• Galadriel

Další nepovedená adaptace knížky Michaela Crichtona.(19.9.2005)

Nenáročná zábava nejen na nedělní odpoledne (nebo úterní večer:)) s výborně zpracovanými gorilami, vkusně zakomponovanými sci-fi prvky a nádhernou hudbou Jerryho Goldsmithe, takže rozhodně žádné zklamání. Kvůli tomu soundtracku jsem na okamžik uvažoval o čtvrté hvězdě, ale přece jen...ve filmu si tohohle inspiračního zdroje Star Trek: Insurrection moc neužijete.(16.12.2003)

Kongo mě (na rozdíl od mnoha jiných) nezklamalo. Solidní dobrodružný příběh s poměrně nekomplikovanou zápeltkou sice neskýtá žádné náměty na přemýšlení, ale jako popcornová zábava je to slušné.(26.7.2002)

• lebowski

Úplně to ztratilo kouzlo knižní předlohy Michaela Crichtona(4.1.2003)

• gouryella

Crichton ma proste smulu - filmy podle jeho romanu jsou prehledem toho jak zkazit vyborne literarni predlohy - a tento film v tom mozna i vede.(4.8.2002)

Čekal jsem více, ale i s málem jsem se nakonec dokázal zžít. V hodně věcech nepovedený film, který rozhodně měl být lepší.(28.10.2006)

• Pohrobek

Jediný, kdo si v této zprzněnině zachoval tvář, byl Stan Winston - mistr vizuálních efektů. Jeho finální sopečný výbuch se vcelku povedl. A Amy, jíž tvořil šest měsíců sedmdesátičlenný tým, také nestojí za úplně nejstarší bačkoru.(29.5.2005)

V telce to byla docela srandovní zábava. "Zlé gorily" :-)(1.3.2005)

Rozpočet $50miliónovTržby USA $81,022,101Tržby Celosvetovo $152,022,101/50%/(22.7.2005)

• DaViD´82

Stupidní snímek, který pravděpodobně paroduje svou knížní předlohu. Není dostatečně dobrodružný, ani zábavný a natož napínavý. Pomalu plynoucí nuda se solidní výpravou, zdařilou hudbou a slušnými vizuálními efekty.(26.1.2007)

rozpočet : ? tžby celosvetovo : $152,022,101(18.12.2006)

• tron

"Prepáčte... vaša gorila pije Martini?“ Úžasne zmasakrovaný film podľa pôsobivej knižnej predlohy (a to Crichton nie je môj obľúbený spisovateľ) vyšmaril von oknom zaujímavých hercov (Linneyová, Hudson, Curry, Heslov, Don Baker, Pantoliano), čertovsky originálny scenár i zručného režiséra (spielbergovský producent Frank Marshall - ARACHNOFÓBIA, PREŽIŤ). Režisér, či už dobrovoľne alebo šikanovaný s konečným zostrihom nespokojným štúdiom Paramount, urobili z parádneho hororového dobrodružstva bohužiaľ nešťastnú neškodnú rodinnú šou s jedným vytrhnutým okom (SPOILER Bruce Campbell SPOILER), skvelou hovoriacou gorilou Amy, animatronickými opicami Stana Winstona a kreslenou lávou. Napriek tomu si túto návštevu džungle vždy rád zopakujem (scéna s "automatickými puškami" je famózna) a teším sa na remake/druhú adaptáciu techno-trilerovej knihy. Kino Považan 1996(29.11.2005)

• movie

Mluvící opice?(28.6.2002)

• Fr

mrzí mě to hlavně kvůli Crichtonovi......................(31.7.2005)

Na film jsem se díval poprvé s kamarádkou a ta se ke mě neustále tisknula a já jsem to chtěl pustit ještě vícekrát, ale už jednou CO TO PO MĚ HÁZÍŠ? navždy stačilo (( ::(18.11.2005)

• MM_Ramone

Táto dobrodružná výprava do africkej divočiny sa mi moc nepáčila. Návrat hnusnej gorily späť do volnej prírody a ani honba za skrytým pokladom kráľa Šalamúna, ktorý strážia akési agresívne, šedivé opice, ma vôbec nedokázali zaujať. Herecké obsadenie mi bolo sympatické asi tak ako tá zavšivená gorila. Keby tam bola aspoň nejaká pekná, mladá herečka, ale ani toho som sa nedočkal. Nabudúce sa tomuto "Kongu" radšej širokým oblúkom vyhnem. **(6.2.2012)

• Hunt

HUDBA: Jerry Goldsmith(26.4.2007)

• Mi Nü-Chai

Neskutečná blbost, to je tak trapné, že se tomu už ani člověk zasmát nemůže.(6.11.2006)

Pamatuju si, že když mi bylo devět, tak jsem byl schopný na tenhle film koukat denně i pětkrát. Dneska už na to jako na takovou bombu nekoukám, ale s nostalgickou slzou v oku to stále beru jako velmi dobrý film.(10.6.2005)

• D.Moore

Jako béčko je to dobré. Jako adaptace Crichtonovy knihy ovšem Kongo selhalo. Nicméně nedají se mu upřít zručně natočené scény, krásná Goldsmithova hudba (škoda jí pro tohle) a mechaničtí opičáci, kteří vypadají jako živí.(11.10.2009)

<< předchozí 1 2 3 4 5