Reklama

Reklama

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (45)

tron 

všechny recenze uživatele

„Teraz ju musíme zabiť, však?“ Zvláštny film s na prvý pohľad smrtiacou dĺžkou dvoch (!) hodín. Ktorá ale, ako na konci zistíte, mala opodstatnenie. Scenár totiž obsahuje množstvo motívov. Jednak je to parafráza na klasickú Dickensovu Vianočnú koledu. Zároveň je to však tiež jej moderný reboot (remake?) a keď už si myslíte, že vás zápletka neprekvapí, zistíte, že je to de facto plnohodnotný sequel Dickensovho diela. A do toho chvíľkový flashback, takže je to na pár minút aj explicitná adaptácia Dickensa. Reynolds a Will sú dobrá dvojka, ponúkajú svoj bežný štandard. Film je ladený ako muzikál, tanečné a spevácke vystúpenie nie sú zlé, občas sú kúzelné, ale skôr len v drobnostiach, než v celku; chýba tomu spontánnosť, radosť, nákazlivosť, i hravosť a vynaliezavosť (najbližšie k tomu má „nadávková“ pieseň). Rušilo ma, že som nevedel, akej vekovej skupine je snímka určená. Na jednej strane sa tvári ako ukážkový vianočný rodinný film a potom sú tam wtf scény pre dospelých, aby sa to následne opäť vrátilo do filmu s hodnotami a výchovno-morálnym apelom. Judi Dench??? ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Uff toto islo mimo mna. Bol som donuteny to pozerat bez toho, aby som vedel ze to je muzikal. A hudobno-tanecna zlozka ma extremne obtazovala. Inak nemuzikalove pasaze su relativne ok. Ferrell aj Reynolds hraju svoj standard a spolu sa celkom doplnaju. Spracovanie 100x ohraneho Dickensa je celkom dobre a napadite. Uz som videl aj horsie vianocne filmy. Hrane casti bez hudby a spevu su tak na 3 mozno 3 a pol*. Vysledne ale davam len dve. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zasa raz variácia na Dickensa. Ako komédia dobré, niekedy aj dlhšie vypointované vtipy, čo je cool, je to zábavne a dobre napísané. Obzvlášť sa mi páčili scény so Sunitou Mani. Ako muzikál utrpenie; tak ako mám máločo rád, ako sú dobré muzikály, tak máločo tak neznášam, ako tie zlé. Váčšina songov (a že ich je) ide stále v jednom rytme, nikto sa ani nepokúšal vymýšlať nové melódie, prakticky sa len recituje do stereotypnej hudby. Jediná zapamätateľná pesnička je Good Afternoon. Ferrell a Reynolds hrajú svoj štandard a teda to, čo od nich každý čaká. Octavia Spencer by už nemala nikdy nikde hrať a navždy sa zamknúť niekde v pivnici, aby sa na ňu ludia nemuseli dívať. Deti v pohode. Klasika z toho nebude, lebo je to prefabrikát. Ja osobne ešte risknem nové Christmas Story, inak sa cez Vianoce budem zaoberať klasikou, teda tou novodobou. Mrázik na Ukrajine kradne práčky, Popoluška je mŕtva. Čiže opäť Kevin McAllister a po novom Last Christmas. ✌️ ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Spojení Willa Ferrella a Ryana Raynoldse jsem si nemohla nechat ujít. Nakonec jsem docela i spokojená. Verzí Vánoční koledy jsem viděla nespočetně, ale tahle je moc povedená. Líbí se mi, že je zasazená do moderního světa, je tam i hezky promyšleně vysvětleno, jak svět vánočních duchů funguje. Oba herci mají podobný humor a skvěle se doplňují. Občas jsem se fakt od srdce zasmála, naštěstí žádné trapnosti vás nečekají. Písně nejsou nic moc, vyloženě mi žádná nezůstala v hlavě, ale na zkouknutí o vánocích, když chcete mít večerní pohodu, to bohatě stačí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Dickens a jeho Vánoční koleda je jedna z věcí, které příliš nemusím, ale tato moderní muzikálová variace je vlastně dost fajn. Vypadá to draze, je to místy dost vtipné a má to hezkou pointu v tom, že nikdo není dobrý ani zlý, ale že člověka utváří vlastní rozhodnutí a malé skutky. Muzikálová čísla jsou taky slušná jízda, hudebně spíš průměr, ale tanečníci jedou na doraz a je to celé tak hezky muzikálově vyumělkované, byť po emoční stránce tomu ještě něco málo chybělo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Na vánočním večírku se Duch Vánoc (Will Ferrell) setkává s návštěvníkem večírku převlečeným za skřítka Buddyho. Will Ferrell je známý především díky roli této postavy v klasickém vánočním filmu Vánoční skřítek (2003). (sh3riff)

Reklama

Reklama