Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byli nejlepšími přáteli, přesto jejich životy šly jinou cestou. Bývalí kamarádi ze střední Matt (Keith Carradine) a Harley (David Keith) se znovu setkávají a zjišťují, jaký kdo má život. Matt si neudrží práci má problém s alkoholem a způsobuje řadu potíží. Harley je na tom o moc lépe, pracuje jako architekt a má přítelkyni Ritu (Janet Gunn), se kterou chce mít dítě. Matt po nudné práci na ropném vrtu na Aljašce odjíždí do Kalifornie, kde se setkává s Harleyem a totálně mu obrátí život naruby. Společně vyrážejí do různých nočních klubů a podniků. Ovšem jejich přátelství vezme za své, když se Matt spřátelí s místním gangsterem Laphonsem (Jan Tříska), a tak je Harley vtažen do světa drog a zločinu. (reich)

(více)

Recenze (1)

sator

všechny recenze uživatele

Výraz cahoot byl používáno v populární anglické literatuře na počátku devatenáctého století. Pochází snad z francouzského cahute  ( kajuta ), případně ze směsi kabane (kajuta) a hutte  (chata). Také se předpokládá, že pochází z francouzského cohorte nebo slangové formy anglické kohorty ve smyslu „komplic“. ()

Zajímavosti (1)

  • Výraz „cahoot“ byl používán v populární anglické literatuře na počátku devatenáctého století. Pochází snad z francouzského „cahute“ („kajuta“), případně ze směsi „kabane“ („kajuta“) a „hutte“ („chata“). Také se předpokládá, že pochází z francouzského „cohorte“ nebo slangové formy anglické kohorty ve smyslu „komplic“. (sator)

Reklama

Reklama