Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (205)

argenson 

všechny recenze uživatele

Jo, zlatej covid, to se to točily exteriéry bez lidí. I když je to vizuálně kýč jako prase, musím říct, že tolik pěkných záběrů Prahy už jsem ve filmu dlouho neviděl. Příběh je ovšem celkem o hovně, naivně poskládanej a se spoustou připitomělých dialogů. Momentu odhalení paní prezidentky úplně chybí nápad a humor, chtělo by to lepšího scenáristu. Ale má to celkem příjemnou náladu. Co je to vlastně za chlapa? Má vůbec prověrku? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Havlíkovy filmy na mě vždycky nějakým způsobem dobře působí. Ne jinak je tomu i u Prezidentky s mou velmi oblíbenou dvojkou herců ačkoliv tentokrát to i na mě bylo až přespříliš patetické. Ovšem jakmile člověk přijme, že se jedná o pohádku, která má jen nižší základy v realitě, tak si snímek dovede poměrně dobře užít. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Aňa Geislerová i Ondřej Vetchý jsou prostě výborní herci, špatný výkon se od nich asi čekat nedá. Ale ani oni nemohou nic dělat s nezáživným scénářem, který v podstatě nenabízí nic. Kateřina Čechová (jak originální jméno pro zdůraznění češství v souvislosti s první českou prezidentkou) vyhrála volby na prezidentský úřad. Jediné co se ale o funkci prezidenta dozvídáme je to, že má hodně schůzek a málo času. Kateřina evidentně neví co čeho šla a tak je v prvních dnech v úřadu hodně zaskočená. Nová prezidentka také začne tajně chodit v převleku do nočních ulic Prahy. Tady se tvůrci zřejmě inspirovali pověstmi o Josefu II., který údajně také v převleku chodil mezi obyčejný lid. Už od začátku je jasné, že Čechová a Petr se zamilují. Jen je podivné, jak se potkají. Ona mu v noci slídí po zahradě. Od prezidenta republiky čekáte vše, ale tohle je přece jen bizár. A pak sledujeme už jen to, jak se pomalu poznávají, třeba i na prezidentském plese a randí spolu. Jako by si toho média nevšimla a ona si mohla dělat co chtěla. Ostatně ani Ondřej Vetchý alias Petr se ničemu nediví. Že by neznal novou hlavu státu se ještě pochopit dá. Znám lidi, kteří nekoukají na zprávy a nečtou noviny, a obličej s billboardu s jinými vlasy a oblečením těžko spojíte. Navíc by asi málokdo věřil tomu, že opravdu randí s prezidentkou. A právě to je další zvláštnost. Jakmile je to Petrovi prozrazeno, tak nejenže není naštvaný, že mu K. Č. lhala, ale on se ani nediví a bere to jako samozřejmost. Film v podstatě nedává hlavu ani patu a to ani svým neuzavřeným koncem, který vzhledem k tématu asi filmaři těžko hledali. Není dobrý ani jako romantický snímek, ani jako komedie a ani jako film o přiblížení prezidentského úřadu. Není nám totiž dovoleno nahlédnout do myšlenek nové prezidentky. Nevíme s jakou kampaní se vytasila, co lidem slíbila, že vyhrála volby ani zda je napravo či nalevo. Víme jen, že s politickými představiteli mluví buď jako se svými podřízenými nebo kamarády z baráku. A tak zůstávají jen krásné záběry na noční Prahu, ovšem vhodné tak pro turisty z celé Evropy či Číny jako reklamní klip. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Rudolf Havlík byl za poslední tři roky velmi plodný tvůrce a do kin poslal hned čtyři filmy. Romantická (asi) komedie Prezidentka k povedeným projektům ale zrovna nepatří. Havlík zde sice sází na jedny z největších českých hereckých hvězd současnosti, ale scénář je zoufale nezajímavý, průhledný a někdy bohužel i nechtěně zábavný - například když na vánočním plese vejde do sálu prezidentka, klavírista začne hrát a všichni hosté včetně prezidentky začnou zpívat státní hymnu. Ach jo. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Tuto romantickou komedii zachraňuje od odpadu pouze fakt, že v tom hraje Ondřej Vetchý a jeho pes. Zápletka neoriginální, jak to asi dopadne je každému jasné už podle plakátu. V paměti mě utkvěly dva momenty z filmu, a to odhalení Kateřiny před Petrem (jako on vůbec nebyl překvapený, že randí s prezidentkou) a potom moment na vánočním večírku, kdy se začala hrát a zpívat státní hymna (doslova jsem vyprskla smíchy). ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Havlík sa nechal počuť, že na filme začal pracovať už v roku 2016 a že už od začiatku počítal s obsadením Geislerovej do titulnej úlohy: „Nikdy som nepremýšľal o nikom inom. Chceli sme spolu zase pracovať a Anin talent, esprit a šarm sú pre túto rolu ako stvorené.“ (Arsenal83)
  • Titulní píseň „Dvě srdce vejpůl“ složila kapela Chinaski. (SONY_)

Reklama

Reklama