Reklama

Reklama

Na planetě Spaceballs vyplýtvali atmosféru, a tak se rozhodli ukrást ji svým sousedům na planetě Druidia, kde má právě dojít ke sňatku královské dcery Vespy s jediným existujícím princem Valiem. Vespa ze sňatku není nadšená a uteče od oltáře. Doprovází ji její komorná Dot Matrix. Spaceballové v čele s neschopným prezidentem Škrobem a lordem Tmavou Helmou hodlají Vespu unést, a získat tím páku na krále Rolanda, aby jim prozradil heslo k ochrannému štítu atmosféry planety Druidia. Král Roland mezitím již kontaktuje kapitána Lone Stara, kterému pomáhá jeho kamarád Blaf, a žádá ho, aby princeznu Vespu zachránil. Lone Star souhlasí, ale za záchranu požaduje poměrně vysokou částku, aby mohl zaplatit své dluhy. Spaceballové už vtahují princezninu loď do své vesmírné lodi Spaceball jedna, když v poslední chvíli Lone Star přemístí Vespu i Dot Matrix na svou loď. Když to Spaceballové zjistí, okamžitě se pustí do pronásledování. Lone Star nemá dostatek benzínu a musí nouzově přistát na pouštní planetě. Zde jim pomohou Dinkové, kteří je dovedou do jeskyně k muži jménem Jogurt. Ten má kouzelný prsten, takzvaný dešvorc, který věnuje Lone Starovi. Protože je Jogurt velmi chytrý, Lone Star by se od něj rád dozvěděl, zda nepoznává amulet, který Lone Star nosí celý život na krku, ale neví, co to znamená. Jogurt mu odpoví, že se vše včas dozví. Mezi Lone Starem a Vespou to začíná jiskřit, ale je jasné, že z toho nic nebude. Princezna si může vzít zase jen prince. Spaceballové zjistí, kde princezna je, a unesou ji. Jogurt poskytne Lone Starovi benzín a ten se okamžitě vydá princeznu hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (444)

misterz 

všechny recenze uživatele

Sranda tu bola, o tom pokoj, pri pár scénkach či hláškach som sa trochu nasmial, no ten príbeh bol rovnako strelený ako ten humor. Čo je však horšie, táto paródia na Star Wars a Planétu opíc ma moc neoslovila, prišlo mi to šedivé a nezaujímavé. Keby tam nebol ten občasný vtip a dobre hrajúci herci, tak idem s hodnotením ešte nižšie. Slabší priemer. 55/100 ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Spaceballs jsem viděl cca desetkrát a vždy jsem je považoval za nejlepší parodii společně se Žhavými výstřely a Bláznivými střelami. Když jsem si je však teď pustil zhruba po pěti letech, musím konstatovat, že se výše uvede-ným sériím přeci jen nevyrovnají. Jednodušše Spacebólové zestárli a neobsahují ten vzácný element, který dělá komedii/parodii dokonalou a sice, že i když přesně víte, který vtip zrovna přijde, stejně vás naprosto odrovná. To dokázal právě Topper Harley i Frank Drabbin, to umí komedie od Svěráka a Smoljaka, to postrádají Spaceballs. Vzhledem k tomu, že je tak dobře znám, tak mě nedokázali ani rozesmát, pouze jsem stále nacházel místa, při kterých jsem myslel na to, jak jsem se u nich kdysi řehtal!:-) Přes tuto vadu na kráse jde ale o jednu z nejlepších parodií, o tom není pochyb, zvlášť když jsem den předtím viděl Date Movie. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Podle mě jediná opravdu skvělá parodie od Mela Brookse. Pro mě nezapomenutelná scéna jak se právě chystají unést princeznu: . . . . (Helma) Opatrně ty idiote! Řekl jsem před nos, ne do něj! - (šilhavej chlapík) Promiňte pane. Střílím, jak umím. - (Helma) Kdo ho udělal střelcem? - (další šilhavej chlapík) Já, pane. Je to můj bratranec. -(Helma) Kdo je to? - (Sandurz) To je Hovádo, pane. -(Helma) To jsem si všiml. Jak se jmenuje? - (Sandurz) To je jeho jméno. Hovádo. Major Hovádo. - (Helma) A jeho bratranec? - (Sandurz) Také Hovádo. Střelec 1.třídy Filip Hovádo. - (Helma) A kolik Hovádů máme v naší posádce? - (asi 20 dalších šilhavejch chlapíků) Zde! - (Helma) Věděl sem to! Takže jsem obklopenej samejma Hovádama. Pokračujte v palbě, hovada! A samozřejmě John Hurt, kterej si stěžuje, že mu ten Vetřelec z břicha vylezl "Ach ne! Už zase!" Mimochodem všimli jste si, že ty filmy, který vyjmenovávají v té instantní filmotéce jsou všechno starší Brooksovy projekty? Co se týká zábavnosti filmu jako takového, myslím, že si ho užije kdokoliv, kdo není fanatickým fanouškem Hvězdných válek, protože je to zesměšňuje nevídanou mírou. A užije si to i ten, kdo o Hvězdných válkách ani neslyšel (když jsem to viděl poprvý někdy 1994 v pátek odpoledne na Čt2, znal jsem z Hvězdných válek jen jeden komiks a přesto se mi to líbilo hned tehdy) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Hvězdné války jsem si bohužel nikdy příliš nezamiloval a parodie na ně mě oslovila o to míň. Za celý film jsem se pořádně nezasmál, respektive skoro vůbec jsem se nesmál. Jediné co se mi opravdu líbilo, byla parodie na Vetřelce, která nakonec rozhodla o druhé hvězdičce, s kterou bych jinak váhal. Celkově to na mě působilo nudně a zdlouhavě. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Závěrečná scéna na benzínové stanici je parodií na scénu z thrilleru Vetřelec (1979). (kyLuke)
  • Pracovní název filmu zněl Planet Moron. (Terva)
  • Prezident Skroob (Mel Brooks) paroduje kromě Palpatina ze Star Wars a také diktárory Josifa Stalina a Adolfa Hitlera („spacebalovský“ pozdrav je parodií na „Heil Hitler“), ale také prezidenty USA (především Richarda Nixona). Když je prezident Skroob načapán v posteli velitelkou Zirkon, tak předstírá, že čte knihu „Don't Blade Me“ od Nixona. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama