Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedno veľké detské hororové dobrodružstvo zabalené do pre mňa nostalgickej atmosféry 80. rokov. Aj napriek tomu, že sa snímok môže javiť ako detský, pretože sa tu príbeh odvíja detskými očami, po hororovej stránke je slušne dospelácky zvládnutý. Smrtiace útoky vlkolaka na ľudí si nedávali servítku pred ústa - masakrík ako sa patrí. Tiež ma potešila maska vlkolaka - stará dobrá old school hororová škola a poctivá maskérska prácička. Celkom spokojnosť. 65/100 Tour po Amerike. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

King má rád děti a často je dělá hlavními hrdiny svých příběhů. Někdy z toho sice vyjde příběh spíše pro mladší věkovou hranici, ale mnohdy to není vůbec na škodu. Stříbrná kulka je přesně tenhle typ filmu. Pravděpodobně ho pustím svému malému synovi, až ho budu chtít zasvětit do tajů hororu a poprvé trošku vystrašit a rád se na to opět podívám s ním, protože ač se vlkodlačí příběhy podobají jako vejce vejci, a ani Stříbrná kulka není žádnou výjimkou - je přesně tím klasickým a již stokrát vyprávěným příběhem, jaký by jste o vlkodlakovi čekali -, ale King ho prostě, jak je u něj zvykem, dokáže odvyprávět zajímavě a poutavě. Velkou výhodou filmu, je, že pro něj scénář napsal samotný King, takže žádné vytrhávání a slepování scén z jednolitého celku, jak jsme občas u podobných filmů zvyklí, ale jednolitý stupňující se příběh s démonickým Everettem McGillem a strýčkovsky správňáckým Gary Buseym. 3,5* ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V poklidném městečku Tarker´s Mills začne řádit krvelačná šelma. Jeho obyvatelé začínají doslova ztrácet hlavu, jelikož oběti jsou rozcupovány na kusy. Při útoku na postiženého mladíka Martyho však bestie přijde o oko. Chlapec zjistí, že jde o vlkodlaka, a svěří se svému strýčkovi. Jejich plán je jasný: zastavit vraždící monstrum. Stačí jen nalézt osobu, která bude mít pásku přes oko... Stříbrná kulka je díky hlavnímu hrdinovi spíše dětským hororem, ale mordy jsou přesto řádně krvavé, masky povedené a slušná je i atmosféra městečka uprostřed hlubokých lesů. Zajímavostí může být i účast Gary Buseyho v netypicky kladné a sympatické roli Martyho strýčka... Chybí mi tyhle werewolf-horory s poctivou maskérskou prací. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Stříbrná kulka“ je příjemné retro, které má osmdesátkový feeling, jenž vás dovede dostat, ale má i postavy, které tu hrají prim. Dětští hrdinové vám nemusí být vždy po chuti, ale tady se ukazuje, že byli zvoleni velmi dobře, jsou uvěřitelní, stejně jako jejich vztahy. Funguje to velmi dobře a za mě je to snímek, u něhož mi bylo docela líto, že mi tak dlouho unikal. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový dobrodružný vlkodlačí horor podle knihy Stephena Kinga, u kterého si mistr napsal sám i scénář. Kvalitní provedení sází na perfektně zahrané role včetně dětských hrdinů. On samotný příběh by byl možná určen spíše dětskému publiku, ale vcelku brutální mordy a vkusná přeměna vlkodlaka v člověka posunuje rovinu k hororovému žánru. Funguje všechno, jak má, Kingův rukopis je všudypřítomný a mě nezbývá nic jiného, než se vrhnout na knihu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Marthy (Corey Hainz) a Brady (Joe Wright) ve 27. minutě ve větru pouštějí draky. Jejich okolí a stromy kolem nich však naznačují, že je bezvětří. (Terva)
  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)

Reklama

Reklama