Ozbrojení a nebezpeční
Ozbrojení a nebezpeční
Akční / Komedie / Krimi
USA, 1986, 88 min
Mark L. LesterPlakáty
Policista, kterého nespravedlivě propustili pro údajnou korupci, se spojí se zkrachovaným právníkem a oba nešťastníci nastoupí jako ochranka ve firmě, kterou řídí mazaný podvodník. A právě díky své nešikovnosti náhodou odhalí připravovaný šéfův zločin... (Peta_N)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $15,945,534║Tržby Celosvetovo $-║(25.11.2008)
JohnnyD
Anarchistický nacisti na súdnom pojednávaní ma absolútne dostali. Inak skvelý úvod, ale niekde v strede to stratí šťavu a film držia skvelí buddy partneri Eugene Levy a John Candy, sexy Meg Ryan a božský syntetizátorový soundtrack. Výborný 80s štandard.(3.1.2008)
Chrustyn
Režisér kultovního "Komanda" (které se rozhodně nestalo kultovní díky němu) natočil mimo jiných méně známých "béček" i tuto typickou "osmdesátkovou" komedii líznutou akčním filmem. Bohužel se však jedná o po právu opomíjený film, který i přes výbornou volbu hlavních představitelů (ve své době hvězdný John Candy a Eugene Levy, který se později stal legendárním jako "Jimův táta" z jedné nejmenované teen komedie) není ani vtipný ani jakýmkoliv jiným způsobem zábavný.(26.2.2011)
blackrain
Nějak jsem si nedokázala představit, že by se John Candy dokázal vyškrábat na tu borovici nebo co to vlastně bylo za strom. Opět se zde vyžívá v nejrůznějších převlecích a některé jsou dost ujeté. V jedné divoké scéně tu zaznívá písnička Born to be Wild a já jsem zapátrala po legendárních Steppenwolf, kteří ji nazpívali a pouštěla si ji pořád dokola.(18.12.2010)
Joe321
Pure 80's. Odpočinkovka se skvělý soundtrackem. Candy tady zase tolik neperlí, protože se musí dělit o místo před kamerou se sušším Levym, ale šlape jim to dobře + Meg Ryan za mlada. Výborná scéna v posilce. Mohlo to být vtipnější, přesto se u toho člověk uvolní a nasaje atmosféru osmdesátek. -"Wow, look at those monsters." -"Jimmy, get the dog off my head!" -"You wanna pet them? Come on, we'll go pet them.(13.10.2009)
solskjaer
Ozbrojeni a nebezpečni byl jedním z mých prvních filmů na VHS a musím říct , že oproti těm úplně prvním považuji tento film za takový malý klenot, neboť jde o opravdu vtipný , svižný film. Je to jediný film, kde se mi líbila Meg Ryanová , a kde mě nenudila. Film je o propuštěném (obě propuštění stojí za to.-)) soudci a policistovi, kterým skříží cestu jejich nápravné zaměstnání a to jest ochranka, která ovšem je ochrankou jen pro někoho. Pracovníci ochranky jsou zde využíváni svými odbory ,a za vším jsou nekalé obchody a ostatní nečistoty, na což ovšem vyhozený policista představovaný Johnem Candym a bývalý soudce Eugene Levy přijdou a začnou se bránit. Film je plný opravdu povedených seků a kupodivu svižné a zábavné atmosféry.(15.4.2004)
corpsy
Vtipná a akurátne akčná osemdesiatková komédia, ktorá v dnešnej dobe poteší asi už len nostalgikov. Meg Ryan bola za mlada fakt chutnučká.(7.10.2010)
Pecival
Hodně příjemná oddychovka, které dominují skvěle sehraní Candy a Levy. Obzvlášt Levy je hodně ultimátní, hned jeho nástup u soudu nemá chybu. Mladá Meg Ryan samozřejmě potěší, už tehdá pilovala svoje koulení očima. K tomu pořádná osmdesátková atmosféra a epesně našláplý synťákový soundtrack. Po celý film jse se dobře bavil, za mně rozhodně spokojenost. Lester nikdy nezklame.(15.3.2012)
Lacike
Angazovanie klasickeho akcneho rezisera pre komediu je trochu zlvastna volba, ale Lester to ustrednej dvojke (Levy a Candy) prilis nekazi. Najskor vdaka nemu sa do filmu dostala aj jedna väcsia nahanacka zakoncena posobivym vybuchom cisterny. Co sa tyka komedialnej stranky, tak exceluje hlavne Candy ako ten odvaznejsi z dua. Zato Levy aj ked hra usliapnutu figurku, tak mi pripadal az prilis nevyrazny. A naviac tu mame roztomilu okrasu Meg Ryan. Vysledkom je mierne nadpriemerna komedia, ktora ani na chvilu nenudi a par krat dokonca neskutocne zabavi (tych niekolko skvelych fórov radsej nebudem spoilerovat, ale stoja za to). 6/10.(14.10.2011)
agass
Na tuhle komedii mám hezký vzpomínky jako na všechny filmy zhlédnutý na VHS někdy začátkem devadesátek. Když jsem si ji stáhl, zjistil jsem, že i po těch letech funguje a člověk ani nemusí bejt tak zhulenej, aby se u ní dobře pobavil. John Candy a jeho parťák, neúspěšnej advokát, Eugene Levy se dobře doplňujou a v průběhu filmu se dostanou do několika velice svízelnejch situaci, u kterejch se nedá smát potichu. Do toho maximálně roztomilá Meg Ryan, slizký záporňáci a synťáková hudba. Pozn. - od režiséra filmu Komando.(16.2.2012)
ywo666
Celkom svieže malo to spád. Aj akcia ako tak obstojná. Ale! Ale nie je to zas tak vtipné ako som čakal. A Candy pôsobí ako akčný policajt dosť nepresvedčivo. A Meg Ryan sa mohla vyzliecť a išiel by som s hviezdičkou hore. Veľa nápadov mohlo byť v tej dobe dobrých avšak teraz mi prišli už okukané. Takže je to šedý priemer. Ale neurazí.(6.3.2011)
Svadbos
Nepresvedčivá komédia spája talentované hviezdy s nepôsobivým scenárom. Loggia je stratený v stereotypnej úlohe. Aj finálna naháňačka je slabá.(11.10.2011)