Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdo zavraždil nenáviděného exekutora Horáka. Kromě jeho dlužníků jsou tu i řady milenek včetně tajemné černovlásky, se kterou Horák strávil poslední noc. Horák měl navíc u sebe v době vraždy vyšší finanční obnos. Stála za jeho smrtí žárlivost, zhrzená láska nebo to byla loupežná vražda? (TV Nova)

Recenze (13)

sorrow odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda byla obzvláště hloupoučká. Exekutor, jak jinak vyobrazen jako největší monstrum, kdy např. zabavuje kuchyňský stůl, tedy věc nepodléhající soupisu, běžně dochází za svými dlužnicemi a vynucuje si po nich sex, za to jim slibuje oddálení splátek, přitom jak vidět, o ženské nemá žádnou nouzi, viz ta dcera jednoho z dlužníků. Realitou však je, že sám exekutor dochází na provádění mobiliárních exekucí jen výjimečně, na to má zaměstnance, říká se jim vykonavatelé, ale to se autoři této frašky neobtěžují zjišťovat. Zmrzlá se během chviličky dostala ke všem dlužníkům exekutora s výší jednotlivých dluhů a adres dlužníků a rovnou vytipovala 15 dlužníků, kteří by mohli mít potenciálně zájem na vraždě exekutora, vše hotové asi za hodinku, tak to určitě. K takovému seznamu by se reálně nikdy nedostala. Má ale přece kouzelný tablet, kam vždy stačí jen něco zadat a informace je hned na světě, např. najde odstavené auto a během pikosekundy hned ví, kdo je vlastníkem auta i s pracovním zařazením majitele, možná tam měla i číslo bot a konfekční velikost, ale o tom z důvodu úspory času už nemluvila. Smutné je, že někteří lidé, kteří tohle sledují jsou schopni skutečně uvěřit tomu, že exekutoři jsou nějací nadlidé, kteří mají neuvěřitelnou moc a ze svých dlužnic si dělají nevěstky, kdy se vždy večer zastaví na „zásun“ či ohmatání některé dlužnice, uspokojí své živočišné pudy a vesele jdou domů. Autoři musejí mít opravdu v hlavách piliny a herci co tohle hrají zřejmě také… Vyšetřovací metody naprosto příšerné, ty výslechy, to je tragédie, Hilmerová si dokola přehrává nahrávky z diktafonu a po padesátém poslechu jí vždy něco trkne. Celý vyšetřovací tým je krajně nesympatický, nemá to šťávu, žádná akce, jen nekonečné žvanění a mudrování v kanceláři u stolu. Jsem zvědavý, zda aspoň jednou za celou sérii někdo z toho policejního ancáblu tasí zbraň, hlavně když ta Zmrzlá má stále pistoli za opaskem jak nějaký kovboj ze západu. Hilmerová jednoduše vedoucí policejního týmu zahrát neumí, nemá na to a nejvtipněji působí, když začne zvyšovat hlas. Otravné už je neustálé vracení se k benzinové pumpě, aby se podívala na tu holku, stále do kola, každou epizodu… A ta hudba, to je něco příšerného... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek byl trochu šmíra a policisté moc bystří nejsou. Případ byl ale nakonec zajímavější, než se zdálo. Potěšilo mě, že se objevují zajímaví epizodní herci. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát velmi slušný případ vraždy exekutora, kterého nikdo neměl rád, zatímco on měl rád ženušky a dívenky. No a tak jednoho dne dostal nejen po tlamě, ale ještě i klackem tak, že už to nerozchodil. Pachatele divák odhadne hned, detektivům to trvá celý díl. Ale to neva. Vyšetřování je zajímavé a naštěstí chybí nějaké osobní dějové linky. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.....ten exekútor.....hmm riadna špina - nie preto, že vykonáva svoje povolanie -ale preto, že ho zneužíva  na zneužívanie manželiek a dcér exekuovaných....no tú nakladačku s bejzbolku si iste zaslúžil....... ()

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl byl malinko nadějnější ale bohužel zase návrat k vysoké podprůměrnosti. Takže z toho asi nic kloudného už nebude. Na Suchánka si začínám zvykat (to není dobré znamení) a potěšil mi akorát skvělý Martin Hofmann. Škoda ho pro takovou zkázu. Nevím kdo obsazoval ženské role ale zřejmě si lebedí v prostorově výrazném dámském pozadí. Dokonce i mladá, krásná milenka exekutora má zaděláno na pěkný malér v podobě postavy v budoucnu. No což, holt náš životní styl nás dohání a je řada děvčat, kterým je to prostě fuk, že nejsou šik. Možná by se dala parafrázovat i slavná slova Oscara Wilda, že "žena, která není hrdá na své šaty je hrdá na to, že není hrdá na své šaty" :-) Nevím jestli dám ještě další díl ale zatím jsem spíš pro toho ho nedat abych zbytečně netrpěl... Zvláštní na tom bylo i to, že bych byl asi radši kdyby vraha neodhalili, tušil jsem, že to bude klaďas :-) Takhle by asi kriminálka neměla vypadat nebo jo ? že bych nezachytil nové trendy, kdoví... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • V čase 31:50 je vyslýchán ve výslechové místnosti podezřelý a ve vedlejší místnosti to sledují další osoby. Následně Dana (Monika Hilmerová) zaklepe na okno mezi místnostmi a ukáže kolegům, že mají vyjít ven. Petr (Martin Hofmann) jí na gesto odpovídá opět gestem. Problém je, že okno je pouze jednostranně průhledné, a tak by ji kolegové ve výslechové místnosti neměli vidět, natož odpovídat a uposlechnout (v následných scénách je vidět, že přerušili výslech, šli se domluvit a pak pokračovali ve výslechu). (PMUL)
  • V cca 34. minutě kriminalisté končí výslech podezřelého Víznera (Šimon Bilina) slovy: „Výslech ukončen v 18 hodin 23 minut.“ Potom vyslýchají ještě pana Pokorného (Ondřej Malý) a následně se po krátké diskusi rozcházejí. Šéfová Dana (Monika Hilmerová) jede následně domů, okolo ní je tma a ostatní auta svítí. Paralelně je prostříháváno na mladší kolegyni, která ještě zůstala v kanceláři, kde sedí u počítače s rozsvícenou lampičkou a kontroluje důkazy. Jenže když potom sáhne po tabletu, je na něm čas 14:47. (WikingVik)

Reklama

Reklama