Reklama

Reklama

Lekce rapu

(seriál)
všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Česko, 2022, 5x10 min

Scénář:

Karel Veselý

Kamera:

Zbyněk Kunc

Hrají:

Karel Veselý (průvodce)
(další profese)

Obsahy(1)

Odhalená mytologie české rapové scény v kulturně-historickém kontextu. Jak se žánr z periferie dostal na vrchol hudebních žebříčků? ... Zatímco v deseti dílech Rapstory promlouvají o vývoji žánru samotní aktéři dějin, Lekce rapu zasazuje tento příběh do širších souvislostí. Zachovává si odstup od historek a rivalit a nahlíží historii rapu obecnějším pohledem kulturní historie, který fenomén českého rapu posledních tří dekád vysvětluje i nezasvěceným divákům. Pořadem provází hudební publicista Karel Veselý, spoluscenárista Rapstory. Hrdinou jeho příběhu nejsou jednotliví rappeři, ale sám český rap, jeho evoluce ze skromných začátků v devadesátých letech až na absolutní vrchol prodejních žebříčků a nejpopulárnější žánr dneška. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

fallangell odpad!

všechny recenze uživatele

Ja bych se na to strasne rad podival. Ale hlas a gestikulace pana moderatora jsou na urovni praktik americanu z Guantanama. Zkusil jsem to 3x, nikdy jsem nedal vice jak 3 minuty :( Mrknete radeji na Rap story. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Historie českého rapu v kvapíku v podání poněkud exhibicujícího pana průvodce s docela nepříjemným hlasem. Delší stopáž by prospěla. ()

Egress 

všechny recenze uživatele

Karel Veselý je bezpochyby erudovaný hudební žurnalista, odborník na hip hop na slovo vzatý a dokument má rozhodně slušnou vypovídající hodnotu, ale.. ale místo komentátora měl raději přenechat někomu jinému.. ()

Reklama

Reklama