Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co prezident Spojených států během svého funkčního období zemře, se oblíbená první dáma Tess Carlisleová (Shirley MacLaineová) odebere do ospalého rodného městečka v Ohiu, kde je jednou z mála jistot v jejím životě tajný agent Doug Chesnic (Nicolas Cage). Tento ctižádostivý a odhodlaný profesionál, který pracoval v Bílém domě pro rodinu Carlisleových, nyní stojí v čele sedmičlenné ochranky, která má za úkol dohlížet na Tess. Přestože Doug prahne po akci a dobrodružství, uvízne místo toho v městečku na americkém Středozápadě, kde ho Tess neustále zahrnuje svými požadavky, byť chce třeba jen přinést snídani do postele. Svéhlavá, znuděná a urážlivá stará dáma mu ze života dělá takové peklo a natolik mu ztěžuje práci, že dá výpověď. Tess si však Douga okamžitě vyžádá zpátky a dá mu pocítit, kdo je v domě paní. Jenže tvrdohlavý agent se nehodlá jen tak vzdát... (Cinemax)

(více)

Recenze (92)

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Takhle promrhanje potenciál filmu se jen tak nevidí. Vždyť se celej film nic neděje, herci vykazují herectví, co by se za nehet vešlo a když dojde k únosu, je celá záležitost během pár minut vyřízena. Lepší 1* za ten nápad a dál ani nevím za co.. Teď když nad tím přemejšlím, nemůžu si vlastně ani vzpomenout, kdy jsem se za celej film něčemu zasmál:( ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Z mě neznámejch důvodů nadhodnocenej snímek, ve kterym jsem celkem marně hledal něco komediálního nebo dramatickýho. A představa, že seniorka dokáže vyzrát na několik špičkově vycvičenejch agentů FBI, je tak absurdní, že se jí snad ani nejde pořádně smát. Další z nevýraznejch filmů Nicolase Cage, ale je pravda, že od jeho současnejch béček má tenhle ještě nějakou úroveň. ()

Reklama

Fleetguard 

všechny recenze uživatele

Film Hlídat Tess, je přesně ten druh filmu, na který nejdete do kina, ale rádi se na něj kouknete v sobotu odpoledne, když venku prší :-) ! Ale teď vážně, jde myslím o docela podařený snímek, který si svou jednoduchostí a zároveň svím inteligentím černým humorem diváka získá. N.Cage možná působí trochu zmateně, ale to dle mého názoru byl i záměr, vždyť Shirley zase působí až příliš suveréně. Oba dva paličáci se pak dobře doplňují a myslím, že to funguje tak jak má! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tess je opravdová dáma. Dokáže být jemná, vstřícná a kultivovaná - ale i jízlivá, panovačná a rozmarná, takže týmu "osobních strážců" pod vedením Douga Chesnice občas nutně připadá nesnesitelná. Jenomže zůstala sama se svými vzpomínkami - a z jejího pohledu neškodné vrtochy a drobné naschvály, kterými terorizuje své okolí, jí dodávají energii a radost ze života a vrací jí pocit vlastní důležitosti. Je zábavné, zajímavé i poučné sledovat vztah obou hlavních protagonistů, především poté, kdy se děj zásadně zdramatizuje - a vzájemné neshody se stávají banalitou, na které vůbec nezáleží. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Co se škádlívá, rádo se mívá. Téma, na kterém lze vystavět nekonečné množství variací. Tato patří k těm povedeným. Zábavná ve střetech hlavní dvojice, kde Shirley hravě přeherává Nicolase i když je nutno uznat, že ten s ní povětšinou statečně drží krok. Ostatní jen přihrávají a vytváří kulisu. Na první pohled nenápadný, přesto povedený a zábavný film, lehce okořeněný vážnějším podtónem a emocemi, které však pokaždé když hrozí vystrčit růžky, shazuje hláškou nebo vtípkem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Prezidentov hlas v skutočnosti patril scenáristovi a režisérovi filmu Hughovi Wilsonovi. (m.a.t.o.)
  • Rozpočet: 20 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)
  • Malou roli v tomto filmu měl údajně i George Clooney, ale jeho scény byly nakonec vystřiženy. (Edgerton)

Reklama

Reklama