Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh z vězení propuštěného kriminálníka Maxe Demba, jenž se snaží znovu začlenit do společnosti, nalézt si normální práci a být poctivým občanem. Jenže není to tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Brzy je opět uvězněn a pod vlivem následujících událostí se vrací na cestu zločinu.
Americké kriminální drama bylo natočeno podle novely "No Beast So Fierce" skutečného zločince a vězně Edwarda Bunkera, který se rovněž podílel na scénáři a zahrál si ve filmu epizodní roli. (Vojcl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman opět svým hereckým projevem budí emoce, tentokrát poměrně záporný. Vlastně byl Max slušnej super sráč, chvíli jsem si myslel, že spouštěcí mechanismus byl uředník, ale z následného chování bylo zřejmé, že měl sráčctví v rodném listu. Příběh je naroubený právě na hlavní postavu, vyvolá emoce, nepříjemný pocity z chování hlavního hrdiny. Já jsem byl moc rád, že hlavní ženskou hrála Theresa Russell je to jedna z osmdesátkovejch femme fatalek a že se na ní dobře dívalo, to jí nikdo neodpáře. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný Hoffman ve filmu, který na mě už v dětsví působil dost důrazně. Vpodstatě psychologický obraz bývalého trestance Edwarda Bunkera, který se po propuštění z vazby snaží začít znovu, ale jinak než by se čekalo. O víc jak dvacet let později Bunker napsal scénář k vezeňskému snímku ANIMAL FACTORY (režíroval Steve Buscemi), který rovněž doporučuji! ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman hraje kriminálníka inklinujícícho ke špatným životním volbám. Už to by mohlo jako známka kvality stačit. To co se původně tvářilo jako castingový omyl, se totiž ukázalo jako nejsilnější devíza filmu. V klidných scénách působí Max Demba jako sympatický smolař pronásledovaný životem, v těch drsných jde z něho regulérně strach. Al Pacino by to zahrál taky, ale od něho člověk psychicky labilní postavy čeká. Tady je kontrast větší, a tudíž patřičně působivější. Neprávem opomíjený klenot. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od Dustina Hoffmana jsem čekal, že bude hrát asi trochu většího sympaťáka. Já mám s filmem problém, že hlavnímu hrdinovi se opravdu nedá fandit, ani s nim mít nějakej soucit, takže ve finále mi to vlastně bylo dost jedno, jak to s nim dopadne. Jinak je to takový tuctový krimi, který v rámci podobnejch filmů ze 70. let celkem snadno zapadne. Vrcholem celýho filmu je asi scéna s vyloupením klenotnictví a následnym útěkem. Kdyby v tom nehrál Dustin Hoffman, tak to možná ani nedokoukám. Slabý 3 hvězdy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDEJ MUKL SNÍ O TOM, JAK BUDE ZAS VENKU. PAK JE Z TOHO VEDLE. KOLIKRÁT JSEM SI PŘEDSTAVOVAL, JAK TAKHLE BUDU SEDĚT. ALE NETUŠIL JSEM, ŽE BUDU MÍT SEVŘENÝ ŽALUDEK.“.... /// Ten film má dvě kurevský plus (a to i po těch letech!!!) – Hoffmana a Bunkerovi zkušenosti, protože postava Maxe je přesně taková, jakej je svět muklů, osob, opouštějící brány zařízení s plány zasloužit si důvěru, získat práci, holku … prostě sekat latinu, aby (většinou, kurva fakt čest vyjimkám!) dřív (nebo pozdějc), díky svýmu stylu a způsobu řešení životních situací, dostal jich život očekávanýho (a nevyhnutelnýho) konce. Ta gradace příběhu … když tak vo tom přemejšlím, tady vo to ani tak nejde (jako že na dnešek už nic moc). Důležitý je totiž to, vidět (a dejchat) svět jako ONI. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,, No Beast So Fierce“, kterou napsal Edward Bunker (v roce 1973) jsem nečetl. 2.) Cože? pan Modrý spisovatel? (To že seděl už ti vůbec nežeru…) 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Edward Bunker napsal předlohu k tomuto filmu poté, co se vrátil z vězení, kde seděl za ozbrojenou loupež. (Othello)
  • Edward Bunker pomáhal Alvinovi Sargentovi s tvorbou scénáře ještě z vězení. Byl propuštěn, když již probíhaly přípravy na natáčení. (Othello)
  • Zájem Hoffmana o zfilmování předlohy ho vedl k tomu, že navštívil jejího autora Edwarda Bunkera, toho času opět ve věznici. Díky nadšení známého herce do Bunkerova díla a skvělým kritikám jeho knihy byl Edward Bunker propuštěn výjimečně dříve. (Othello)

Reklama

Reklama