Závodní horečka

Komedie / Akční

USA, 1989, 91 min

Jim Drake

• Djkoma

Hloupé a málo zábavné,i když úvodní "žabka"má styl:).(18.7.2009)

• AngelAngie

"Myslím, že cítím vítězství..." // "Zlato, to není vítězství, to je oceán..." // Vysílala TV stanice Film+ //(27.8.2008)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,077,361Tržby Celosvetovo $3,300,000(16.3.2010)

Od komedie, kde hraje John Candy a Eugene Levy, jsem čekal teda větší zábavu. Tohle téma je už tak ohraný, že vás asi nic nepřekvapí. Ale úplně špatný to nebylo. Občas jsem se i něčemu zasmál. A taky jsou ve filmu docela zajímavý auta jako třeba Lamborghini Countach nebo Jaguar XJ-S. 50%(30.1.2009)

• Stegr

Zlaté maliny 1989 - 1x - Nejhorší herečka VR (Broke Shields)...(2.11.2008)

• arie

Priemerná automobilová komédia, ktorú nezachraňujú ani kvalitní komici figurujúci v obsadení (John Candy, Eugene Levy). To už je zábavnejší aj konkurenčný Tajný závod s Burtom Reynoldsom.(19.6.2007)

Na tom červeném Lambu jsem mohla oči nechat. Ta úvodní žabka byla perfektní. Takhle se mají házet žabky na rybníku. Sázela jsem na BMW a pak na ty dvě holky v tom černém kabrioletu. Ty měly zajímavé elektronické hračičky, které by se určitě hodily i dnes. Policajti tady byli tradičně za partu pitomců. Mě se to docela líbilo. Asi občas potřebuju něco, u čeho můžu klidně vypnout a nenutit mozek do přemýšlení.(16.4.2010)

• Colonist

Pro tento film se někdy používá i název "Cannonball Fever". Jedná se totiž o třetí díl ze série závodních filmů The Cannonball Run (1981) a Cannonball Run II (1984) - u nás uvedeno jako Velký závod 1 a 2 a jsou to ty závodní filmy s Burtem Reynoldsem. Ačkoliv jediné, co má tento třetí díl společného se zbytkem série, tak to je pouze postava arabského šejka (hraje ho opět Jamie "Klinger" Farr) a také závod jménem Cannonball. To je vše. Já z této trilogie kromě tohoto filmu viděl ještě první díl, který nebyl zrovna nejpovedenějším filmem, ale měl příjemné postavy a dobré herecké obsazení (Burt Reynolds, Roger Moore,...) a i když tam byl jeden povedený vtip na několik špatných, tak jsem se docela bavil a dal jsem mu ***. Závodní horečka v podstatě kopíruje své dva starší bratříčky. Možná jsou tu rozmanité charaktery, ale vtipné to moc není. Ani John Candy v tomto filmu nepobaví, protože zde se prakticky nedá smát ničemu. Vtipy jsou buď trapné nebo nevtipné. Nudné a zbytečné. Od závodního filmu by člověk čekal větší svižnost...Slabé 2 hvězdičky.(19.7.2008)

49%(25.4.2011)

• Noviik

Trochu hloupost, zvláštně natočená a nedá se říci, že zahraná zrovna skvěle. Ale je zde vynikající "strýček Buck" v podání Johna Candyho, pro kterého mám od mala trochu slabost a také začínající Alyssa Milano. Za tyhle dva dvě hvězdičky.(17.9.2008)

• Blazin

Podprůměrný nechytlavý film, nejhezčí na celém filmu bylo to červené Lamborghini.(27.1.2011)

• Lacike

Prilis malo vtipny velmi volny treti diel zavodnickej komedialnej serie, ktory nezachrani ani hviezdne obsadenie.(5.7.2010)

• Lobotomas

Scénář: Michael Short(31.7.2007)

Celkem dobrá komedie. Je zde pár povedených gegů. Co se týče děje a hlášek, tak je to celkem slabé, ale jak se v hlavní roli objeví samotná auta, tak to stojí za to. V tomto filmu jezdí auta, která v době, kdy jsem se já narodil, platila za supersporty a je nádhera je vidět v akci! Asi nejvýraznější a pro mě nejhezčí roli zde hraje stroj s názvem Lamborghini Countach.(17.6.2007)

• Mes-siah

Kópia Tajného zavodu, no oddychovka, pri ktorej netreba ani jeden mozgový závit. A o to tu predsa ide, nie?(6.9.2008)

Ďalšia z radu komédií, ktoré ťahá z podpriemeru komik John Candy.(1.8.2008)

Celkem zábavná road komedie. Bavil jsem se dobře, dávám za tři.(29.6.2009)