Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už je nad slunce jasnější, že akademikova vědecká výprava se o záchranu civilizace budoucnosti nezaslouží. Jako planá naděje se ukázal poslední Adamův sešit a návrat není proč odkládat. Loučení není snadné pro nikoho, nejtěžší je ale pro Káťu, která Petra už nikdy neuvidí. Ví také, jaký osud zanedlouho čeká dědu Drchlíka, ale ten to slyšet nechce. S klidem sobě vlastním zaplatí hmotnou škodu za katastrofu, na níž se podepsala zvídavost malého Adama. Noviny z budoucnosti mu totiž pomohly k výhře ve Sportce. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Měl jsem takovej sen, tak jsem si poprvé v životě vsadil." Takže tu škodu za potopu hned srovnáme, 351.426 Kčs to není žádný problém a jdeme si zahrát karty. Děda Drchlík válí tak, že je celkem zábavné snad i to sentimentální loučení Návštěvníků s naší dobou a ničení stop po jejich pobytu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proti předchozímu dílu mě čtrnáctá epizoda bavila mnohem víc, ale je pravdou, že se mi o zábavu nestarali ani tak na časoskok se připravující členové expedice, jako Velký učitel. Ten to měl totiž z filosofického hlediska dokonale zmáknuté, takže ho nemohla zaskočit velká voda, ani velká finanční škoda, a nervy mu mohlo poškádlit snad jen datum jeho úmrtí nebo ztracené kalhoty. / Poučení: Důvěřuj, ale prověřuj. ()

Reklama

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super díl a ať žije potopa 😅😅😅 Růžičková teda vypadala super pod vodou to se musí nechat...! Njn za pokrok se musí platit... Jinak ta škoda byla přehnaná, ale tak to chodí... 😉😉 ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě přistupuje děda Drchlík k autu, ve kterém Návštěvníci odposlouchávají vyšetřování a následný zápis vypuštění rybníka. Děda se zeptá na kolik byla odhadnuta cena a dozví se, že 350 tisíc Kčs. Se slovy „to jsem čekal víc“ od auta odejde na služebnu. Mezitím je však cena upřesněna na 351 426 Kčs, kterou tak neslyší. Když však na služebně hradí škodu, vyplatí ji přesně, aniž by se tuto částku dozvěděl. (dabingstary)
  • Když Karas (Josef Dvořák) sděluje panu Drchlíkovi (Vlastimil Brodský) datum jeho narození, říká, že 4. 9. 1914 byla neděle. Pan Drchlík odpoví: „To jsem nevěděl, ale jinak souhlasí.“ Není to ale ve skutečnosti pravda, byl to pátek. (Cesty timem)
  • Ve scéně potopy po vypuštění rybníka si Helena Růžičková čte knížku, na které je velkými písmeny jméno „Neff“. Spisovatel Vladimír Neff na přelomu 50. a 60. let napsal pětidílnou historickou kroniku o osudech dvou pražských měšťanských rodů, podle níž pak režisér František Filip natočil seriály Sňatky z rozumu (od r. 1968) a Zlá krev (od r. 1986). V roce 1969 vyšlo už 3. souborné vydání této pentalogie a pod papírovým přebalem se nacházel právě takový nápis „Neff“. (strachon)

Reklama

Reklama