Zlom

Válečný

Irsko / Velká Británie, 1970, 108 min

Lamont Johnson

Riz Ortolani

Solidní napínavý válečný film ze skotského tábora pro 600 německých válečných zajatců. Předmětem děje je klasický útěk ze zajateckého tábora, ale tentokrát jde o útěk posádky německé ponorky a o souboj německého velitele s irským kapitánem kontrarozvědky. Ten zariskuje nechat Němce utéci, aby je mohl chytit i s ponorkou při naloďování uprchlíků. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=jFjX_CfCt6o(10.12.2009)

Konečně jsem viděl že ze zajetí ve vojenské věznici mohou utíkat i němci.(15.3.2010)

Filmů z německých,japonských zajateckých táborů je dost, tento je ze skotského zajateckého tábora pro příslušníky Kriegsmarine,Luftwaffe přičemž můžeme sledovat napínavé drama o útěku 28 mužů z kriegsmarine, je to o souboji irského kapitána s tím německým od kriegsmarine. Rozhodně se jedná o film, který lze doporučit.(4.2.2011)

• drankeryth

Jeden z mnoha filmov, kde ide o utek zo zajateckeho tabora. Tentokrat su zajatcami nemecki vojaci v Skotsku, ktori planuju utek na slobodu prekopanim sa za plot. Pocas filmu nepadol skoro ziadny vystrel, ale az na konci bolo pocut par ran z ponorky, ktora cakala na utecencov na pobrezi. Nemci to mali pekne premyslene a aj im to vyslo, okrem par nemeckych vojakov, ktori uz nestihli nastupit do ponorky. Film je taky priemer, ktory si raz pozriete a druhykrat si uz na neho nespomeniete.(1.7.2011)