Reklama

Reklama

Souboj cti

  • USA The Big Brawl (více)
Trailer

Podívejte se, jak Jackie Chan zvládne svou první roli v americkém filmu. Jerry má skvělé bojové schopnosti. Učí se kung-fu, což jeho otec nevidí rád. Jerry ale dobře ví, co dělá. Je natolik dobrý, že si ho všimnou organizátoři Velké rvačky v Texasu. Aby ho přinutili k zápasu, který má pro ně vyhrát, unesou snoubenku Jerryho bratra. Na jeho výkonu závisí její život, a tak mu nezbývá nic jiného, než v souboji vyhrát. Netuší, že bude stát proti obrovi, který nebyl nikdy poražen... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerná akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi to najhoršie, v čom sa kedy objavil. Má celkom dobrý príbeh o fyzicky schopnom mladíkovi, ktorý má svojmu bratovi priviesť nevestu, ale vplyvný zločinec ju unesie, aby tým prinútil mladíka zúčastniť sa a vyhrať turnaj zápasníkov z celého sveta a túto nútenú ponuku prijme. Spracovanie je ale pomerne slabé, nemôžem povedať, že by som sa nudil, ale tento príbeh je tu tak nezaujímavo a obyčajne podaný, že ma ani na okamih nedokázal lepšie upútať a toto platí od úplného začiatku až do konca. Akcie je tu plno, ale moc ma nezaujala. Sú tu iba súboje, väčšinou proti jednému protivníkovi, na ktoré sa síce dá bez problémov pozerať, ale na výraznú väčšinu z nich iba to, inak nemajú čím zaujať. Jackie Chan je tu v skvelej forme, vidno to hlavne v tréningových scénach, ale tu to moc nepomôže, keďže väčšina záporákov je v boji úplne zúfalá, nepohyblivá a pomalá, takže tomu musela byť prispôsobená aj choreografia, ktorá je na tej najpriemernejšej úrovni. Ale zase občas sa nájde aj nejaký zaujímavý prvok, či už chvat alebo kaskadérsky kúsok, ktorý poteší a súboj v kine s niekoľkými protivníkmi už je celkom slušný. Herecké obsadenie je len priemerné, okrem Jackieho Chana trochu poteší ešte Mako a tým to končí. Réžia je veľmi slabá, americký vplyv sa tu veľmi podpísal, ale aspoň technická stránka nie je zlá. Big Brawl je film, ktorý právom zapadol, nie je tu nič, kvôli čomu by si ho Chanov fanúšik ešte niekedy pozrel. Objektívna kvalita filmu- 48%, film sa páči mne na 53%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jackieho účinkování v Americe sebou přinášelo, hlavně v 80. letech, jedno zklamání za druhým. Jakoby Američani z Chana vysáli veškerou pozitivní energii hned při přistání v LA. Film pitomý až zoufalý. Hodnocení určitě neodpovídá a to jsem ještě jednu hvězdičku udělil spíše z lítosti. PS: Hudba připomíná spíše francouzskou komedii. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Pokus o nový Enter The Dragon bohužel/dík Clousovi a Chanovi nevyšel. Jelikož Jackie nespolupracoval se svým nápaditým komparzem a byl nucen zpomalit díky amatérům z amícké branže na snímku se to nehorázně projevilo. Lalo Schifrin navázal na svůj úspěšný soundtrack z Draka, kde podobnost je zřejmá i uspokojivá, ne však už film jako celek. Takže, kdyby všechna ¨kdyby¨ a ¨možnᨠbyly cukrlata, měli bychom bohatého Ježíška. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Příběh tohoto kousku není nikterak originální. Jackie Chan musí pomoci svému otci, kterého vydírají a ještě vyhrát turnaj v Texasu, protože unesli snoubenku jeho bratra. Souboje jsou pomalé, ale je jich docela dost. Co se povedlo tak to byl trénin Jackieho Chana a Maka. HODNOCENÍ 50% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo souboje Bruce Leeho, možná to byl záměr, protože je to Jackieho první role pro US trh, kdo ví? Jak už se tady dole nebo nahoře :-) objevuje, schopnosti protivníků stojí opravdu za starou Bellu:-). I Jackie nepředvádí své tradiční umění, ale na obranu všech...špatné to nebylo. Příběh celkem odcípá, takže nuda nehrozí a některé "hrátky" s těmi hromotluky jsou i zábavné. No je to rozjezd, tak ty slabší momenty prominu:-). 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerna akcna komedia s Jackie Chanom, ktora patri medzi to najzbytocnejsie, v com sa kedy objavil. Ma celkom tuctovy pribeh o fyzicky schopnom mladikovi, ktory je donuteny bojovat v zapasnickych trurnajoch pre vplyvneho zlozinca, pretoze uniesol snubenicu jeho brata. Spracovanie filmu je ale slabe a musim povedat, ze som sa cely cas nudil. Filmu chyba gradacia. Jackieho postava pôsobi cely cas v pohode dokonca aj ked sa mafiani vyhrazaju jeho otcovi alebo unesu jeho stryka. Bitky su neohrabane, choreograficky nenapadite, pomale a celkovo nudne. Akurat Jackie v nich vyuziva prostredie, skace po autach, rôznych rekvizitach a maju skôr komedialny nadych, ale velka sranda to aj tak nie je. Zaujmu len Jackieho kaskaderske kusky, ked obcas splha po nejakej budove. Holt na rozdiel od Rush Hour este v tej dobe poistovniam nevadilo ak by sa nejaky neznamy aziat pri natacani zabil aj ked hral hlavnu ulohu. Na filme ma zaujalo to, ze hlavny mafian nakoniec ziska to co chcel. Jackie pre neho vyhra zapas na com zarobi kopu penazi. A Jackieho postava je stastna, ze prepusti snubenicu jeho brata a uz to viac neriesi. Zaujimavy happyend. Po hereckej stranke sa tu nikto prilis nevytiahol. Jackie pôsobi sice v pohode, ale nema co hrat. Mako ako jeho stryko prilis sympaticky nepôsobi. Mafiani su len trapne karikatury. Takze najlepsie sa mi pozeralo na krasnu Kristine DeBell. Najviac na filme ocenujem to, ze sa Jackieho nesnazili stylizovat do drsnej polohy Bruca Lee. Takisto je skvele, ze sa Jackie kazdy neuspech snazi nejak zuzitkovat a tak to, ze sa pre tento film naucil jazdtit na kolieskovych korculiach neskôr ovela lepsie vyuzil vo filme Víťazi a hriešnici. Vysledkom je film, ktory nema zmysel vidiet aj ked ste velki Jackieho fanusikovia. 3/10. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ve vzduchu je maličko cítit sice pochopitelná, leč zcela nevhodná snaha filmařů kopírovat styl Bruceho Lee, což je s ohledem na Jackieho Chana za prvé silně kontraproduktivní a za druhé zhola zbytečné. Nicméně tradiční zápletka je průběžně zpestřována rozličnými osvěžujícími detaily, takže bez větších zádrhelů a bez sebemenších známek únavy uhání svižně kupředu, zbytečně se nerozptyluje a po několika technicky velice dobře zvládnutých kličkách zamíří přímo do finále ... aby byla vzápětí uťata dosti nešertným střihem. To má být vážně VŠECHNO ??? No dobře ... dobře, je to takový typicky hongkongský závěr ... v prvním Jackieho americkém filmu, nicméně pát detailů ještě potřebovalo vyladit a několik vedlejších dějových odboček dořešit. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Vždyť právě TOHLE je typický příběh, který by měl podle všech předpokladů končit SVATBOU - tím spíš, že se točil na americké půdě ... přitom jsem se nedočkala ani zpětné výměny nevěst - tahle podružná zápletka vůbec zůstala trestuhodně nevyužita, i když komediálního potenciálu měla na rozdávání. A padouši ? Velice ráda bych viděla, kterak se popasovali s následky intrik, kterými mířili do vlastních řad. Konečný verdikt: 3,5* ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Překvapen. Mlátičky převládají nad scénami s řečmi. To se u moc filmů nevidí. Zápasníci vypadali celkem humorně. Všichni velcí a tlustí. ()

haj 

všechny recenze uživatele

I když se souboje nedají srovnat s Jackieho HK filmy, tak aspoň narozdíl od Protectora je to komedie, takže se člověk sem tam zasměje a narozdíl od Cannonball Run má hlavní roli, takže se dá říct, že je to Jackieho film (i když to tak úplně není pravda, protože neměl nad filmem téměř žádnou kontrolu a to ani v bojových scénách). Zkrátka slabší průměr, ale pořád mnohem lepší než většina filmů od Lo Weie. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na to, o jak slaboduchou bezdějovou frašku jde, tu nudná dialogová vata a "piklování" zdržuje násobně více, než by bylo zdrávo. A přes nesporné akrobatické nadání ji nespasí ani Jackieho souboje, které připomínají buď nekoordinovanou grotesku, rozfázované nacvičování, anebo ponejvíce barové rvačky s osvalenými cirkusáky. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Sedět u zamčených dveří, když jiné jsou otevřené, je vskutku nemoudré a taky hloupé." -strýček Herbert- ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Premiéra Jackie Chana v Hollywoodu, 15 let před tím než se začat opravdu objevovat a 18 let před průlomovou Křižovatkou smrti. K Chanovi jsem i v dobách největší vášně pro akční filmy měl specifický vztah. Uznával jsem jeho úžasné schopnosti a šílené kaskadérské kousky, ale jeho souboje jsou většinou vtipnou holomajznou než skutečnými fighty a jeho americké filmy spíše přiblblé komedie než skutečné akčňáky. A to platí i tady. Příběh je klasické klišé o mafiánech co unesou dívku, aby donutili hrdinu bojovat na turnaji, ten trénuje s mistrem a souboj vyhraje. Mafiáni jsou trapní, retrostylizace slabá, je tu spoustu více či méně nablblých vtípků a na konci tvůrci zapomenou na dějovou linii s unesenou holkou... Ovšem když se Jackie pere, trénuje nebo závodí na bruslích, rozhodně se nenudím. A ke konci už jsou ty fighty i opravdu tvrdé a relativně vážné, takže ty 3* si to zaslouží. Akční film roku 1980. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Jackie na Západě? Super. Jen trochu delší sekvence na závodech kolečkových bruslí (mimochodem pěkně tvrdých) a explicitní nedořešení, tj. faktické nepředání vězněné osoby, kvůli kterému se vlastně celý ten zápas Battle Creek odehrává. Akce dobrá. Zasouvám do paměti pod kolonku "oblíbené filmy". ()

maty39 

všechny recenze uživatele

To se takhle Jackie schovával v Americe před Lo Weiem a slovo dalo slovo a Jackie se rozhodl natočit svůj příští film v Americe. Film je americko hong kongská produkce a největším problémem, že Jackieho obklopili komplet americkým štábem, herci a kaskadéry. Robert Clouse natočil film s Brucem Lee a chvílemi je to znát. Hlavně v závěrečných bitkách jsou vidět na Jackiem Bruceovy manýry, styl snímání a úsporný styl úderů. Co také mohl chudák Jackie dělat. Protivníci mu nestíhali a kdyby přidal akrobacii, tak by to vypadalo divně, když by poskakoval kolem stojících protivníků. Jackie se snaží, občas se zaksichtí, ale žádnou komedii od něj čekat nemůžete. Od hereckého obsazení se také nedaly čekat zázraky a příběh je zoufale nudný. Gangsteři Jackieho donutí aby za ně bojoval v turnaji v Texasu. Proč? Protože potřebujeme bitky. Pokud to berete jako studijní materiál a porovnání jak se to dělalo v hong kongu a jak za mořem, tak je to celkem koukatelné. Ale jen pro Jackieho skalní fandy. Jinak se tomu raději vyhněte. PS: Paradoxně, díky uvedení v US, film utržil celosvětově $21,5 milionu při rozpočtu $6 milionů (dle wikipedie) a stal se jedním z nejvýdělečnějších z Jackieho filmů (i když nespecifikovaná část tržeb šla Warnerům). Jackie ale na americkém trhu neprorazil a bylo mu doporučeno, aby to zkusil ve vedlejší roli. Proto v dalším filmu hrál vedlejší roli závodníka ve filmu Cannonball Run. V Hong kongu nemohl natáčet dokud se nevyřeší jeho spor s Lo Weiem (který byl napojený na triády). ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

hodne slabe tri hvezdy..prve co me dost rusilo bylo prostredi do ktereho proste Jackie nezapadal..za druhe hodne smesny protivnici, ktere spolu s Chanovou absurditou souboju se stavali az moc komickyma figurkama..souboje byli opravdu uz jen exhibici ktera ani nesplnovala zadna kriteria vyjimecnosti..protoze to protivnici neumonovali..film zachranila dejova line a poslednich cca 10 minut..kdy tempo gradovalo a Jackie predvedl i par svych lepsich kousku..ale shrnuto hodne naivni snimek ktery zaslouzene propadl..nutnost videt jen pro opravdove skalni fanousky Jackieho..a to jsem ja!:) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Myslim,ze slusna akcna komedia s Jackie Chanom,suboje super,vtipne sceny tiez nechybali,stale sa nieco dialo,mne to zbehlo raz dva...:-) ()

Reklama

Reklama