Kruté neřesti (TV film)

Doing Time on Maple Drive

USA, 1992, 89 min

Ken Olin

Vypadají jako ideální americká rodina. Po autonehodě nejmladšího syna ale začnou vyplouvat na povrch různá tajemství. Mimo jiné fakt, že starší syn Jim Carrey je alkoholik, a že ona bouračka nebyla nešťastná náhoda... Scénář - James Duff. Hudba - Laura Karpman. Kamera - Bing Sokolsky(3.7.2011)

Navzdory několika vyhroceným situacím nadmíru smířlivé a uhlazené. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Za daných okolností by Mattův rozchod s Allison jen ztěží proběhl tak idylicky - a jeho konfrontace s otcem by s největší pravděpodobností byla daleko vyostřenější a výbušnější. Je téměř nemožné, aby autoritativní rodič tak lehce zahodit všechny své celoživotní pravdy a od základu změnit styl chování - dokonce i tehdy, když málem nadobro ztratil své dítě. Ale kdo ví ... v řídkých případech reakce nejbližšího okolí dokážou překvapit: 3,5* ... a tentokrát výjimečně zaokrouhluju nahoru - pro Matta ... a pro Kyla.(6.7.2011)

Příběh mi celou dobu připomínal Dospívání po americku, proto jsem měla trochu problém uvěřit ve vývoj otcova vztahu k jeho potomkům, nicméně - Černý Petr tentokrát nezůstal tam, kde by to divák čekal, a to mě pokaždé nadchne.(10.12.2010)

70 %(4.7.2011)

Na tenhle kousek jsem narazila zpočátku jen proto, že v něm hraje jeden z mých oblíbených herců Jim Carrey, tehdy ještě hodně mladičký. Nevěděla jsem tedy, co od filmu očekávat, protože ani ostatní zúčastnění herci nejsou u nás moc známí. Film mě ale velmi rychle zaujal a zanechal ve mně nečekaně silný dojem (jedním z nepůsobivějších je pro mě nepochopitelný postoj matky na konci filmu). S trochou úlevy jsem zjistila, že zřejmě ve všech rodinách na celém světě mají nějakého toho „kostlivce ve skříni“ a je úplně jedno, jestli je to alkohol nebo jiné sexuální zaměření a že i strach svěřit se (ať už z jakéhokoliv důvodu) svým nejbližším s něčím intimním není rozhodně věc ojedinělá, ač by tomu tak být rozhodně nemělo... Film si určitě s odstupem času znovu pustím a zatím mu dávám poctivé čtyři hvězdičky.(25.7.2011)