Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry „Hopper“ Nash (Sean Penn) a Nicky (Nicolas Cage) jsou nerozluční přátelé od dětství. Druhá světová válka udeří a jejich poslední bezstarostné hodiny, kdy byli civilisté, se chýlí ke konci. Budou muset přinést oběti, které je naučí pravému významu lásky a důležitosti přátelství. Hopper se snaží uhnat nepolapitelnou Caddie (Elizabeth McGovern), jen aby zjistil, že se tím dostane do rozporu s Nickym. Richard Benjamin (Mořské panny, Můj oblíbený rok) zkušeně režíruje hořkosladký příběh ze života plný nezapomenutelných okamžiků. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek o přátelství, první lásce a zodpovědnosti s excelující dvojkou Sean Penn & Nicolas Cage. Jací strašně mladí:) Taková ucha ještě. Sean tu vypadá tak na sedmnáct let. Během sledování jsem si několikrát vzpomněla na Steva a Buckyho:) Ty však čekal zcela jiný osud... Velmi mě potěšilo, když jsem spatřila Michaela Madsena v malé roličce raněného vojáka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dvaja kamaráti a typické problémy teenegerského veku, hlavne v spojení s láskou. Samozrejme, tu to bolo iné keď uvážime, čo oboch chalanov čakalo. Mne to ale prišlo, že si tu obaja herci po charakterovej a povahovej stránke svoje postavy vymenili. Postava Nicka by sa podľa mňa skôr hodila Pennovi a Henry zase Cageovi. Na druhú stranu, desivosť vojny a eventualita smrti, ktoré sa každým okamžikom približovali až do osudného dňa narukovania robia tento snímok po atmosferickej i psychologickej stránke pomerne zaujímavým. 70/100 ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o taký nenápadný film, ktorý rieši obyčajné starosti mladých chalanov na pozadí veľmi vážnej témy vojny. Tá je spomenutá len okrajovo a nijako neruší pokojný a pohodový snímok. Bol som spokojný, celkom sa mi to páčilo. Rovnako ako herecké výkony Seana Penna aj Nicolasa Cagea boli bezchybné. Obaja spolu vytvorili dobrú dvojku. Táto snímka sa odohráva počas vojny a teda v 40tych rokoch minulého storočia a práve táto atmosféra je navodená v skutku bravúrne a dokresľuje je ako dobová hudba, tak skvelé kostýmy a hlavne vozový park. Scenár je popravde trochu suchý, respektíve tam nieje o čom sa baviť, ale inak nech rozmýšľam ako len viem, iné chyby na na tomto diele vytknúť nedajú. Zaujímavá a pamätná snímka. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takový nenápadný film a přitom je to opravdu skvělé. Přesvědčivě zahrané a zručně odrežírované, některé scény mají opravdu náboj, napadá mě třeba ta s kulečníkovým zápasem. Při sledování jsem měl přesně ty emoce co režisér chtěl, a to hlavně proto že mi záleželo na postavách. Celkově je to takové uvěřitelné a vlastně obyčejné, a díky tomu se s příběhem může každý stotožnit. Fakt good. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Neskutočne šialení týpci, z ktorých jeden je blázen a druhý ako blázen vypadá. Hlavne Nicolasov výraz je miestami tak dramatický, až vám to vyčarí úsmev na perách. Práve preto ho tak zbožňujem.. Avšak film nieje len o klukovinách, ktoré títo dvaja stvárajú. Je to hlavne o priateľstve, v dobrých aj v zlých časoch, a o mladíckej láske, ktorú treba zažiť, kým sa postavia tvárou v tvár smrti. Posledná 1/3 filmu upadne do miernej romanticko-dramatickej melanchólie a chytí tým diváka za srdce. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Richard Benjamin se rozhodl k obsazení hlavních rolí poté, co Seana Penna viděl v divadelní hře "The Slab Boys" a Nicolase Cage v romantické komedii Dívka z údolí (1983). (Edgerton)

Reklama

Reklama