete bedlivě a do hloubky. Každá část s sebou nese nějaké poselství a ponaučení z chyb postav. Celkově tedy velká spokojenost. ()

Reklama

Fin_429 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá filmová záležitost. Až bych řekl celkem na zamyšlení. 1 díl vám nedělí ,,creepy" atmosféru, která je prostě skvěle udělaná. 2. Díl začátkem lehce zadrhává, ale potom to udělá skvělý dojem (ještě lepší než u 1.). No a 3. Díl je jen perfektní až artové zakončení skvělé ,,trilogie" v jednom filmu. Perfektní to není, ale určitě hodně zajímavé. 8/10 ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy a jeden dům. V prvním sledujeme rodinku s dvěma holčičkami, která se přestěhuje do nového domu. Něco tu ale nehraje. Schody střídavě mizí a objevují se, stavaři jsou divní a rodiče se taky začnou chovat divně… V druhém se objeví pan myšák, pracovně vytížený investor. Nabízí dům ke koupi, ale nemá štěstí. Až jednou se objeví paní myš se svým mužem a ti chtějí dům koupit. Jenže prohlídku protáhnou na pěkně dlouho a v baráku se v podstatě usalaší. Nakonec pana myšáka dostanou do nemocnice… A ve třetím vystupuje paní kočka jako fakt znechucená paní domácí onoho domu. Má dva podnájemníky, kteří jí ale lehce pijou krev, protože neplatí penězi, ale rybami a kameny. Což jí je k prdu. Barák schvátila záplava, ale ona chce zůstat a dům opravit… Inu, co bych k tomu napsala. První a třetí příběhy byly zajímavé. Díky zvláštnímu vyobrazení postav byla celková atmosféra temná, hutná a opravdu nepříjemná, což bylo super. Druhý příběh mě bohužel neoslovil. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fantastická práce s atmosférou, neotřelou animací a loutkami, kterou ale podkopávají poněkud slabší příběhové linie, které občas vypadají až zbytečně moc artově. Je to vážně veliká škoda, jelikož potenciál na vydařený temný snímek zde skutečně byl. (Netflix) „Time to get you a home.” ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama