Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu není třeba sepisovat sáhodlouhý komentář. Každý ho viděl už nesčetněkrát a je si vědom jeho kvalit. Willyho Foga na cestě kolem světa jsem sledoval už od první české premiéry, tj. někdy kolem roku 1990 a od té doby jsem se snažil jej nahrávat. Tehdy ještě běžel v neděli ráno ve Studiu Kamarád a několik repríz proběhlo i v Magionu. Už tenkrát se zařadil mezi mé nejoblíbenější seriály a i přes přemrštěné reprízy v posledních letech mě nepřestal bavit. Zajímavý děj, propracované charaktery, pěkná hudba a chytlavá úvodní i závěrečná znělka, inteligentní a zároveň humorné dialogy, vynikající český dabing. To vše vyzdvihuje kvalitu vysoko nad průměr. V seriálu se sice objevuje několik nelogičností (např. odkud bral Chidling převleky, když sebou netahal žádná zavazadla), ale koneckonců je to jen pohádka a v té jsou povoleny i věci, které nemusí vždy dávat smysl. Plný počet 5 * a 95%. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů z dětství. Úvodní píseň si pamatuji do dneška, stejně jako krásnou animaci a jednotlivé hrdiny i záporáky. Dobrá předloha je zkrátka znát. Hrdinům budete držet palce a přát jim, ať všechno stihnou. Jednotlivé epizody jsou napínavé a některé si rovněž pamatuji dodnes. K dobru musím připočítat i úžasný český dabing a především to, že když jsem seriál viděl po dlouhé době v dospělosti a zjistil jsem, že nic ze svého kouzla neztratil. Úspěch tvůrci využili a vytvořili několik dalších dobrodružství Willyho Foga, ale už nebylo ono (viz zdejší hodnocení). ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičkové zpracování klasiky Julesa Vernea. Hodně dětské, s nezaměnitelným kouzlem, i zásluhou hudby bratrů De Angelisových. Pro české publikum navíc bonus v podobě úžasného dabingu (Willy Fog - Viktor Preiss, Romy - Eva Spoustová, Barnabáš - Jiří Bruder, atd. atd.) a nezapomenutelných textů titulkových písní. 80% ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to pouze, když jsem čekal na Garfielda, který se vysílal těsně po tomhle. Dobrodružné seriály nemusím, protože se mi zdají hektické, ohrané. Taky ty dialogy jsou hlavně povídání o věcech, nesouvisejícím s dějem daného dílu. Kdyby tohle byl hraný film, tak s mojí pozorností by mi unikla pointa. Líbí se mi ale dabing (jakožto jeden z mála dochovaných z té doby a po té době) a začátek závěrečné znělky, ze které mi (i přes upadávání toho pocitu) radostí mrazilo po zádech. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je nejlepším filmovým zpracováním Cesty kolem světa za 80 dní. Ještě ho mám možná kdesi nahraný na kazetě. Když jsem byl děcko a přál jsem si, aby ho ještě někdy opakovali tak ho v televizi dávali tak jednou, maximálně dvakrát. A teď je v programu pořád. A kupodivu to svoje kouzlo neztrácí ani po letech. Animace ovšem není tak čistá (ale na rok 1981 je to bomba), dominuje tady však vynikající hudba a opravdu velmi povedený český dabing. Dnešní děti se z tohoto "nemoderního" seriálu dozvědí víc než ze současných paskvilů... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • V seriáli sa Willy Fog stavil o 20 000 libier so 4 členmi klubu- Sullivanom, Andrewsom, Fallentinom a Flanaganom, V predlohe stávka zahrňovala členov 5. Rozdielový piaty člen je Ralph, ktorý je v seriáli kladnou postavou. (D1705)
  • Postavy Tico, Bully, Transfer alebo Lord Guinnes v predlohe nevystupujú. (D1705)
  • Willy Fof se se Vernově románu jmenuje Phileas, Barnabáš je Passepartout, Dix je Fix a Romy je Aouda. (Kmotr76)

Reklama

Reklama