Reklama

Reklama

Na planetě Spaceballs vyplýtvali atmosféru, a tak se rozhodli ukrást ji svým sousedům na planetě Druidia, kde má právě dojít ke sňatku královské dcery Vespy s jediným existujícím princem Valiem. Vespa ze sňatku není nadšená a uteče od oltáře. Doprovází ji její komorná Dot Matrix. Spaceballové v čele s neschopným prezidentem Škrobem a lordem Tmavou Helmou hodlají Vespu unést, a získat tím páku na krále Rolanda, aby jim prozradil heslo k ochrannému štítu atmosféry planety Druidia. Král Roland mezitím již kontaktuje kapitána Lone Stara, kterému pomáhá jeho kamarád Blaf, a žádá ho, aby princeznu Vespu zachránil. Lone Star souhlasí, ale za záchranu požaduje poměrně vysokou částku, aby mohl zaplatit své dluhy. Spaceballové už vtahují princezninu loď do své vesmírné lodi Spaceball jedna, když v poslední chvíli Lone Star přemístí Vespu i Dot Matrix na svou loď. Když to Spaceballové zjistí, okamžitě se pustí do pronásledování. Lone Star nemá dostatek benzínu a musí nouzově přistát na pouštní planetě. Zde jim pomohou Dinkové, kteří je dovedou do jeskyně k muži jménem Jogurt. Ten má kouzelný prsten, takzvaný dešvorc, který věnuje Lone Starovi. Protože je Jogurt velmi chytrý, Lone Star by se od něj rád dozvěděl, zda nepoznává amulet, který Lone Star nosí celý život na krku, ale neví, co to znamená. Jogurt mu odpoví, že se vše včas dozví. Mezi Lone Starem a Vespou to začíná jiskřit, ale je jasné, že z toho nic nebude. Princezna si může vzít zase jen prince. Spaceballové zjistí, kde princezna je, a unesou ji. Jogurt poskytne Lone Starovi benzín a ten se okamžitě vydá princeznu hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (444)

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo dosť trápne. Nielenže som sa ani raz nezasmial, ale pri každom pokuse o fór som prevracal očami. O hercoch sa v tomto prípade nedá ani hovoriť, triky sú na úbohej úrovni a zápletka trápnejšia, ako celý film. Posledný klinec do povestnej rakvy zabil otrasný dabing, ktorý sa nedal ani počúvať. Opäť raiting, ktorý absolútne nekorešponduje s výsledkom. Pochybujem, že tieto vtipy boli v 1987 vtipné. Dnes je to trapas za trapasom. Vo filme vlastne nieje nič, čomu by sa dala prisúdiť aspoň 1* zo súcitu. Odpad! nepozerateľné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sranda tu bola, o tom pokoj, pri pár scénkach či hláškach som sa trochu nasmial, no ten príbeh bol rovnako strelený ako ten humor. Čo je však horšie, táto paródia na Star Wars a Planétu opíc ma moc neoslovila, prišlo mi to šedivé a nezaujímavé. Keby tam nebol ten občasný vtip a dobre hrajúci herci, tak idem s hodnotením ešte nižšie. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak správně pochopil slovenský distributor, komedie s "guľama". Ujetá parodie všeho „hvězdnoválečného“ od úvodních titulků, přes vybraná prostředí až k merchandisingu („máme tady trička Spaceballs, vločky Spaceballs, plamenomet Spaceballs: děti ho milují“). K tomu ještě desítky narážek na všechno možné, na Bílý dům, na Sněhurku a sedm trpaslíků, na nahrazování herců jejich dubly („vy idioti, chytli jste jejich kaskadéry“). Prostě neuvěřitelná sranda intergalaktických rozměrů. Přirozeně to má hrozné triky a pár hluchých momentů (zvlášť zbytečně natahovaný konec), ale proč bych si stěžovat, když jsem se skutečně a upřímně bavil, několikrát se od srdce zasmál a nadto si ještě vychutnal lahůdkovou ústřední píseň filmu. A teď sorry, že vám prozradím pointu, ale nemohl jsem si to nechat pro sebe: lord Helma není s Lone Starem ve vůbec, ale vůbec žádném příbuzenském vztahu. To jste nečekali, co? De Švorc s vámi, Yoghurti! 90% Zajímavé komentáře: kinej, kwoky ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Protože jsem nikdy nebyl nějak nadšeným fanouškem "Star Treku" a "Star Wars", ale viděl jsem je, tak jsem se mrknul i na tuhle parodiii...A musím říct, že je výborná!!! Zní to zvláštně, ale až po ní se mi teprve začaly aspoň trochu líbit "Hvězdné války" (mám na mysli epizody IV-VI)...Od začátku do konce nabitá třeskutě humornými scénkami, odkazy a narážkami...Lord Helma forever :)!!! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takže Mel Brooks mě opět moc nepřesvědčil. Možná je to tim, že nejsem zrovna znalec Star wars, takže jsem určitě všechny vtipy nepochopil, ale stejně mi nějak styl Mela Brookse nesedí. Mně připadá, že se až moc snaží tlačit na pilu. Vyloženě mě teda sralo to neustálý připomínání toho, že je to jenom film (kdo viděl, ten ví, co myslim). Tohle už udělal např. na konci filmu Ohnivá sedla a zadupal ho tim do sraček. Mně tohle vtipný vůbec nepřipadá. Spíš mam z toho pocit, jako když se díváte na film v televizi a do toho vám najednou pustěj reklamu na vložky. Jinak jsem se těšil na svýho oblíbence Johna Candyho, ale ten tady v roli prasopsa (nebo co to bylo) prakticky neměl prostor něco předvést. Zatimco v jinejch filmech je John Candy vyloženě tahounem, tak tady prostě jen odehrál svou roli. Nic víc, nic míň. Skvělej byl naopak Rick Moranis jako Dark Helmet a nejvtipnější byly právě scény, kde se vyskytoval on. Vesmírná tělesa jsou jenom další z řady naprosto průměrnejch parodií od Mela Brookse a můžou se zařadit např. vedle Drákulovin a Ohnivých sedel. Třeba Bláznivá střela nebo Žhavé výstřely jsou tak o třídu lepší... Pro mě spíš zklamání. Od filmu, kterej tady má 80%, jsem čekal trochu víc. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Závěrečná scéna na benzínové stanici je parodií na scénu z thrilleru Vetřelec (1979). (kyLuke)
  • Když prezident Skroob (Mel Brooks) ve své kanceláři „nasává“ čerstvý vzduch z Druidie zvaný Perri-Air, vzhled plechovky odkazuje na populární a známou francouzskou minerálku Perrier. (Robbi)

Reklama

Reklama