Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Recenze (481)

Cival 

všechny recenze uživatele

Těžko si dokážu při hodnocení odmyslet ten prapodivný Dejdarův dabing. Ale naštěstí nejde o takovou prasárnu jako Cable guy, bohužel ani o Jimův galakoncert, který tak dobře známe z Truman show a Muže na Měsíci. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Carrey jako právník s neskutečným postižením, z toho pramenící kvanta trapasů (to s novou slečnou ve výtahu není moje nejoblíbenější scéna, věřte nebo ne:)). Dejdarův dabing taky v pohodě, jediné co mi vadilo (ale o to víc) byl Cary Elwes, kterého bych spálil a zahrabal (ne za výkon, ale za to koho hrál). Škoda, že v češtině ten vtip tak nevyzní...Liar - Lawyer, vždyť je to jedno:)))) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších „one man show“ Jima Carreyho, z jejíž premisy by určitě šlo vytěžit vtipnější, méně korektní zábavu. 60% Zajímavé komentáře: Melies, mustafa, lennyd ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Carey už to s pitvořením přehání, občas přebíjí i dost zajímavý námět a celkovou sentimentální rodinnost filmu, což ale přemýšlím, jestli není spíš klad. 50%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tahle komedie sice nebude patřit do "carreyovské" elitní sbírky, ale zábava je to slušná. Jen škoda, že Jima opět nedaboval velmi dobrý Bohdan Tůma, ale naprosto nevhodný Martin Dejdar (ten je ideální pro Barta Simpsona, ale do filmového dabingu se jeho hlas podle mě nehodí). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pravdomluvný Jim Carrey je nezastavitelná zbraň, která střílí hodně ostrými náboji. Bez Jima by však tento film nebyl ani zdaleka tak zábavný. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Guay, Stephen Mazur .. Už jen tuctová komedie s Jim Carrey, který na prostoru soudní síně předvádí své obvyklé skopičiny a všemožné ksichty. Vcelku slabé a trapně vtipné, za což může především scénář. Jim Carrey natočil několik dobrých komedii, ale tahle k nim rozhodně nepatří. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nazávadná rodinná komedie s morálním ponaučením, která stojí a padá s hlavním představitelem. Koukatelné to bezesporu je, ale buďme rádi, že po tomto snímku Jim Carrey konečně přesedlal i na seriózní počiny, ve kterých mu to sedne a "hraje" daleko lépe. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::: Průměrná, ale dobrá a zábavná komedie s Jimem Carreym. Čtvrtou hvězdičku musím dát za jednu z mých nejoblíbenějších hereček Mauru Tirney ! Posílám pusu ! ::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. My Dad's A Liar [2:40] ,2. To Court [1:03] ,3. The Pen Is Blue [3:02] ,4. I'm A Bad Father [1:46] ,5. Pulled Over [1:16] ,6. The Unwish [1:41] ,7. Bathroom Folly [1:47] ,8. I Love My Son [2:36] ,9. Airport Chase [1:45] ,10. It's Fletcher [1:29] ,11. Together [2:25] ,12. The Claw Returns [1:39] ,13. End Credits [3:36] ,14. Outtake Montage [2:35], ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět Jima Carreyho po letech v té nejlepší formě. Lhář Lhář je i po letech perfektní komedií s výbornými gagy a skvělým Jimem, který tu fakt odvádí oscarový herecký výkon. Smál jsem se nahlas paráda. 8/10. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

myslím že je to jedna z nejpovedenějších Carrey komedií... můžu na ni koukat kolikrát chci.. a vím co se bude dít.. ale stejně se řežu... právník, který nemůže na jeden den lhát.. to je peklo na zemi :-D moje nejoblíbenější scéna kde se snaží říct, že to pero je rudé.. jen si na to teď vzpomenu a už mám úsměv od ucha k uchu :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Siedmych!“ – „Na počte nezáleží.“ Komédia postavená na jedinom, hoci dobrom, nápade. Čo by sa stalo, keby slizký advokát naučený ustavične klamať... musel 24 hodín hovoriť pravdu? To je poloha, ktorá Jimovi Carreymu celkom sedí: je ako-tak (hoci miestami z posledných síl) civilná, no pritom mu umožňuje podať svoj tradičný „maniakálny výkon“ (zvuky, pazvuky, ksichtenie, gúľanie očami, vyplazovanie jazyka atď., miestami toho bolo príliš, ale zas chápem, že v polovici 90. rokov presne toto od Jima všetci chceli vidieť a on im to dával). No hoci je KLAMÁR, KLAMÁR našťastie trvá iba hodinu a 23 minút (aj s titulkami), nezaujal ma a idem s hodnotením na prísnych 40%. Carreyho mám rád alebo v totálne bláznivých rolách (BLBÝ A BLBŠÍ, ACE VENTURA 1 – 2) alebo v dramatických (TRUMAN SHOW, MUŽ NA MESIACI). Nie v takomto maglajze, ktorý chce byť dojemný a citlivý a zároveň chce uspokojiť jeho "typických" fanúšikov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prumerna rodinna komedie a jeden z tech horsich filmu s Jimem Carreym. Pribeh je dost jednoduchej, ale napad, ze pravnik nesmi lhat je celkem dobrej. Herci nijak zvlast nehrajou, ale ani to neni moc potreba, protoze de hlavne o Jima, kterej vetsinou hazi jeden xicht za druhym, takze si jeho fanda fakt uzije. Taky by to chtelo mozna jeste trochu vic foru, par nich tu je hodne dobrejch, par prumernejch a nekolik skutecne vynikajicich ("to pero je modre"). Jenze vetsina forku je az pote co nesmi lhat, takze tu prvni pulhodinku nic moc. Docela me stvalo, jak se ruznejma scenama snazil Shadyac tlacit na city, takze sem soup spoustu dojemnejch scen, ktery ale spis rusi a konec s happy-endem kdy se Carreymu podari aby syn zustal mi nijak nevadil, ale kdyz se nakonec jeste dal dohromady s bejvalou tak to bylo uz trochu moc. Ale musim rict, ze jsem se dobre bavil, Carreyho mam rad a je to pohodove stravenejch 80 minut, takze si 4* zaslouzi. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey se zde nezvykle mírní a jde o jeden z mála filmů, kde je jeho excentrický projev logicky opodstatněný příběhem. Základní zápletka je navíc dobrý nápad, ale... TEN SCÉNÁŘ! Opravdu bych rád věděl, proč jsou scénáře hraných disneyovských filmů (Můj nejoblíbenější marťan, Inspektor Gadget, Myšák Stuart Little a celá řada dalších) tak ubohé a nudné. Takže je to jen další zbytečný film. 40 % ()

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama