Ace Ventura 2: Volání divočiny
Komedie / Dobrodružný / Akční / Mysteriózní
USA, 1995, 90 min
Steve OedekerkHudba:
Robert FolkPlakáty
Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání.
Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)
Cival
Pokračování je skoro vždycky slabší. Ne snad že by Carrey nebyl vtipný, ale nářez jako jednička to není.(23.10.2002)
Douglas
Typická "dvojka", trpící všemi možnými chorobami, jež jsou pro ně obvyklé. Snaží se být lepší, bombastičtější a hlavně zábavnější. Bohužel je horší, nudnější a trapnější.(12.4.2002)
Gemini
Typický raně Carreyoský humor, skvělá stínohra (Zorro Mstitel!!!!) a znovu geniální dabing. Áfrika je nádherná země:) Po letech už exotické příhody pana Ventury sice nehodnotím tak vysoko, ale i kdyby za nic jiného, tak za tábor Vačutů tu osmdesátku prostě dát musím. Slovenskodabingový "teplý brat" pobaví skoro stejně jako "teploušek" z české verze.(12.2.2003)
Radyo
Dvojka je sice slabší, ale nepřijde mi vyloženě zkažená. Parodie na Cliffhangera (zachraňování mývala), detailně propracovaný "porod", souboj s trpasličím domorodcem - myslím, že těch vtipných scén tady zase tak málo nebylo.(18.7.2002)
Matty
Vulgární pitomost. Nevtipná. 25% Zajímavé komentáře: Melies, tron, pinguinka(15.9.2007)
gouryella
Bohuzel jen dalsi potvrzeni nepsaneho pravidla o sestupne tendenci vetsiny pokracovani.(28.7.2002)
Djkoma
Čistá zábava pro kterou se mi zdají 3* naprosto dostačující :))(16.6.2004)
Renton
Scénář: Steve Oedekerk .. O něco slabší než první díl, ale i tak zábavné.. hlavně ten porod:-))(14.1.2005)
Cervenak
O čosi slabšie ako jednotka, ale ešte stále bravúrna komédia s excelujúcim Jimom a mnohými nezabudnuteľnými gagmi ("Šikaka - Shawshank!", nosorožec, parkovanie na konzuláte...).(16.4.2007)
Enšpígl
Volaní divočiny jsem vyslyšel a rozhodně jsme nelitoval.(10.1.2007)
Pohrobek
Jim Carrey opět dokazuje, že dělat ze sebe co největšího idiota je také vlastně kus umění. A že ze sebe Carrey vydá pořádnou řádku obzvlášť debilních výkonů i výkřiků (Nemyslím to nijak urážlivě, v tom je Carrey prostě špička.) Trochu větší problém je pak najít pár vtipných míst, kterým bychom se mohli zasmát pro jejich vtipnost jako takovou, a ne pouze pro úděsně zkřivenou tvář hlavního hrdiny. Scéna s rodícím nosorožcem není nejhorší, ale zase až tak silná není a především je takřka jediná. V tomto filmu si však Jim Carrey v promitivních afrických kmenech našel konečně sobě rovné a nebylo by škodilo, kdyby mezi nimi byl zůstal a trochu se ještě přiučil v křivení obličeje, vyplazování jazyka a boulení očních jamek.(17.1.2005)
AngelAngie
Ano, mnohem horší jak díl první, ale stejně jsem se bavila královsky... kdysi... těžko říci dnes...(25.7.2008)
Superpero
Čekal jsem to lepší možná kdyby neexistovala jednička tak bych tomu dal i 4* ale souboj s krokodýlem, monster truck, Cliffhanger a to jak pouštěl tu hračičku z těch schodů bylo naprosto geniální. A ten kankán byl hodně dobrej. :-) Dávám 3,5*(14.1.2005)
║Rozpočet $30miliónov║Tržby USA $108,385,533║Tržby Celosvetovo $212,385,533║ /60%/(10.6.2005)
TheMaker
::::::::::::::::::::::::: Jim Carrey je prostě borec ! S Atkinsonem nejlepší komik 4ever !!! ::::::::::::::::::::::::::(26.3.2009)
DaViD´82
Ace Ventura se vrací a napodruhé ho již nedokáže zachránit ani opět skvělý Carrey. Tentokrát mu nohy podráží naprosto nudná režie a tupý scénář. Přesto díky hlavní postavě (resp. jejímu představiteli) a několika málo podařeným scénám se na to ještě dá bez výraznější újmy dívat.(24.1.2007)
mandes
rozpočet : ? tržby celosvetovo : $212,385,533(13.12.2006)
Tom Riddle
Celkově o hodně horší než jednička, ale stejně zachovám 4 hvězdy. Tenhle film má totiž krom typických vad dvojek taky spoustu originálních a vtipných scén, které leckdy jedničku překonají (meditace v chrámu, soutěže s indiány, guano!?, pružinka na schodech :-D, nosorožec, a spousty dalších), takže už jenom proto si ty 4 hvězdy zaslouží.(18.7.2007)
tron
„Preboha, viete si predstaviť, koľko domorodcov umrie?!“ – „Dáme im vyrobiť pamätnú tabuľu.“ Vzácny prípad, kedy voľné pokračovanie úspešnej „jednotky“ posúva známu postavu novým smerom – kým originál sme mohli vnímať (s pár promile v krvi) ako serióznu, premyslenú a logickými indíciami obohatenú detektívku s mierne svojským súkromným očkom, dvojka definitívne odhadzuje posledné spojitosti s realitou (vďakabohu aj Courteney Coxovú) a vnára sa do surrealistickej komiksovej džungle (CLIFFHANGER, kopije, meditácia). Jim „Kakadu“ Carrey (panebože, fakticky je to už štrnásť rokov?!) sa totálne odväzuje a kraľuje každej jednej scéne svojim bezkonkurenčným maniactvom, dobre si uvedomujúc, že bez neho by snímka nestála za nič (oko, jedovaté šípky), niektoré scény takmer skultoveli (parkovanie, nosorožec) a scenárista do africkej zápletky šikovne zakomponoval jej faunu a flóru (krokodíl, slon). Kino Považan 1996(14.4.2009)
movie
Nepříliš vydařené pokračování, ale s několika skvělými vtípky...mezi které ale ten s "meditací" rozhodně nepatří.(6.6.2002)
| V kinech ČR od: | 15.02.1996 |
|---|---|
| Na DVD od: | 01.11.1997 Warner |
Související
- Ace Ventura Junior: Zvířecí detektiv (TV film) (2009)
- Ace Ventura: Pet Detective (TV seriál) (1996)
- Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994)
Podobné
- Pan Popper a jeho tučňáci (2011)
- Ošetřovatel (2011)
- Chlupatá odplata (2010)
- Dr. Dolittle 5: Lucky jede do Hollywoodu (video film) (2009)
- Dr. Dolittle 4 (video film) (2008)
- Dr. Dolittle 3 (video film) (2006)
- Dr. Dolittle 2 (2001)
- Dr. Dolittle (1998)