Reklama

Reklama

Na planetě Spaceballs vyplýtvali atmosféru, a tak se rozhodli ukrást ji svým sousedům na planetě Druidia, kde má právě dojít ke sňatku královské dcery Vespy s jediným existujícím princem Valiem. Vespa ze sňatku není nadšená a uteče od oltáře. Doprovází ji její komorná Dot Matrix. Spaceballové v čele s neschopným prezidentem Škrobem a lordem Tmavou Helmou hodlají Vespu unést, a získat tím páku na krále Rolanda, aby jim prozradil heslo k ochrannému štítu atmosféry planety Druidia. Král Roland mezitím již kontaktuje kapitána Lone Stara, kterému pomáhá jeho kamarád Blaf, a žádá ho, aby princeznu Vespu zachránil. Lone Star souhlasí, ale za záchranu požaduje poměrně vysokou částku, aby mohl zaplatit své dluhy. Spaceballové už vtahují princezninu loď do své vesmírné lodi Spaceball jedna, když v poslední chvíli Lone Star přemístí Vespu i Dot Matrix na svou loď. Když to Spaceballové zjistí, okamžitě se pustí do pronásledování. Lone Star nemá dostatek benzínu a musí nouzově přistát na pouštní planetě. Zde jim pomohou Dinkové, kteří je dovedou do jeskyně k muži jménem Jogurt. Ten má kouzelný prsten, takzvaný dešvorc, který věnuje Lone Starovi. Protože je Jogurt velmi chytrý, Lone Star by se od něj rád dozvěděl, zda nepoznává amulet, který Lone Star nosí celý život na krku, ale neví, co to znamená. Jogurt mu odpoví, že se vše včas dozví. Mezi Lone Starem a Vespou to začíná jiskřit, ale je jasné, že z toho nic nebude. Princezna si může vzít zase jen prince. Spaceballové zjistí, kde princezna je, a unesou ji. Jogurt poskytne Lone Starovi benzín a ten se okamžitě vydá princeznu hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (444)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja ani neviem, ako podobný typ takmer už archaickej paródie hodnotiť. Airplane som dal veľmi silné tri hviezdy a mohol som dať aj päť a tu mám ten istý problém. Zuniga a Pullman sú ale vo svojich úlohách parádni a dokážu sa neskutočne uhýbať strelám! Je vtipné, ak vám šéf nakáže prečesať okolie a vy zoberiete obrovský hrebeň a začnete "prečesávať" okolie? Fakt neviem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu silně nadhodnocený snímek, jehož největším problémem je velká rozkolísanost kvality jednotlivých gagů. Velice vtipné fórky střídají vtípky ze suterénu nebo pouhé pokusy o ně. Film těží z parodování všeobecně známé popkulturní předlohy, spíš bych řekl, že na ní parazituje. Celkový dojem (spíš se zamhouřenýma očima) 40 %. Jeden z těch filmů, které fungují, pokud jste unavení a chcete se něčím nenáročným odreagovat. Z komerčního hlediska mimochodem žádnou díru do světa neudělal. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Typicky Brooksovská parodie skrz naskrz prolezlá spoustou fórků, gagů, narážek a dvojsmyslů. Každý znalec sci-fi filmů si zde najde to své, ale nejen ten. Vesmírná tělesa jsou natočena tak, že i bez znalosti originálů jde o vynikající zábavu. Herci jsou do jednoho skvělí, zvláště John Candy v roli česa (napůl člověka, napůl psa) Blafa. Na velmi vysoké úrovni je rovněž dabing ČT (robotka s hlasem Veroniky Žilkové je prostě super). 85%. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo dosť trápne. Nielenže som sa ani raz nezasmial, ale pri každom pokuse o fór som prevracal očami. O hercoch sa v tomto prípade nedá ani hovoriť, triky sú na úbohej úrovni a zápletka trápnejšia, ako celý film. Posledný klinec do povestnej rakvy zabil otrasný dabing, ktorý sa nedal ani počúvať. Opäť raiting, ktorý absolútne nekorešponduje s výsledkom. Pochybujem, že tieto vtipy boli v 1987 vtipné. Dnes je to trapas za trapasom. Vo filme vlastne nieje nič, čomu by sa dala prisúdiť aspoň 1* zo súcitu. Odpad! nepozerateľné. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie plná vydařených gagů, které nadchnou hlavně všechny ctitele Hvězdných válek, ale nejen jich. Film obsahuje množství gagů i na verbální rovině, dabing mu tudíž ubírá na přitažlivosti. Pokud jste ale film viděli nejprve s dabingem, jak tomu bylo i v mém případě, může být těžší si na originál zvykat, zvlášť proto, že český dabing je docecla zdařilý... nejlépe se své role rozhedně zhostil Rick Mopranis, který má na svědomý převážnou část těch nejvtipnějších scén. Za pozornost tento film ale stojí kvůli mnoha dalším věcem - paprskování, Yogurt, obří uklízečka s vysavačem... Nenechte si ho ujít. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Pro film byl kromě upraveného karavanu Winnebago Chieftain 33 v životní velikosti vyroben i model. Ten se v roce 2017 prodal za 22 500 amerických dolarů. Helma Dark Helmeta (Rick Moranis) dokonce za 32 500 dolarů. (Stejšn)
  • V závere filmu sa objaví aj loď Millenium Falcon, konkrétne na palube vesmírnej stanice, na ktorej sa zastavia Lone Starr (Bill Pullman) a Barf (John Candy). (ČSFD)

Reklama

Reklama