Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John je trochu lenivý, proto jen občas jezdí po New Yorku jako taxikář. Když veze namyšlenou slečnu na letiště, rozhněvá se, a tak ji nechá v taxíku na mostě a klíče zahodí do řeky. Spolu s kamarádem Russellem, kterého práce učitele angličtiny taky moc nebaví, se přihlásí do armády. Jack svým svérázným humorem způsobuje při výcviku sobě i ostatním problémy. Při jedné z mnoha vylomenin oba kamarádi zatknou v roli vojenské policie dvě pěkné dívky, s kterými se sblíží. Na prohlídce před závěrečnými zkouškami určí generál jednotku, která má v Itálii představit nové bojové vozidlo americké armády. Není to tank, ale špičkovou technikou vybavený pancéřový mikrobus se silnými zbraněmi. Jack a Russell se s ním vydají do Alp, kde se chtějí setkat se svými slečnami. Kapitán se s jednotkou vydá za nimi, protože si myslí, že John a Russell jsou špióni, kteří utekli s bojovým vozidlem do Československa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se na HBO objevil jeden starší kousek, co má na starosti Ivan Reitman, ihned jsem zpozorněl. O to více mě to potěšilo v momentě, kdy jsem v seznamu herců viděl Billa Murraye a Johna Candyho. Samotný film už ale taková hitparáda, jak jsem si představoval, není. Film je vlastně legrační jen díky těmto dvěma hercům. Jinak je to spíš naprostej průměr. Srovnávat se to taky s ničím nedá, pač je to vesměs jedna velká ptákovina. No a závěr s Československem, ten si podle mě Ivan Reitman mohl připravit lepší. Beru to, že ironizuje na co přijde. České cedule jsou také fajn, což o to, ale proč tam všichni mluví rusky? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $85,297,000Tržby Celosvetovo $87,700,000║ Fajn herecká zostava, slušná réžia a príjemná zábava. /60%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ve verzi pro americkou televizi byla "necudná" striptérská scéna vystřižena a nahrazena mládeži neškodnou. Podobný prostřih by neškodil celému filmu, i když jedná česky psaná cedulka na hranicích a jakási česká verze titulní stránky Tribues s ruskou podobou československé reality osmdesátých let úplně nekorespendují. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pohodova komedie, trosku takova vojenska verze Policejni akademie, ale bohuzel musim rict, ze je na filmu drobet videt stari. Precejen se tvurci nepoustej do nejakejch moc vostrejch vtipku a drzi se vcelku pri zemi. Rozhodne jsem cekal vetsi jizdu pote, co na zacatku Murray naprosto brutalne naprudil babu v taxiku. Murray vlastne celej film tahne, takze to dokaze bavit i v momentech, kdy se zrovna nic moc nedeje. Ostatni herci jsou sice taky fajn, ale moc prostoru nedostavaj. Jeste stoji za zminku Harold Ramis, jehoz to je prvni film. Celkove docela vtipna komedie, obcas padne nakej paradni for, obcas dojde i na akci, ale celkove nic extra. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z těch komedií, u nichž vlastně nezáleží na zápletce. Recept je jednoduchý: vezmete hrst libovolných herců, zasadíte do určitého prostředí, přihodíte Billa Murrayho a necháte ho, aby se mezi ně vmísil a suše glosoval. A on pak všechnu tu nudu koření jednou improvizovanou replikou za druhou. Kdybych měl hodnotit jen Billův autorsko-interpretační přínos, byl by to tu samý superlativ. Bohužel musím zohlednit všechny ostatní komponenty a ty mi dávají výsledek 50 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tempo si udávám sám, seržante." Dva nedisciplinovaní flákači v armádě mohli a měli být zdrojem skvělého humoru, ale u mě se to nepodařilo. Důvodem je jednak to, že neshledávám nic vtipného na pitvoření a hlavně nemám rád spiklenecké pomrkávání ve stylu, že to tedy jako je velká sranda. Mě to zkrátka moc nebavilo, ale společné scény s Vojenskými policistkami stály za zhlédnutí a jakmile vyrazili bojovým karavanem ze SRN přes závoru hlídanou dvěma sovětskými vojáky do ČSSR, aby se zde utkali s Rudou armádou, tak jsem hodně zbystřil. Už jsem se totiž o své rodné hroudě z amerických filmů dozvěděl nejeden nesmysl, ale teprve tady jsem zjistil, že o své zemi, nevím vůbec nic. A to je smutné. Jdu se dát naverbovat a pak ve speciálně upravené Škodě 1000 MB tajně překročím česko-americkou hranici v povodí Nilu, abych následně dobyl jejich hlavní město Vancouver. ()

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Uf, pred zhliadnutím tohto filmu by som si nikdy nemyslela, že raz dám svojej obľúbenej parte Murray-Reitman-Ramis hodnotenie odpad. Mám slabosť napr. pre Ghostbusters...ale toto?! Tupozraký militaristický pro-americký blábol, s príbehom pozliepaným z obohratých komediálnych klišé, humorný asi ako pondelková cesta do práce. A to nevravím len kvôli averzii k americkému militarizmu, aj o armáde sa dajú natočiť zábavné komédie a kvalitné filmy. Lampasy medzi ne rozhodne nepatria. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Jo to byly časy, když ještě Reitman chrlil jednu výbornou komedii za druhou. Absolutní klasika. Nejlepší film s Billem Murrayem. A to miluju Ghostbusters! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spíše Trapasy. Je docela možné, že tohle mělo v 81 v Americe obrovský úspěch, ale mě přišel film strašně málo vtipný. Než Bill Murray mě tady nadchnul Warren Oates a nepřehlédnutelný John Candy jak učil hrát poker jednoho nebožáka. 40% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priemerná komédia výnimočná skôr tým, že sa tu zišlo kopec hercov, ktorí v nadchádzajúcej dekáde udávali trendy komédií, najmä teda Bill Murray, Harold Ramis, John Candy a Ivan Reitman (a čiastočne Judge Reinhold). Príbeh je klasickou šablónou o chlapíkovi, ktorý sa dostane na akadémiu/školu/vojnu a musí sa s tým popasovať, aby nakoniec v akcii ukázal, čo sa naučil. Pravdaže všetko je to absurdné a občas vtipné. Občas. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, jak se nějaký looser dostane do armády a prochází výcvikem. Navíc s Billem Murrayem to je základ na alespoň průměrnou podívanou. A když k tomu přidáte, že se děj chvíli točí i kolem bývalé ČSSR, hned má našinec k filmu vřelejší vztah. Zajímavé, jak si u nás Američani představovali samé Rusy. Škoda jen, že nebyla nikde slyšet čeština, ale aspoň české nápisy potěšily. Za Čechy hvězdičku navíc. # příběh 6 | hudba 7 | humor 6 | akce 4 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Do čeho Bill Murray vrazil svůj ironický otrávený ksicht, to se měnilo ve zlato... tedy skoro...tady ho vrazil do armády a výsledkem je i po letech zábavná komedie, která, ač střídmě vyhlížející, strčí do kapsy leckterý dnešní pokus o komedii z prostředí zelených mozků... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která dýchá uvolněnou atmosférou začátku osmdesátých let. Je dobré připomenout, že všechny ty policejní a jiné akademie přišly až o pár let později. Možná za to mohou právě Reitmanovy Lampasy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě v dobách, kdy jméno Billa Murraye nebylo moc známé, spojil své síly s režisérem Reitmanem a v té době ještě hercem Haroldem Ramisem, aby natočili komedii o smolaři, který se s vidinou lepší budoucnosti, přihlásí do armády. Námět na komedii velice dobrý ale ve výsledku trestuhodně nevyužitý, protože vyloženě vtipnou scénu si nepamatuji a těhc pár ušklíbnutí je opravdu hodně málo. "Krotitelé duchů" se klukům povedli více. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Před těmi všemi různými akademiemi byly Lampasy. Asi zbytečně dlouhé, okatě zjednodušující (doslova absurdní konec), ale občas vtipné a z dnešního pohledu fajn vidět spoustu obličejů za mlada. Kapitolou samou o sobě pak jsou P. J. Soles a Sean Young. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Obsadenie slubovalo spickovu komediu minimalne na urovni pecky Ghostbusters. Ale vysledok za vela nestoji. Sem tam sa nejaky vtip podari. Trochu pobavilo zobrazenie Ceskoslovenska, ale to je tak vsetko. Cely cas som mal pocit, ze vsetky tie komedialne esa hraju na pol plynu. A asi najviac u Billa Murraya u ktoreho som mal dojem, ze ho to vôbec nebavi. Rozhodne sa tato komedia nechyta na dalsiu komediu z vojenskeho prostredia Spies Like Us, ktora uz tiez trochu zostarla, ale stale dokaze slusne zabavit. 4/10. ()

Reklama

Reklama