Reklama

Reklama

Na planetě Spaceballs vyplýtvali atmosféru, a tak se rozhodli ukrást ji svým sousedům na planetě Druidia, kde má právě dojít ke sňatku královské dcery Vespy s jediným existujícím princem Valiem. Vespa ze sňatku není nadšená a uteče od oltáře. Doprovází ji její komorná Dot Matrix. Spaceballové v čele s neschopným prezidentem Škrobem a lordem Tmavou Helmou hodlají Vespu unést, a získat tím páku na krále Rolanda, aby jim prozradil heslo k ochrannému štítu atmosféry planety Druidia. Král Roland mezitím již kontaktuje kapitána Lone Stara, kterému pomáhá jeho kamarád Blaf, a žádá ho, aby princeznu Vespu zachránil. Lone Star souhlasí, ale za záchranu požaduje poměrně vysokou částku, aby mohl zaplatit své dluhy. Spaceballové už vtahují princezninu loď do své vesmírné lodi Spaceball jedna, když v poslední chvíli Lone Star přemístí Vespu i Dot Matrix na svou loď. Když to Spaceballové zjistí, okamžitě se pustí do pronásledování. Lone Star nemá dostatek benzínu a musí nouzově přistát na pouštní planetě. Zde jim pomohou Dinkové, kteří je dovedou do jeskyně k muži jménem Jogurt. Ten má kouzelný prsten, takzvaný dešvorc, který věnuje Lone Starovi. Protože je Jogurt velmi chytrý, Lone Star by se od něj rád dozvěděl, zda nepoznává amulet, který Lone Star nosí celý život na krku, ale neví, co to znamená. Jogurt mu odpoví, že se vše včas dozví. Mezi Lone Starem a Vespou to začíná jiskřit, ale je jasné, že z toho nic nebude. Princezna si může vzít zase jen prince. Spaceballové zjistí, kde princezna je, a unesou ji. Jogurt poskytne Lone Starovi benzín a ten se okamžitě vydá princeznu hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (444)

Ajinka126 odpad!

všechny recenze uživatele

Přiživovat se na práci a nápadech jiných, už to zní dost zavržení hodně, ale ono to ani nebylo vtipný!!! Všechny postavy byly hloupé, nechutné a naivní. Když někdo někoho paroduje a chce to pojat humorně, tak si musí vyčíhnout nějaký zlozvyk dané postavy, nebo přikrášlit její chování. Jenže oni tohle vůbec nerespektovali a ze všech udělali pitomce. Fakt nejjednodušší cesta. Uznávám, že tam bylo pár vtípků, jako když si princezna Vespa sundává sluchátka v podobě slavného účesu princezny Lei, nebo pročesávání pouště, ale to nestačí! To jsou vtipy hodné do mateřské školy. Navíc masky nebyly povedené, nebyly vtipné a když už byla maska Dartha Vadera jenom malinko vtipná, tak to okamžitě pokazili tím, že ji neměl téměř na sobě. Ne, ne ne.. tohle si nezaslouží 70%. Není to originální, nápadité ani vtipné. Škoda času a peněz. PS: k dabingu není ani třeba se vyjadřovat, to je kapitola sama pro sebe. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja ani neviem, ako podobný typ takmer už archaickej paródie hodnotiť. Airplane som dal veľmi silné tri hviezdy a mohol som dať aj päť a tu mám ten istý problém. Zuniga a Pullman sú ale vo svojich úlohách parádni a dokážu sa neskutočne uhýbať strelám! Je vtipné, ak vám šéf nakáže prečesať okolie a vy zoberiete obrovský hrebeň a začnete "prečesávať" okolie? Fakt neviem. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Super parodie na hvězdný války, nejlepší jsou ty změny postav, kde místo Darth Vadera je Dark Helmet s mega helmou, místo Chewbbacy je Barf, nějakej šílenej kříženec člověka a psa, ale vypadá jak prase, místo Yody je Yogurt a místo Jabba the Hutt je Pizza The Hutt, ze kterýho furt teče sejra. Prostě Mel Brooks a v hodně vtipný formě, což u něj neni vždycky pravidlem ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už je to přece jen trochu zastaralé, ale dobrý vtip nikdy nepřestane být dobrým vtipem. V tomhle případě tu jsou výborné gagy, bohužel jsou doplněny i celkem obyčejnými vtípky, které vyznívají docela trapně. Jako parodie na "Star Wars" však snímek funguje dostatečně dobře. U některých scén jsem se skutečně pořádně zasmál, takže body ku prospěchu. Navíc, tohle není parodie, kterou si užijí jen fanoušci "Star Wars", zasmějí se i ostatní. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Viděno v dabingu a nutno zdůraznit, že polovina vtipů se soudě podle zapnutých anglických titulků z dialogů vytratila, ovšem další zase přibyly. Nejsem ulítlý fanda Star Wars, ale mám je rád, čímž chci říct, že je rozhodně neznám moc dobře. Tím mi chybí hlavní předpoklad pro to užít si tuhle bláznivou parodii na plnej céres. Potěšila socha Svobody a Cornelius se Zirou a mraky dalších věcí. Daphne Zuniga je hodně známá, ale na Melrose Place jsem se fakt nedíval. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Premiéra se konala 13. června 1987. Film měl pouze nízký zisk, ale postupem času se stal filmem kultovním. (Čiban)
  • Příběh a postavy parodují především Hvězdné války, ale najdeme zde i narážky na Star Trek, Vetřelce, Planetu opic (původní) a řadu dalších populárních (nejen sci-fi) filmů. (Čiban)
  • Pro film byl kromě upraveného karavanu Winnebago Chieftain 33 v životní velikosti vyroben i model. Ten se v roce 2017 prodal za 22 500 amerických dolarů. Helma Dark Helmeta (Rick Moranis) dokonce za 32 500 dolarů. (Stejšn)

Reklama

Reklama