Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amerika se pyšní svou armádou. A v ní hrají prim ti nejlepší - námořní pěchota. Chlapi tvrdí jako skála jdou vždy neochvějně za svým cílem, zastavit je může pouze smrt. Tato slova plně platí o jednotce, která si říká Oceloví žraloci. Jejich nejnovější, přísně utajovaný úkol zní: osvobodit specialistu na chemické zbraně, jenž padl do zajetí při misi OSN na Středním východě. Ponorka s týmem dokonalých válečníků na palubě vyráží k místu určení. Nepřítel je však ve střehu. Začíná nelítostný souboj na život a na smrt, odehrávající se na souši i pod vodou... (Řitka video)

(více)

Recenze (10)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Koupila jsem si toto DVD, ale moc jsem si od toho neslibovala. Ale nastojte ! Byla jsem překvapena ! Moc dobře udělaný film (mnozí řeknou, že něco takového už tu bylo). Ale je tam pár věcí, které ještě v žádném filmu o ponorkách nebylo. Zvláště mě překvapil Gary BUSEY, který zde zahrál kapitána americké ponorky, jako perfektní chlap na svém místě. Znám jej hlavně ze záporných rolí, ale zde hrál roli kladnou. Velmi zvláštní roli si zde zahrál SHAUN TAUB v úloze kapitána irácké ponorky, (kterého známe ze seriálu "Ztraceni"). Myslím si, že je to novodobý válečný film, jenže nepřítel č.1 jsou zde Iráčané. Zkrátka zase něco nového. Určitě si 4* všichni herci i režisér zaslouží. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jeden z ještě relativně koukatelných snímků zetkaře Rodneyho Mc Donalda. Tady překvapí především solidní herecké obsazení, ale co naplat akční scény opět spíš průměrné až nic moc a koukat pořád dokola na ty stejný záběry co už byly v jiných filmech se brzy omrzí. Nicméně znám i horší kousky z této produkce.40% ()

Reklama

Arkos 

všechny recenze uživatele

Když se mně film dostal do ruky, odkládal jsem jeho zkouknutí, ale nakonec jsem byl mile překvapen. Slušná akce i příběh, velice dobré výkony herců, prostě pokud máte rádi nenáročný akční film, tenhle by Vás neměl zklamat. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý akčný film s vojenskou tématikou. Má celkom dobrý príbeh o špeciálnej vojenskej jednotke, ktorá má za úlohu oslobodiť vedca, ktorý padol do zajatia v Iraku, ale akcia nevyjde úplne podľa plánu. Spracovanie ale za moc nestojí, oceňujem tématiku menších celkov filmu, ak si odmyslím úvodnú dvadsaťminútovku, tak je film rozdelený na dve fázy, oslobodenie vedca zo základne a následná v štýle Prepadnutia v pacifiku, len tentoraz sa to odohráva vo veľkej ponorke a proti ozbrojencom nebojuje jednotlivec, ale niekoľko vojakov, takže s týmito základmi som veľmi spokojný, podobné témy mám veľmi rád a preto ich aj vyhľadávam. Ale to je zároveň to jediné, čo môžem pochváliť, inak je to všetko podané až príliš umelo, prakticky až amatérsky, za celý čas sa tu nenájde jediná scéna a ani len moment, ktorý by mohlo zaujať, všetko je to snáď na tej najnižšej možnej úrovni a tak mi nakoniec bolo úplne jedno, či sa práve dej venuje boju ponoriek, čo ma nikdy nezaujímalo, alebo priamemu boju v uzavretom prostredí, čo mám zase rád, veľmi zle je podané všetko. Akcie je tu dosť, ale vôbec ma nezaujala. Tu nemám vôbec čo chváliť, vojenská jednotka sa síce snaží pôsobiť profesionálne, ale vôbec jej to nejde, všetko je tu zúfalo nenápadité a amatérske a tak je jedno, či práve prebieha väčšia prestrelka alebo súboj muža proti mužovi, za zmienku nestojí ani jeden moment. A samostatnou kapitolou je iracká základňa, takéto veliteľstvo sa nachádza v budove, v ktorej je všadeprítomná špina a prakticky žiadny nábytok, hlavne ma dostala scéna, kde Iračania plánujú nad mapou vo veľkej miestnosti, v ktorej nie je nič iné, ako jeden stôl a odpadky. Herecké obsadenie nestojí takmer za nič, poteší len Gary Busey v úlohe veliteľa ponorky, zvyšok či už vojenská jednotka alebo záporáci sú veľmi zlí. Réžia a technická stránka sa môžu pochváliť len viacerými slušnými zábermi bojovej techniky, len neviem, či sú pôvodné, alebo prevzaté, všetko ostatné je slabé. Síce dávam až dve hviezdy, ale za to môže prakticky len zvolená tématika, pre boj v uzavretom prostredí alebo oslobodzovanie zo zajatia mám slabosť, ale inak je tu všetko zle, neodporúčam vôbec nikomu. 32% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rok 1997 byl v oblasti nízkorozpočtových akčních filmů velice plodný a tento výtvor je jeden z nich. Ponorkové drama nepřinášející nic zásadního, naopak ukazuje použité určité záběry z velkorozpočtových snímků. Všímavý divák pozná z kterých. Takřka komiksový scénář převeden do živých obrázků o velikém hrdinství a patriotismu. Dramatičnost to má, ale nepřemýšlet nad logikou. Děr to má jak cedník, takže realista si při sledování nechápajíc může hlavu ukrotit. Jedná se o pouhopouhou zábavnou akční vizi za malý peníz a nic víc. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama