Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ace Ventura je specialistou na pátrání po ztracených zvířatech. Jeho nejnovějším případem je pátrání po delfínovi Snowflakeovi, který je maskotem Miamských delfínů, což je tým amerického fotbalu. Delfína ukradli neznámí muži a mužstvo je bez svého maskota značně nejisté, což není před blížícím se Miamským pohárem ten nejlepší stav. Ředitelka marketingu Melissa Robbinsová je sice šokovaná Venturovým klackovitým chováním, přesto mu však případ svěří. Zpočátku se zdá, že stopa vede k bohatému Ronaldu Campovi, který nedávno koupil zařízení na přepravu delfínů a je známý svým zájmem o americký fotbal. Jenže brzy se tato stopa ukáže jako lichá. Případ dostane mnohem závažnější rozměr, když je nalezen trenér Delfínů Podacter mrtev. Ace brilantním způsobem přesvědčí detektiva Aguada i poručici Einhornovou, že nešlo o sebevraždu, ale o vraždu. Objeví také fotografii bývalého hráče Delfínů Raye Finkla, který byl vyhozen poté, co zavinil prohru svého mužstva. Ace však zjistí, že za prohru mužstva může jiný hráč, současná hvězda mužstva Dan Marino, a že Finkle, který skončil v blázinci, z něj před lety uprchl. Ace spěchá za Marinem, ten je však právě v té době unesen. Ace objeví další stopu, která vede přímo k šokujícímu odhalení pachatele obou únosů. Ace již ví, kdo je kdo v této podivné hře, ale ještě má před sebou opravdu těžký úkol, musí zachránit a osvobodit nejen delfína, ale také Marína a včas je dopravit na stadión, kde probíhá rozhodující střetnutí šampionátu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je králem potrhlých grimas a vtipných gagů, snímek „Ace Ventura“ zase jedním z vrcholů jeho komediální tvorby. Někomu se jeho potřeštěné filmy nemusí líbit – a já to plně chápu. Tenhle herec je prostě samostatnou kapitolou americké kinematografie, která podle mého rozhodně stojí za „přečtení“. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pro normálního smrtelného konzumenta skvělé vytržení ze stereotypu amerických komedií. Pro ignoranty poučení, že zvířátka máme mít rádi. Pro transsexuály naděje, že s takovou to lze dotáhnou i dál. Pro lačné fanoušky vynikajícího Jima Carryho důvod říct: "Ano, to je on, komik mé doby." Každopádně bych si dovolil poznamenat, že tento snímek mistrně paroduje známé bijáky, ale trousí i své vlastní gagy, které bych klidně hned parodoval také, kdybych na to měl. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Z Carreyho sálalo neskutočné množstvo mladučkého elánu, ktoré sa prejavovalo šialenými výrazmi v tvárovej oblasti, úchylným zmietaním tela a nadbytkom štylizovaných hlášok ... a ešte mohlo stavať na prekvapivo chytrej práci scenáristu. Ale tá hrala len druhé husle za Carreyho mimickými kreáciami a neopakovateľnou smršťou vizuálnych vtipov, ktorá niektorých z nás nekompromisne skladala pod stôl. Kult bol po zásluhe na svete. Čo si koniec koncov od bláznivej komédie priať viac ... ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Komediální legenda a kult, který ani s přibývajícím věkem neztrácí na svém kouzlu. Právě naopak. Po vrchol našlapaná přehlídka skvělých gagů, zábavného scénáře, jednoho neskutečného magora v hlavní roli a jednoho únosu. Nesmrtelné hlášky které se neohrají ani naposté a scény, které už nikdo z hlavy neodmaže. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ace je Jimova najlepsia komedialna uloha. Je svojsky blaznivy, ale zaroven to nie je idiot. Len sa vyziva v pubertiackom humore. Dokonca aj ustredna detektivna zapletka je celkom napinava a dobre napisana. Top to pre mna nie je uz len preto, ze kadencia vtipov je na dnesne pomery mensia. Najviac ma bavi Jimova epizodka v blazinci. Ta ma zakazdym rozosmeje. Okrem Jima potesi kraska z priatelov Courteney Cox alebo prisna Sean Young. Uz v tejto prvej velkej Jimovej komedii Jim predvadza aj niekolko solidnych kaskaderskych kuskov, co sa stalo trademarkom jeho kariery. Rovnako ako sexualne narazky na zenske prsia. Jim ma evidentne v oblube tieto partie, co mu chvalim. Vtipne je, ze tento film ma 4 CZ dabingy a vsetky s Bohdanom. Pocul som vsetky a najlepsie su prve dva v ktorych sa Bohdan snazil jak divy a Jima mozno aj prekonal. V tych dalsich dvoch to odohral dost monotonne. 8/10. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (35)

  • Jim Carrey (Ace) se na place těšil mnoha výsadám. Vymohl si například, aby měl na natáčení vlastního kuchaře, a nejen to – vlastního kuchaře dostal i Carreyho gekon. (pornogrind)
  • Když na večírku Ace (Jim Carrey) prochází kolem kapely, zatáhne za ruku hrajícího violoncellistu. Byla to improvizace Jima Carreyho. (JustEdems)
  • Jim Carrey (Ace) trval na tom, aby se ve filmu objevila jeho oblíbená kapela "Cannibal Corpse". Skladba, kterou ve filmu zahrají, "Hammer Smashed Face", je z jejich třetí desky. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Reklama

Reklama