Reklama

Reklama

Big Ben - Série 4 (1999) (série)


Řád pro vraha (S04E01)

(epizoda)
  • Německo Ein Orden für den Mörder

Obsahy(1)

Komisař Berghammer vyšetřuje násilnou smrt bohaté paní Schnappingerové. Její druhý manžel se v kritický večer dozvěděl, že ho čeká vyznamenání, a z radosti se tak opil, že si vůbec nic nepamatuje. Tvrdí, že ani neví, jak se dostal do postele, natož aby měl nějaké ponětí o vraždě. Nepřímé důkazy však mluví proti němu. Dcera oběti vznáší závažná obvinění, podezření vůči Schnappingerovi posilují i finanční těžkosti, v nichž se poslední dobou ocitl, a fakt, že zjevně počítá s dědictvím. Bude klíčem k řešení případu závěť zavražděné? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl s Big Benem, kterej vyšetřuje případ vraždy, jejíž jedinej svědek byl ožralej na šrot. Průběh vyšetřování je poměrně slabej a zachraňuje to hlavně máma Big Bena - Rösi, která se od hlavního svědka - úředník z Mnichova - nechává uplácet, protože kromě toho, že byl na šrot, ji ještě povalil plot a bůhví co ještě. Nakonec ale vše dobře dopadne a i Big Ben dokonce nakonec povolí uzel a pro jednou se nechá uplatit kvalitním sexem. Žádný Bavorák totiž nepohrdne kvalitním sexem, jak je zmíněno na konci tohoto dílu. ()

retrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený německý seriál seriál, od kterého nelze čekat styl Horácia, Mac Taylora či Grissoma z amerických bratříčků Kriminálek od Jerry Bruckheimera. Detektivní pátrání je zde spojeno s komickými figurkami mezi něž patří hlavní představitel Big Bena,jeho maminka, prelát, policista Feifer či stavitel. Režie i scénáře jsou v některých dílech nadprůměrné jinde nevybočují z průměru. Nebýt Ottfrieda Fischera asi by mě seriál tolik nenadchl. Tento herec spolu s ostatními vnáší do seriálu své osobité charisma, které nelze opomenout. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

V kontextu seriálové tvorby devadesátých let, vysílaných především na obou "lehkých" televizích NOVĚ a PRIMĚ, patří tento bavorskoněmecký seriál k tomu zajímavějšímu a místy i podnětnějšímu. Postava policejního komisaře z německého podalpského maloměsta (Füssen, Tölz, Garmisch-Partenkirchen-Ga/Pa ?) na jižním okraji mnichovského jihoněmeckého velkoměsta přesvědčuje paradoxně o jednom: že středoevropská identita se zdarem přetrvala půlstoletí totalitních a autoritativních režimů a že povaha a zvyklosti, které ji charakterizují, si uchovávají svou stálost a nenapodobitelnost. Řada výroků-hlášek českému polistopadovému prostředí přímo "voní": "Bene," upozorňuje staromládeneckého obtloustlého kriminalistu na nevybíravé vyjadřování jeho matka, "vždyť ty mluvíš jako komunista". A komisař přímočaře odpovídá: "Jako komunista? A proč ne? V tom případě ale jako bavorský komunista!" (cituji po paměti a velmi orientačně více po smyslu než po přesnosti obsahu). Bavorství ostatně z tohoto seriálu přímo voní: ze zdí místního vikářství, z kotrmelců místní krajské vlády, z tuctové provinciálnosti tamější radnice, z tuposti podřízeného policisty, vedle nějž by si příslušník předlistopadové VB připadal zřejmě právem jako kreativní jedinec. BIG BEN zkrátka nabízí tolik, kolik nabídnout může: aniž by předstíral hvězdnost, vypovídá o mnoho víc, než zpravidla podobné seriály (BERGDOKTOR) nabízejí. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Celkově slabší seriál se slaboučkými krimi díly. Obtloustlý mamiňáček Ben, řeší vraždy společně se svojí blízkou spolupracovnicí a někdy i za pomoci Benovy "vtipné" matky. Jak říkám, když dojde na humor, je to až trapně tragické a nepříliš sympatické. Prostě kriminálka pro starší věkovou kategorii, která tyto "slátaninky" má ráda a já jím to neberu. Každý máme hold svůj názor. Já si pamatuji, že jsem se na toto vždy díval s babičkou, ještě když jsem byl malý děcko. V tu dobu se mi to i líbilo, ale bylo to tím, že v té době mi každý cpal samé pohádky apod. No a tak jsem se vždy u babičky díval na kriminálky, abych věděl, že život není jenom pohádka. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama