O závod s měsícem
Komedie / Drama / Romantický
USA, 1984, 108 min
Richard BenjaminHudba:
Dave GrusinObsah
Čas před naloděním na plavidlo, které je odveze do druhé světové války, tráví dva mladí američtí rekruti a přátelé Henry a Nick hlavně po přístavních barech. Jednoho dne ale Henry narazí na Caddie, příjemnou mladou dívku, a Nick novou situaci ne a ne skousnout. Jejich dlouholeté kamarádství brzy projde zatěžkávací zkouškou... (oficiální text distributora)
Superpero
Takový nenápadný film a přitom je to opravdu skvělé. Přesvědčivě zahrané a zručně odrežírované, některé scény mají opravdu náboj, napadá mě třeba ta s kulečníkovým zápasem. Při sledování jsem měl přesně ty emoce co režisér chtěl, a to hlavně proto že mi záleželo na postavách. Celkově je to takové uvěřitelné a vlastně obyčejné, a díky tomu se s příběhem může každý stotožnit. Fakt good.(31.7.2006)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $6,045,647║Tržby Celosvetovo $-║(4.2.2010)
mandes
rozpočet : ? tržby americke : $6,045,647(8.1.2007)
Indiana
Původně jsem chtěl dát spíše 4*, ale čím dýl mi ten film leží v hlavě, tím mi přijde lepší. Pochválit musím hlavně brilantní filmařinu Richarda Benjamina a herecké výkony. Sean Penn tu sice vypadá jako blbeček a má furt takový ubulený oči, ale zahrál skvěle. Nicolas Cage tu ztvárnil takového frajírka, co furt jenom chlastá a také zahrál skvěle, což je u něj ale zvykem a mile mě potěšily role Crispina Glovera a Michaela Madsena. Prostě velmi zajímavý, nenudící, emocemi nabitý filmeček, o němž se moc neví a to je škoda.(28.6.2006)
Duke90
No ja myslim ze se tohle spise dobrodruzne drama celkem povedlo. Cage i Penn nehrali nijak spatne a dokonce se tu najde i par vtipnych momentu. Je to pribeh dvou kamaradu, kteri si chteli jeste pred nastoupenim do vojenske sluzby uzit trochu volneho casu. Je tu predevsim vyobrazena tematika pratelstvi, ktere nikdy neuhasina a take nutnost spolu drzet i v tech nejhorsich situacich....(12.10.2009)
Brain-D
Parádní romantický film se skvělou atmosférou. Výborný Seanem Pennem, který je zde perfektní a tvoří s Cagem perfetkní dvojku. Krása, jen maličko chybělo k totální dokonalosti :)(13.11.2009)
Arius
Penn odviedol obdivuhodny vykon, Cage uz taky isty nebol a McGovernova hrala druhe husle. Taktiez je tu zbytocne pridany zaner komedia, takmer nic vtipne sa v tomto vytvore nenachadzalo.(10.3.2007)
Daae
Zcela nenápadný film, který potěší na duši, ale o výjimečné dílo nejde. Avšak jedná se o citlivé, nejen romantické drama, u kterého se dá příjemně strávit pozdní odpoledne. Pěkně natočené se začínajícími hvězdami S. Penna a N. Cage a roztomilou Elizabeth McGovern. *** 1/2(9.3.2007)
crjules
Mohu si jen gratulovat, ze s oblibou patram i po starych filmech se znamymi herci. Po filmech, ktere staly v zacatcich jejich karier. A s Racing With The Moon jsem spokojeny na vysost. Z filmu sala atmosfera one doby, zdanliva pohoda pred ucasti ve valce, ktera zde sice neni,ale do bezneho zivota lidi a chlapcu zasahuje kazdy den. Krasne a citlive natocene. A Nic Copolla tady jeste umi hrat- a dobre!! Stejne jako Penn a McGovern. Krasa...(16.11.2009)
Griswold
Už je to pár let co jsem to viděl, ale pamatuju si že mě to velmi strhlo. Skvělé výkony Penna a Cage coby takových rebelů svý doby, co si chtěj ještě užít než nastoupí do války. Zahráli to velmi věrohodně a nebyl problém se do jejich postav vžít. Byl to fakt moc pěkněj film.(20.2.2011)