Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne policisté naleznou v nádrži s kyselinou dlouho pohřešovanou dceru novinářky Klaudie. Ta se po smrti své dcery rozvádí s manželem a žije sama s vydatnou podporou antidepresiv. Po šesti letech zazvoní telefon, ve kterém se jí ozve hlas její dcery. Klaudia společně s bývalým policistou po ní začíná pátrat. (Chatterer)

Recenze (45)

iamek 

všechny recenze uživatele

Můj asi nejlepší Balagueró. Dokonce se mi Los sin nombre líbil víc než REC. Tématika nacistického okultismu mi je docela blízká a je škoda, že se jí filmaři neujímají více. Snímek je od začátku tajemný, napínavý a má příjemnoě mrazivou atmosféru. Já osobně jsem každý další záběr hltal a čekal jsem, co nového přinese vyšetřování, jak matky, tak vysloužilého policajta. Závěr, který měl šokovat zrovna moc nešokoval a trošku mi pokazil celkový dojem z filmu. Kdyby závěr byl trošku více tajemný, tak dám plný počet hvězdiček. Tenhle závěr mi přišel moc obyčejný. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Po Nepřemožitelném zlu jsem měl příjemné chvění na zátylku. Po Rec jsem se nemohl hýbat. Po "tomto" jsem se hýbal velice dobře a to směrem na záchod. Dáme tomu temnou atmosféru, pár stroboskopických střihů s hrozným zvukem, trochu nechutnosti a nakonec to trochu zamícháme, aby to vypadalo, že je to pro inteligentního diváka. Tvl s tím jděte víte kam. Tohle žrát nebudu! Prostě nejblábolovatější blábolojdní blábol z Blábolova. Hvězdička za slibný start. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueró je môj obľúbený tvorca a tak som si chcel konečne pozrieť i jeho prvotinu. Pri pozeraní, ale vysvitlo, že som už dávnejšie film videl, len som ho nehodnotil. Ja som u tohto režiséra zvyknutý, že ma hned posadí na riť a bude do mna hustiť len intenzívne napätie ci gore efektnosť. Tu vidieť, že sa ešte len zoznamoval, čo si môže dovoliť a čo nie. Takže nebolo to na štýl ani Rec, ani nepremožiteľne zlo a vobec nie ako Musa alebo Venus. Toto je viac  krimi thriller podobajúci sa na purpurové rieky alebo Sedem. Ten komorný príbeh o matke, ktorá hľadá mŕtvu dcéru a pátranie ju zavedie do temných zakutí ponurých miest má v sebe niekoľko zaujímavých situácii a aj atmosféra vo viacerých momentoch silnie, ale to pomalé napredovanie v príbehu a celkové tempo je na tohto režiséra niečo nevídané. Tu nezáživnosť chcel trocha rozbiť pointov, ale tá sa dá v pohode uhádnuť už oveľa skôr. Tak tato prvotina chvalabohu neukázala smer vynikajúceho režiséra, kam sa budú jeho ďalšie kroky uberať. Každý môže mat horšiu chvilku a tento si ju vybral hned na začiatku, ale potom.... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovoríme tomu perverzita.“ Balagueró je môj obľúbený hororový režisér (TEMNOTA, NEPREMOŽITEĽNÉ ZLO, [REC] 1 – 2) a pôvodne som chcel dať 80%. Ale objektívne musím dať „iba“ lepších 60%. No rýchlo dodať, že ak máte radi to, čo s hororom od roku 2000 robia Španieli, mali by ste si LOS SIN NOMBRE pozrieť. Čím som starší, tým viac vyhľadávam horory s príbehom a tento ho má, takže gore rozumne ustúpilo do úzadia (čo je ale u Španielov našťastie takmer samozrejmé). Bohužiaľ, hoci po vizuálnej stránke vyzerá dobre, herci podávajú kvalitné výkony vďaka vierohodne napísaným rolám, niektoré scény sú v dobrom nepríjemné a Balagueró zasa takmer z ničoho vytvoril kus poctivej hororovej atmosféry, scenár mi pripadal niekde od polovice čoraz zamotanejší. Priznám sa, že som na prvé pozretie skoro vôbec nepochopil, o čo teda vlastne išlo, kto vlastne zomrel (a prečo, koho rukou a ako) a prečo sa „to všetko“ vlastne stalo. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Bravůrní stylovost a výborná práce s kamerou. Po dlouhé době konečně film tohoto žánru, na který se lze dívat, aniž byste na sekundu odtrhli oči z monitoru. Když celou dobu absorbujete psychickou rozsekanost rodičů hledající fingovaně zavražděnou dceru, je jasné, že se vždy najde někdo, koho tento minimalistický děj vcelku deprimuje a nudí. Já sem tento pocit neměl ani přinejmenším. Opravdu výborná temná detektivka z labin Jaume Balagueró. 9/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na novele "The Nameless" od Ramseyho Campbella. (Chatterer)

Reklama

Reklama