Reklama

Reklama

Na planetě Spaceballs vyplýtvali atmosféru, a tak se rozhodli ukrást ji svým sousedům na planetě Druidia, kde má právě dojít ke sňatku královské dcery Vespy s jediným existujícím princem Valiem. Vespa ze sňatku není nadšená a uteče od oltáře. Doprovází ji její komorná Dot Matrix. Spaceballové v čele s neschopným prezidentem Škrobem a lordem Tmavou Helmou hodlají Vespu unést, a získat tím páku na krále Rolanda, aby jim prozradil heslo k ochrannému štítu atmosféry planety Druidia. Král Roland mezitím již kontaktuje kapitána Lone Stara, kterému pomáhá jeho kamarád Blaf, a žádá ho, aby princeznu Vespu zachránil. Lone Star souhlasí, ale za záchranu požaduje poměrně vysokou částku, aby mohl zaplatit své dluhy. Spaceballové už vtahují princezninu loď do své vesmírné lodi Spaceball jedna, když v poslední chvíli Lone Star přemístí Vespu i Dot Matrix na svou loď. Když to Spaceballové zjistí, okamžitě se pustí do pronásledování. Lone Star nemá dostatek benzínu a musí nouzově přistát na pouštní planetě. Zde jim pomohou Dinkové, kteří je dovedou do jeskyně k muži jménem Jogurt. Ten má kouzelný prsten, takzvaný dešvorc, který věnuje Lone Starovi. Protože je Jogurt velmi chytrý, Lone Star by se od něj rád dozvěděl, zda nepoznává amulet, který Lone Star nosí celý život na krku, ale neví, co to znamená. Jogurt mu odpoví, že se vše včas dozví. Mezi Lone Starem a Vespou to začíná jiskřit, ale je jasné, že z toho nic nebude. Princezna si může vzít zase jen prince. Spaceballové zjistí, kde princezna je, a unesou ji. Jogurt poskytne Lone Starovi benzín a ten se okamžitě vydá princeznu hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (444)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tento film má příliš velké ambice a snaží se parodovat všechna známá sci-fi. Se silou Schwartze si bere na paškál příběh Hvězdných válek, jsem ráda, že konečně vím, o co šlo, inu měla jsem je začít tímhle jedenáctým dílem. Některé nápady a vtipy jsou velice působivé, především souboj se světelnými meči mě konečně opravdu bavil. Jenže zàbava je v pravidelných intervalech střídána vtipy, které už zdaleka nejsou vtipné a překročily hranici nevkusu. Škoda, Brooksovy ambice byly mnohem větší, než schopnosti. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Od Mela Brookse jsem viděl pouze Drákuloviny, které mě i přes své podprůměrné přijetí i hodnocení bavily mnohem více než tato parodie na jednu z nejznámějších filmových ság. Na jednu stranu oceňuji jistou nápaditost scenáristů, nicméně na straně druhé mi přišla většina vtipů a gagů dost odfkláklá a nevyužitá. Možný faktor mého nezájmu vůči tomuto filmu je i fakt, že jsem Spaceballs viděl s dabingem - kdo ví. Snímek se snažil zparodovat i jiné sci-fi klasiky 60. a 70. let - Planetu opic či Vetřelce - avšak tyto pokusy byly až okatě předvídatelné a postrádaly humornou stránku. Pro fanoušky Brookse a SW určitě ráj na nebi, pro mě však v konečném výsledku docela velké zklamání. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

V roce nebreč, kdy jsem si u filmu poprvé zahicoval nad vnadnou Dafné, šlo o hit, lábuš a chrochtáníčko. Řada point značně vyčpěla, několik drobných frků potěší spíše hnidopišné znalce sci-fi filmů z oněch dob. Dnes snad jen z nostalgie nebo dětem za trest, když vám sežerou čekuládu, co jste si chtěli v tichosti mlsnout nad ránem na hajzlíku, v oné vzácné chvíli klidu, než se všechny ty otravné příbuzny zase probudí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ve velmi, velmi, velmi vzdálené Galaxii......Kapitola jedenáct. Přečtete-li toto, nepotřebujete brýle......... Celkem slušné technické nápady, ucházející triky a povedená hudba. To jsou tři základní znaky této parodie. A zápory? Osobně mi vadí nechutné jídelní scény, tady se mi zvedá žaludek. CITÁT - Hej, nedívej se na mou mazničku!!!........ Občas se tu najdou hluchá místa, někdy je to až moc naivní a prosté. CITÁT - Jak můžeš mít kazetu (VHS) Války naruby, když to teprve točíme.!!??....... Trochu mě zamrazilo okolo 78 minuty. Kosmická loď tam přistává na nádvoří jednoho starobylého hradu - připadalo mi to tak strašně přirozené (hrad a vesmírné těleso) až se mi zamotala hlava. Jinak se tu parodií Hvězdné války, Star Trek, Planeta opic, Čelisti Stevena Spielberga a přijde i Vetřelec. CITÁT - Co si dal k jídlu?.......... Ať je SWARTZ s váma....... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší Brooksův film (tím jsou jednoznačně Producenti), ale je to rozhodně jeho nejlepší parodie. Troufám si říct, že co do počtu fórů, jejich gradace a výbuchů smíchu, které ve mě vyvolávaly, se vyrovná i Žhavým výstřelům nebo Bláznivým střelám. Nejlepší postava je samozřejmě Lord Helma, hned po něm pak prezident Spaceballs. Je pár filmů, jejichž režisérům závidím, že je mohli vymýšlet a natočit - Spaceballs je jeden z nich. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Scéna, ve které Megamaid vysává vzduch a s ním i sníh z hory, je samozřejmě parodií na logo studia Paramount. (HellFire)
  • V závere filmu sa objaví aj loď Millenium Falcon, konkrétne na palube vesmírnej stanice, na ktorej sa zastavia Lone Starr (Bill Pullman) a Barf (John Candy). (ČSFD)
  • Pro film byl kromě upraveného karavanu Winnebago Chieftain 33 v životní velikosti vyroben i model. Ten se v roce 2017 prodal za 22 500 amerických dolarů. Helma Dark Helmeta (Rick Moranis) dokonce za 32 500 dolarů. (Stejšn)

Reklama

Reklama