Reklama

Reklama

Na planetě Spaceballs vyplýtvali atmosféru, a tak se rozhodli ukrást ji svým sousedům na planetě Druidia, kde má právě dojít ke sňatku královské dcery Vespy s jediným existujícím princem Valiem. Vespa ze sňatku není nadšená a uteče od oltáře. Doprovází ji její komorná Dot Matrix. Spaceballové v čele s neschopným prezidentem Škrobem a lordem Tmavou Helmou hodlají Vespu unést, a získat tím páku na krále Rolanda, aby jim prozradil heslo k ochrannému štítu atmosféry planety Druidia. Král Roland mezitím již kontaktuje kapitána Lone Stara, kterému pomáhá jeho kamarád Blaf, a žádá ho, aby princeznu Vespu zachránil. Lone Star souhlasí, ale za záchranu požaduje poměrně vysokou částku, aby mohl zaplatit své dluhy. Spaceballové už vtahují princezninu loď do své vesmírné lodi Spaceball jedna, když v poslední chvíli Lone Star přemístí Vespu i Dot Matrix na svou loď. Když to Spaceballové zjistí, okamžitě se pustí do pronásledování. Lone Star nemá dostatek benzínu a musí nouzově přistát na pouštní planetě. Zde jim pomohou Dinkové, kteří je dovedou do jeskyně k muži jménem Jogurt. Ten má kouzelný prsten, takzvaný dešvorc, který věnuje Lone Starovi. Protože je Jogurt velmi chytrý, Lone Star by se od něj rád dozvěděl, zda nepoznává amulet, který Lone Star nosí celý život na krku, ale neví, co to znamená. Jogurt mu odpoví, že se vše včas dozví. Mezi Lone Starem a Vespou to začíná jiskřit, ale je jasné, že z toho nic nebude. Princezna si může vzít zase jen prince. Spaceballové zjistí, kde princezna je, a unesou ji. Jogurt poskytne Lone Starovi benzín a ten se okamžitě vydá princeznu hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (443)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to taková sranda, že ortodoxním Star Wars a Star Trek fandům ho doporučuji jako zaručené dávidlo kombinované s projímadlem:) A tomu zbytku populace to nelze než doporučit in bona fide. I když byste si možná měli zkouknout aspoň ty Star Wars, jinak se spoustě věcí nanasmějete tak jak byste mohli.... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Typicky Brooksovská parodie skrz naskrz prolezlá spoustou fórků, gagů, narážek a dvojsmyslů. Každý znalec sci-fi filmů si zde najde to své, ale nejen ten. Vesmírná tělesa jsou natočena tak, že i bez znalosti originálů jde o vynikající zábavu. Herci jsou do jednoho skvělí, zvláště John Candy v roli česa (napůl člověka, napůl psa) Blafa. Na velmi vysoké úrovni je rovněž dabing ČT (robotka s hlasem Veroniky Žilkové je prostě super). 85%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na této lodi byste mě měla oslovovat Idiote a ne Kapitáne." Ujetý Spaceballs mi rozhodně nepomohl vyřešit zásadní otázku, jestli se chci po galaxii pohybovat absurdní rychlostí v létajícím Mercedesu či v létajícím Winnebagu. Místo toho mi objasnil, jak je těžké drbat se na koulích, když je zadek vpředu, jak se hřebenem pročesává poušť a proč se nemá princezně střílet do vlasů. Jsem prostě rád, že žiju v době, kdy kazety s filmem jsou v prodeji dříve, než je film hotový. Schwartz s vámi všemi, kteří si tuto hovadinu někdy pustíte. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Viděno v dabingu a nutno zdůraznit, že polovina vtipů se soudě podle zapnutých anglických titulků z dialogů vytratila, ovšem další zase přibyly. Nejsem ulítlý fanda Star Wars, ale mám je rád, čímž chci říct, že je rozhodně neznám moc dobře. Tím mi chybí hlavní předpoklad pro to užít si tuhle bláznivou parodii na plnej céres. Potěšila socha Svobody a Cornelius se Zirou a mraky dalších věcí. Daphne Zuniga je hodně známá, ale na Melrose Place jsem se fakt nedíval. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Vesmírná komedie, klasika mezi parodiemi pro každého fanouška fantastických filmů a nejen Hvězdných válek, ze kterých si tento film utahuje seč mu síly (a bránice) stačí. Humor Mela Brookse nemusí sednout každému, ale "Války hvězd naruby" vynikají mezi ostatními parodiemi svou větší nápaditostí rovnoměrně dávkovaného humoru a kvalitním hereckým obsazením. Je to již nějaké to desetiletí, co jsem film viděl, přesto: 90% ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Premiéra se konala 13. června 1987. Film měl pouze nízký zisk, ale postupem času se stal filmem kultovním. (Čiban)
  • Johna Candyho navrhl režiséru Brooksovi Rick Moranis. Původně měl mít Candy zakrytý celý obličej, ale Brooks prohlásil: „Jestli ho schováme za masku, pak ho může hrát kdokoli z filmového štábu.“ Candyho „čes“ (v originále Meog, tedy napůl člověk, napůl pes) se jmenuje Barf, což v češtině znamená „poblít se“. V první dabované verzi byl použit přesný překlad, v dalších už byl Barf překřtěn na Blafa. (Robbi)
  • Když princezna Vespa (Daphne Zuniga) přichází k oltáři, kde si má vzít prince Valia (Jim J. Bullock), zní klasický svatební pochod Richarda Wagnera z opery „Lohengrin“. V Lone Starrově lodi pak zní písnička „Raise Your Hands“, kterou zpívá Bon Jovi. Princezna Vespa odlétá z Druidie ve svém Mercedesu za zvuků písničky „Heartstrings“ od skupiny Berlin. V cele pak Vespa zpívá spirituál „Nobody Knows the Trouble I've Seen“, pocházející z 19. století. (Robbi)

Reklama

Reklama