Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedinečná výzva o přežití je zde - jste na ni připraveni? Tropický ráj se pro skupinu soutěžících změní v noční můru, ve které budou muset bojovat nejen s nedostatkem jídla a pohodlí, ale hlavně mezi sebou. Pohádkovou výhru 2 500 000 korun ale může vyhrát pouze jeden. Kdo se stane vítězem? Začíná nejnáročnější show - Survivor Česko & Slovensko. (TV Nova)

(více)

Recenze (182)

Azuko odpad!

všechny recenze uživatele

První díl a dál to nezvládnu. Chtěla jsem tomu dát šanci, jakožto fanoušek americké reality show Survivor. Ale tohle? Tohle je totální propadák. Díl neskutečně a zbytečně dlouhý, moderátor nudný. Vysvětlí mi, nač to věčné tleskání naprosto všemu? Vidět tohle Jeff, jde se zahrabat, co jsme z toho dokázali udělat. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Komerční televize vysílají podstatně horší reality show, než je letošní Survivor Česko & Slovensko. Nevidím tedy důvod, proč právě tuhle úplně zatracovat. K odreagování třeba při žehlení to není špatné, ovšem jinak samozřejmě jde o ztrátu času. Už jen kvůli té vatě kolem, kterou je každá epizoda prošpikovaná. ()

Reklama

Tereza_T

všechny recenze uživatele

Nechtěla jsem Survivor CZ&SK odsoudit zbytečně a předem už jen vzhledem k tomu, že Survivor je moje vůbec nejoblíbenější show, a tak nějak jsem věřila, že to Česko a Slovensko zvládne udělat pořádně, ale bohužel moje už tak nízký očekávání je po tom prvním dílu ještě nižší. To, že TV Nova nebyla schopna vydat první díl ve slíbený den nebudu komentovat, to se prostě může stát vzhledem k dnešním podmínkám. To, že to nezvládne první díl vydat na Voyo ve stanovený čas to už je jiná a dost neprofesionální situace. Co se týče samotné show, rozdělení celebrity vs obyčejní lidé mi nijak nevadí i když mám radši formát, kde se soutěžící předem neznají (pokud to teda není návrat vítězů či podobné). Bohužel celkový provedení není nic moc, ve společných záběrech není nikomu pořádně rozumět, kamera lítá jako zběsilá a ani neví co má vlastně zabrat, neustále se střihy prolínají logem, což působí rušivě a výpovědi účastníků nedávají tím hektickým střihem moc smysl. Celková stopáž 2 hodiny mi přijde přepálená, vzhledem k tomu, že tempo je extrémně pomalý. Velké množství hluchých záběrů, na soutěžích i na kmenové radě, kdy hlasování trvalo snad 5 dlouhých tichých minut. Nejnudnější kmenová rada doprovázená hudbou, která by mě uspala i po 10 kafích. Ondřej Novotný měl na kmenové radě sluchátko, ale nejspíš ani on ani přítel na telefonu nevědí, že kdyby třeba oznamoval průběžně počet bodů vyplnil by tichá místa plus by tak udělal celou kmenovou radu přehlednější. Celkově se moderátor moc nepředvedl a při moderování Oktagonu do toho dává mnohem více energie. Samotný soutěže byly fajn, a i se mi líbí ozvláštnění tím, že výherce individuální imunity může vybrat osobu, která se pak utká v duelu s vyřazenou osobou, bohužel ten duel byl tragicky nudnej, nevím, proč soutěže přerušujou a tím ruší celej efekt napětí. Chápu, že americká verze nastavila laťku velmi velmi vysoko a energii Jeffa jen tak nikdo nepřekoná, na druhou stranu tu už máme myslím 41 většinově výbornejch sérií, ze kterých by se mohli čeští tvůrci alespoň trochu inspirovat a oukakat základní fígle, jak to udělat pro diváka co nejvíce sledovatelným. Myslím, že to má dobrej potenciál, a to, zda to bude propadák nebo ne ovlivní spíš produkce a střih než samotní soutěžící. Byl to první díl a já doufám, že se tvůrci na nějaké zpětné vazby podívají, a ještě nás mile překvapí, přeci jenom by to šlo, když ke stříhání jednotlivých epizod a k jejich vydávání přistoupili tak operativním stylem. ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proboha proč? Tohle obří promo se vydařilo, ovšem samotná soutěž je pouze Lidl verze a nemá s původním konceptem nic společného kromě názvu. Mělo to mít rychlost, ráznost a emoce. Místo toho koukám na natahovanou taškařici. Kamerově je to strašná bída, ale ten střih? To je teprve odpad velebnosti. Všechno nám pustí 3x (co kdybych náhodou neviděl detail toho, jak tam někdo uklouzl a narazil si prdel). Do toho kvůli covidu odcházejí a přicházejí soutěžící, takže je v tom hroznej bordel. Třešničkou je moderátor, který mluví… jako… kdyby… každé… slovo… gradovalo… napětí. Přitom spíš zní jak idiot. Pokud se nestane zázrak, tak tohle dopadne vážně na dno českých reality-show. A abych nezapoměl, každým dalším dílem graduje i hudba. Prvně jsou tam nesmyslně přeboostovaně hlasitý pop hovna z roku 2000 a v dalším díle dají temně dramatickou hudbu k souboji, co spíš vypadá jako procházka po pláži. Bravo. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavosti z natáčení a zákulisí: Natáčelo se u Máchova jezera, na Lipně nad Vltavou, při Mušovských jezerech a koupališti Džbán. Jde o první reality show, kterou režírovali diváci a fanoušci originálního Survivoru prostřednictvím diskuzí na sociálních sítích a pomáhali tak amatérským tvůrcům postupně s režií, dramaturgií a principy. Hudbu skládal Basil Poledouris a Vangelis. Jedná se o dosud nejdrsnější reality show natočenou nejdál od civilizace, infrastruktury a fast foods za rok 2022 na území ČR. Tvůrci se nechali inspirovat tropickými lokacemi originální a populární americké série Survivor. Pro nedostatek financí však museli použít turecký fake. Stejně tak volba na dva týmy, jenž jeden tvořily celebrity byla velmi úsporná a nasazeny tak byly celebrity pouze známé divákům kanálu You Tube nebo čtenářům TV magazínu. Výběr celebrit byl konzultován s psychiatry, ortopedy a šéfkuchaři. Ti doporučili konkrétní jedince, kteří by se mohli velmi brzy sami vyřadit, ať už díky depresím z teplé deky ve spacáku nebo nemožnosti si denně zapálit jointa nebo sportovně založení uchazeči, kteří si ublíží i na rovné cestě ke koupališti Džbán. Tím také produkce následně značně ušetřila a mohla si dopřát i natáčení v klubu Duplex. Soutěžící měli na výběr z několika módních outfitů, dle počasí nebo typu soutěže, které měli poblíž natáčecích míst v karavanech. O úpravu většiny žen se staral tým maskérů, kteří to neměli vůbec lehké - upravit dámy tak, aby působily nenamalovaně, ale přitom svěže, učesaně, ale přitom zanedbaně a depilační experti dohlíželi, aby náhodou někomu něco nepovyrostlo, neboť moderní trosečník přežije pouze je-li pravidelně depilován. Samostatnou kapitolou jsou někteří z účastníků zájezdu, kteří prostě dojeli na... skautský tábor a byli překvapeni, že večer se nespí v chatkách, ale že se musí natočit pár záběrů noclehu na prkenné palandě a hasiči jim budou stříkat vodu do spacáků. Casting pořadu divákům naservíroval klasickou a Evropskou unií vyžadovanou sestavu soutěžících. Nechyběl: Bílý uprchlík z odvykačky. Černý svalovec - vymetač reality show. Žlutá ambiciózní Asiatka - vymetačka všech reality show. Blbá blondýna - vymetačka tv show. Maďarský pitbull - najdi & znič. Truhlář-filozof otrava. Sympatický moderátor rádia, který nevyhraje, protože mu scénář přikáže odstoupit. Youtuberka s povolením nasírat. Silikonová držitelka silikonových ňader. Nešikovný hloupý fitness trenér, kterému jsou svaly na nic. A obligátní ženomuž, hledající pohlaví daleko od domova. Sem tam se potěšilo pánské oko na opálené zadky i předky. Sympatie však divák těžko hledá během pěti měsíců vysílání. Přesto je třeba trošku povzbudit tvůrce, produkci a doufat, že podobný Survivor Light už nikdy nebude a rady od diváku, fanoušků Survivor Original si vezmou k srdci a buď se na to úplně vyserou a nebo natočí pořádnýho Survivora s celebritami jako jsou Jakub Prachař, Eva Burešová, Ondřej Sokol, Adam Mišík, Jan Kraus nebo Roman Prymula. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (24)

  • V Česku i na Slovensku se vysílaly 2x do týdne cca 2,5hodinové díly. Na Slovensku byly epizody kvůli kritice délky zkráceny na polovinu a byly vysílány 4 díly týdně. (Zix.)
  • V Dominikánské republice byl i Marek Orlík, který před šesti lety dokázal projít všemi zkouškami a zvítězit „boj o přežití“ na Filipínách (první série: Robinsonův ostrov, od r. 2017). Na Survivoru se podílel coby producent pořadu. (TheSlezy)
  • Na místě, kde se natáčel Survivor Česko & Slovensko se i ve stejnou dobu natáčel Survivor Turecko a Survivor Rumunsko. (TheSlezy)

Reklama

Reklama