Brass Eye (TV seriál)

Komedie

Velká Británie, 1997, 6x25 min

Partička z Day Today a jejich další projekt, který jde v mystifikačním a nasíracím humoru konečně až na dřeň. Místy si to dokonce v ničem nezadá ani s Českou sodou v dobách kdy byla navrcholu. A již jen kvůli druhé epizodě o vražedné droze "Cake" z Československa s nafingovaným článkem v MF Dnes (kouzelná to čeština, mladí hýřilové a klub Borat) se to musí vidět.(11.6.2009)

Britská soda. Zvlášť díl 3 ("science") je brutální. V dílu 2 ("drogy") zase pobaví fiktivní článek v MF Dnes o české droze jménem "cake". Christopher Morris je ďábel.(6.11.2011)

Osobně bych nazval Brass eye britskou sodou. Show si nebere žádné servítky a servíruje vám absurditu za absurditou, televizní stanice dokonce musela jednat o jejím zrušení, jelikož něco bylo už na konzervativní brity trochu moc. Není to humor pro každého, ale pokud máte rádi Mothy python, Českou sodu apod. show si zamilujete.(30.9.2009)

Mám rád tyhle mystifikace, fikce atp. a tahle Morrisova šílenost rozhodně povedla. Pravda jsem si trochu zvykal u první epizody, jelikož jsem netušil na co se to vůbec dívám, přesto s každou epizodou se mi to líbilo víc a víc. A jako můj "bonus" dalo podnět se konečně podívat na to dlouho odkládané Day Today Nejlepší díl: 1x02 - Drugs(3.9.2011)