Reklama

Reklama

Včelka Mája

(seriál)
  • Japonsko Micubači Mája no bóken (více)
Japonsko / Západní Německo / Rakousko, (1975–1980), 43 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Waldemar Bonsels (kniha)

Hrají:

Mičiko Nomura, Ičiró Nagai, Kazuko Sugijama, Ken'iči Ogata, Hiroko Marujama, Čijoko Kawašima, Noriko Cukase, Akiko Cuboi, Kazuja Tatekabe, Keaton Jamada (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(104)

Animovaný příběh včelky a jejích přátel. (oficiální text distributora)

Recenze (214)

golfista 

všechny recenze uživatele

Muzika Karla Svobody a krásně namluvený "Hop" Borise Rösnera tvoří spolu s Aťkou Janouškovou animovaný seriál, který jsem prožíval s mými dětmi jako bych byl jedním z nich :) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem vyrůstal. Možná proto přesahují matlaniny jako Animáci nebo Pokémoni moje chápání. U mě vždycky zvítězí božský Kája, Aťka Janoušková a přihřátý Vilík. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hezká animace, hezké a vtipné příběhy a božský Kája sice dělá co může, aby mi to zhnusil, ale marně. Máju s Vilíkem a celým hmyzím osazenstvem prostě můžu a jako ditě jsem se nemohl dočkat neděle, kdy zapnu Studio Kamarád a tam se objeví "...naše kamarádka cčelka Máááájáááá...". ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

NIKDY jsem ji neměl rád. Jediní sympaťáci byli ti mravenci, co vždycky rytmicky jeli: "Levá, pravá, seno, sláma." Ale je to naprosto neškodné a dětem se to obvykle líbí. Neváhám doporučit...někomu jinému. 50% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na Japonce málo japonské. Pokémoni mě svou barevností a úchylností chytli víc. Holt, jsem jiná generace. Zajímavé komentáře: Lima, kollis, fleker ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal tento spravedlivý hmyz, řešící problémy své říše, s hlasem Aťky Janouškové. Klasika. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Včielka Maja, Vilko alebo lúčny koník Flip, to bol hlavný hrdinovia kresleného seriálu o dobrodružstvách malého hmyzu odohrávajúceho sa na lúčke, kde sa stále niečo dialo prípadne sa riešili všelijaké problémy, veru bolo na čo pozerať, sestra sa vždy na konci keď sa diel skončil rozplakala, nuž je to kreslený kult. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Klasika všech kreslených klasik, která přece jen oproti konkurenčním kresleným potěšením od Disneye (Chip a Dale, My z Kačerova a další) trochu zaostává nejen po grafické stránce. Nicméně je i dnes zvláštně kouzelná, takže za 4. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tohle je fakt klasika, ale neco uzasnyho to zase neni. Dabing je naprosto dokonalej a hlavni melodii zna asi kazdej, ale jinak to zas tak dobry neni. Animace je hodne spatna, ale tak precejen uz to je stary. Deje jednotlivejch dilu taky nejsou nijak uzasny, ale pro deti spravne roztomily a o to de v tomhle serialu hlavne. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

V dětství mě Včelka Mája bavila a vždycky jsem se těšil na další díl. Ale až jako rodič a biolog v jedné osobě jsem pochopil vzdělávací kvalitu tohoto seriálu, jejíž úroveň podle mě zcela s přehledem vyvažuje umělecké nedostatky díla! Jediné, co mi v tomto ohledu vadí, je to, že včely a některý další hmyz mají někdy 4 nohy místo šesti a že se Mája tváří, jakoby bodnutí žihadlem bylo pro včelu totéž co třeba pro vosu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Karel Gott, Boris Rösner, Aťka Janoušková aj. Včelka Mája, včelík Vilík, teta Kasandra, myšák Alexander, průvodce každým dílem luční koník Hop nebo třeba vojenská rota mravenců či útoční sršni. Nezapomenutelná parta, která rozradostňovala nejedno dítko už od dob hlubokého socíku, stejně tak jako mě.. Nikdy nezapomenu na všechny ty skvělé dobrodružství někdy ráno v neděli ve Studiu Kamarád, spojené s touto malou naší-vaší kamarádkou vychytralou včelkou Máájou. "Nej-napínavější díl"? Pro mě osobně ten s velkými Sršni, tenkrát tuším na pokračování:-)! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Vždy ma v škôlke a škole volali Alexander ale mojím hrdinom bol vždy TRÚDIK VILKO, prvý komiksový antihrdina na ktorého si pamätám. Inteligentné rozprávky, ktorým súčasní Pokem-a-iní-oni nesiahajú ani po päty. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mája je prostě... Mája... Samozřejmě, že jsem jí sledoval, ale žádný zvláštní vztah k ní nemám a ani jako dítě jsem jí nijak nemusel. Asi proto, že se mi nelíbí animace - prostě mi je nesympatická. Navíc mi neuvěřitelně lezla na nervy hudba... která je všude propagovaná jako kvalitní... sám jsem to nikdy nechápal. Opravdu pochybuju o tom, že Karel Svoboda byl geniální skladatel. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Bože, šok! Mája a Vilík z Japonska? Nenenenéé XoD Tak to je mazec ;-) Tohle tušit jako malá - v době kdy jsem na to koukala - tak kašlu na češtinu a učím se japonsky :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tak jako dospělí potřebují potřebují k životu telenovely, aby se měli na co partnerům vymlouvat, když právě nemají chuť na sex, potřebují rodiče Včelku Máju, aby se aspoň dočasně zbavili svých ratolestí jakožto důkazů selhání svých výchovných metod. To je ta lepší stránka vícedílných pohádkových sérií typu Máji. Z hlediska scénáristických kvalit, tempa, dialogů a protahované délky to bohužel sláva není a nezachrání to ani výborný dabink z dob, kdy ho ještě neničil spěch a komerce. Protože se nenechávám unést nostalgií, zůstává celkové hodnocení na úrovni 45 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Odporná snaživka, šprtka Mája, tupý, ale někde v koutku duše udatný, trubec Vilík, obstarožní Hop a cca pětimilimetrová myš Alexander, laciná ťamanská animace, příliš dlouhá stopáž a vtíravá znělka. Neříkejte mi, že něco takového může obsadit status kultu nebo snad nostalgie z dětství. Biene Maja vážně ne! Kam se hrabe na socialistu Ferdu Mravence. ()

Reklama

Reklama