Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee a Dosmo právě dokončili svou práci. Jako slušně placení nájemní vrazi úspěšně odpráskli další oběť a v poklidném městečku San Fernando Valley začali přemýšlet o budoucnosti. Ačkoli tato ostrá dvojka byla do této chvíle hodně úspěšná a má na svém kontě nejednoho nebožtíka, Lee se rozhodl osamostatnit se. Svou sólovou kariéru začal tím, že dal svému bývalému parťákovi pod auto bombu. Přímo výbušně tak odstartoval řetězec událostí, které připraví o kůži řadu cvičných terčů. Jak jinak to může dopadnout, když jeden vrah je drsný a druhý drsnější, jedna žena krásná a zákeřná, zatímco druhá krásnější a zákeřnější a kde jedinou nesrovnalostí v jinak perfektně sehraném tandemu detektivů se zdá být vztah každého z nich k prostitutkám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

tron 

všechny recenze uživatele

„Často má stroskotanec v sebe viac cti, ako úspešný človek.“ Z perfektného kastingu (rasista Daniels, psíčkar Aiello) osobne vyzdvihujem predovšetkým minútového Jamesa Spadera ako žiarlivého hajzla, ktorý sa mal narodiť v dobách španielskej inkvizície. K tomu zopár psov, jeden slon a masáž. Nudiť sa nebudete. Hlavne ak to máte radi drsné (a ešte drsnejšie). Dobré puzzle, skúste si ho poskladať. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Údolí San Bernardo je zvyklé na svůj klid a mírumilovnost. Jenže jeden obrýlený bloňdák si potřebuje něco vyřešit a na nějakou idylku nebere zrovna dvakrát ohledy.. i když.. na první pohled idylické životy nejsou ani tady tak úplně v pořádku.. Řada prapodivných postav se tak proplétá v tomhle nevzrušivém bludišti, které (ač by moc chtělo) nedokáže diváka dostat hlouběji do centra dění. Scenárista a režisér John Herzfeld (diváci ho znají díky spolupráci s Karlem Rodenem v 15 minutách) má zřejmě rád sofistikované krváky á la Quentin Tarantino, nicméně i když na ně mnohdy kouká s nadhledem, nezvládá příběhy svých postav s takovou suverenitou jako jeho zřejmě velký vzor. Překombinované povídání se ve své druhé polovině (alespoň v mých očích) neuvěřitelně táhlo a doklopýtalo to do nepříjemné pachuti, která měla na víc!! 60% ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

jeden z vedlajsich ucinkov PULP FICTION bol ze na kratku dobu inspiroval vela tvorcov aby prichadzali "s historkami z podsvetia" ktore boli plne amoralnych postav ci zdanliva nesuvisiacich pribehov ktore sa vacsinou na konci pretli. 2 days in valley tiez patri do tej kategorie. i tu ide o skladacku plnu roznych postav (od spadera ako chladnokrveho vraha, aielloavho ganstra ktory je lepsi kuchar ako zlocinec ci mazurskeho skrachovaneho rezisera), avsak ked toto pribehove puzzle nakoniec dokoncite zistite ze mate casti z troch roznych krabic a vysledny obrazok nedava zmysel. i ked sa Herzfeld sa snazi o Tarantinovske preslovy tak k jeho talentu ma dost daleko a jeho zapletky a dialogy su len slaba imitacia nedostizneho originalu. navyse vacsina postav je nezaujimava az otravna, oko potesi snad len Charlize Theron v jednej zo svojich prvych uloh... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Na tuhle krimi jízdu mě nalákaly akorát nohy Ch. Theron a na své jsem si teda rozhodně přišel. Jenže to nebylo zdaleka vše, na co jsem si přišel. Tahle krimi jednohubka totiž neměla daleko k Tarantinovskému stylu a propletenost povedených příběhů se kvalitou snoubí s vynikajícně zahranými postavami. O to milejší je, že se tu pohybuje spousta milých, mně neznámých tváří, přesto všichni bodují. Vtipné, akční, napínavé, povedené. Já byl nadmíru spokojen. Musím říct, že mě potěšila T. Hatcher, které to neskutečně seklo. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Ak je v našich končinách film, ktorému viac uškodil zavádzajúci nár. názov hoďte to do placu - je to fakt námet na horor! vrrrr. Tento nenápadný film má perfektne vypointovaný scénar, veľmi slušné obsadenie a pomerne civilné prevedenie. Excelujú SPADER , AIELLO aj STOLTZ. Osobne som bol príjemne prekvapený. Filmy ako CHYŤTE HO! a BUĎ V KLIDU! sa snažia o čosi podobné, no chýba im takéto oduševnenie a pohodovosť aj napriek hviezdnemu obsadeniu. A možno práve to je kameň úrazu... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Postava Helgy Svelgen bola napísaná špeciálne pre herečku Daphne Deckers. Úlohu vo filme však nemohla prijať, a preto ju nakoniec dostala Charlize Theron. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama