Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No páni, atmosféricky našlapaný díl. Že už si nedám pokoj, díl co díl jen žasnu, jak dobře se dá natočit krimoška, aniž by herci strojeně citovali paragrafy a pachatele by našli pomocí deus ex machina. A ten scénář! "Jestli tu šlapku chceš vidět, tak jí normálně zavolej a neotvírej kvůli tomu uzavřený případy." ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během tohoto dílu jsem konečně pochopil, na co zde hořekuje a nadává spousta méně zdatných hodnotitelů než jsem já. Já jsem na této databázi největší odborník všech žánrů, přesto musím uznat, že každý mezi jehož koníčky vyloženě nepatří zkoumání devadesátých mafiánských let v našich luzích a hájích, ta jméně zkrátka dávat nebude. Za minutu se zde objeví 50 jmen. 50 jmen postav, které jste v životě neviděli, kterým nedokážete přiřadit ksicht ani přesnější roli v celém případu. Znát všechna tato jména není sice nezbytně nutné k pochopení případu. Nicméně, jednou to je podle pravdy, člověk si sledováním doplňuje mezírky ve vzdělání a chtěl by si odnést co nejvíc. Ani po třetím dílu si nemohu zvyknout na vyšetřovatele Sokola. Jedná se však o svěží a milý závan detektivního větru. [75 %] ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní! Radost se koukat. Makačka na bednu i pro diváka, perfektně znázorněné lopotné vyšetřování, kdy kriminalisté ještě netuší, k čemu se přes vraždu bodyguarda vlastně dostali. Jejich údiv v baru, když se majitel posilovny rozkecal, neměl chybu. Skvělé je i souběžné čtvrteční uvedení dokumentu Polosvět. Výborně se oba pořady doplňují. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jsem se poněkud ztrácel v množství postav a zločinů, trochu mi chybí přímější dějová linka. Byť se tedy ustálila na Orlíku, ale kolem je na mě až moc jiného dění. Každopádně ve druhé půli jsem občas ani nedýchal a mrazilo mě z toho, co vše se skutečně dělo. Škoda jen, že dnes chyběl nějaký pořádný známý kápo. ()

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle už bylo jiný kafe. Nevím, jestli jsem si už zvykl, nebo kameraman konečně přestal třepat kamerou, ale nevolnost přešla. Ultrarychlý tempo zvolnilo, slovní přestřelky byly srozumitelný, počet zmiňovaných postav nenarůstal donekonečna. Tenhle díl se mi konečně líbil. Velké plus už od prvního dílu je civilní herectví hlavních postav a neokoukané postavy ve vedlejších rolích. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku scény s plk. Zelňákem (Pavel Batěk) je záběr na fotografii prezidenta Havla s ochrankou. Jedná se o skutečnou fotografii, na které byl ale vyměněn obličej a účes tehdejšího šéfa Havlovy ochranky, Františka Kollmana (muž v bílé šále). (aAmbi)
  • Střelba v klubu Kleopatra se ve skutečnosti udála v říjnu 1998, tedy již poté, co byli orličtí vrazi dopadeni a odsouzeni. (Brain)
  • Když Petr Chodounský (Viktor Zavadil) vypovídá policistům, tak řekne, že Černého (Matouš Ruml) na louh navedl jeho „nějaký známý“. Tím „známým“ nebyl nikdo jiný, než další sériový vrah Ivan Roubal. Od něj také Orličtí vrazi louh koupili. (Šéfik)

Reklama

Reklama