Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amerického prezidenta, kterému povážlivě klesá popularita přemluví, aby jí zvýšil tím, že začne studenou vojnu proti Kanadě. V reklamní kampani udělá vše pro to, aby poštval Američany proti Kanaďanům. Šerif Bud a skupina místních přívrženců se rozhodnou, že vezmou věci do vlastních rukou a překročí hranici. No a kdo jiný by začal vojnu proti Kanadě lépe, než skupina kanadských herců a hereček? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Výborná satira. Moore si dělá srandu z USA (zbraně, politická nespokojenost, armáda) i Kanady (zdravotní systém, francouzština, přátelské způsoby). Spousta vtipných scén a hlášek. Na Johna Candyho (jeho poslední role:() jako vždy radost pohledět, i na Alana Aldu. Často jsem se opravdu nahlas zasmál... "William Shatner, Michael J. Fox... všichni kanaďani, chodí mezi námi!", pálení cédéček Bryana Adamse, scéna s hnusným pivem na hokeji atd. Kdo má rád tyhle narážky, jak na USA, tak Kanadu, film si užije. -"Think of your children pledging allegiance to the maple leaf. Mayonnaise on everything. Winter 11 months of the year. Anne Murray... all day, every day." ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Někdy mi připadá, že Moore není Amík. Tady se do svých spoluobčanů pustil s takovou vervou až pruhy a hvězdy létaly... Film tvrdě napadá americký militarismus, právo držet zbraň i velkou moc médií. Moore toto téma načal v době ještě před všemi těmi masakry na americkcýh školách, přičemž o jednom z nich pak v roce 2002 natočil dokument Bowling for Columbine a tam už tvrdě kritizuje tu americkou mánii kdy každý má doma alespoň jeden kolťák nejlépe dva. Americkému prezidentovi Alanu Aldovi, klesá popularita. Studená válka skončila, většina nepřátel USA je mrtvá a tak zbrojní fabriky nemají odbyt pro všechny ty sofistikované zbraně od samopalů počínaje po rakety konče. Desetitisíce dělníků jsou propuštěny na dlažbu a reptají. Poradci a armáda radí prezidentovi až začne zase studenou válku s Ruskem. Jenže Ruský prezident je kámoš a nic takového nechce, vždyť jim to zbrojení málem v osmdesátých létech položilo ekonomiku... Amerika však potřebuje nepřítele a silného vůdce, kdo ji povede a kdo zase zajistí chod muničních továren a továren na zbraně. A tak se vymyslí fiktivní válka s Kanadou. Důvodů je opravdu spousta. Maj tam nechutně čistý vzduch, jako přítele člověka uznávají bobry, losy a soby, na všechno dávají majonézu, jejich pivo chutná jako chcanky, cpou se do hokeje a mluví francouzsky... Jenže televizním protikanadským relacím uvěří i parta americkcýh vidláků a ta se vydá na vlastní misi proti Kanadě. Prezidentovi USA se situace vymyká z rukou a tak je nucen povolat speciální jednotku Omega Force :-)))). No, já se bavil a budu si to muset dát ještě jednou, protože mi asi spousta vtípků utekla. A to nejsem Amík ani Kanaďan, ti tam toho jistě najdou více. Tohle byla velmi příjemná satira s humorem mezi řádky, prostě Michael Moore! Dávám 4 kódy pro odpalovač jaderných hlavic. * * * * ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zbývá jedna minuta a 50 sekund do totální destrukce. Přejeme vám hezký den." Americký zbrojní průmysl, zbraně v každé americké domácnosti, nacionalismus i americká ochrana míru napadáním jiných zemí si prostě říkali o zesměšnění. A ujala se ho ta nejméně loajální ovce z místního stáda - Michael Moore. Za mě to tedy mohlo být vtipnější, trefnější a více ujeté, ale ten dojatý pohled party amerických dobrodruhů z břehů uklizené Kanady do čoudící domoviny opravdu stál za to. A informaci, že celá Kanada se dá vypnout jediným vypínačem, určitě jednou výhodně zpeněžím. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Michael Moore natočil komedii , kde se smějeme realitě! Amerika je v krizi , prezident bez války nemá preference a kanadský pivo chutná jako moč. A tak si vymyslíme jak nás chtějí zničit Kanadani. Dyt se tam mají tak dobře! Bojím se říci , že Michael Moore udělal jeden z nejlepších dokumentů. Až zamrazí při sledování té masáži médií. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vtipný námět a pár slušných bonmotů slibují více, než film poskytne. 1) Několikrát jsem se při sledování snímku usmál. 2) Film nabízí různá životní poznání: If life hands you a lemon, you gotta crush it into lemonade. 3) Nakonec rada pro diváky: There's a time to think, and a time to act. And this, gentlemen, is no time to think. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o poslední vydaný a dokončený film Johna Candyho. Herec zemřel během natáčení snímku Wagons East (1994). (SaNcHeZ_cz)

Reklama

Reklama