Reklama

Reklama

Bruce Lee: Cesta bojovníka

  • USA Bruce Lee: A Warrior's Journey (více)

Obsahy(1)

V roce 1972 natočil Bruce Lee tři téměř dokonalé akční scény. Původně měly být součástí filmu "The Game Of Death", který však bohužel nikdy nebyl dokončen. Tyto tři pasáže zmizely na dlouhou dobu z povědomí odborníků. Až v roce 1994 objevil John Little originální scénář, choreografické poznámky a popis příběhu, takže se mohl pustit do rozsáhlé rekonstrukce původního filmu za pomoci Bruceovy manželky a jeho nejlepšího žáka. Výsledkem je Bruce Lee: Cesta bojovníka, film, který dokumentuje původní záměry akční hvězdy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee byl génius, cílevědomý, nesmírně kreativní a inteligentní člověk ! I přes různé překážky si šel dál za svým snem ! Velmi ho obdivuji ! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Buď ako voda, môj priateľ.“ Ak aj nie priamo fascinujúci, tak určite pútavý a dobre premyslený dokument/bojový film/životopisná dráma o legende menom Bruce Lee. O jeho filozofii, boji proti úzkoprsým tradíciám, školách v Amerike, kde učil bojové umenia každého, kto mal záujem, obohatený v druhej polovici troma akčnými scénami z filmu "Hra smrti", ktorý už nestihol dokončiť. Poctivý spôsob, ako preniknúť do jeho kultu a zobrať si kúsok z aury, ktorou všetko obohacoval. A možno si aspoň o trocha viac vážiť Chucka Norrisa. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Stěžejní dokument o legendě bojových filmů – především díky závěrečným 40 minutám s plně zrekonstruovaným materiálem finálních bojů z Bruceho nedokončené "Game of Death". Na nich se mimo jiné ukazuje, jaký byl Robert Clouse, který materiál vtělil do své "Hry smrti", otřesný matlal a naopak potvrzuje Leeho coby formálního vizionáře v oblasti snímání a střihu bojových sekvencí. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Game of Death mohlo být Bruceovo nejlepším filmem. Škoda, že ho nestihl dokončit. To co stihl natočit, je opravdu vynikající. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Nemít metodu za metodu, nemít omezení za omezující." ----- Maličko zidealizovaný portrét bojovníka malého vzrůstem - a velkého nejen svými fyzickými schopnostmi, ale i svou filosofií ... celým svým životem. To už je údělem legend, že jsou stavěny na piedestaly, aby k nim bylo možné vzhlížel - a pokud si to někdo zaslouží, je to právě Bruce Lee. A tak jsem velice vděčná za dokument, který ho přibližuje nejen jako dodnes nepřekonaného mistra bojových umění, který se dotkl samotné hranice lidských možností, ale i jako výraznou, charismatickou a cílevědomou osobnost s neobyčejně pevnou vůlí, jako muže, který svými názory v mnoha ohledech předběhl dobu a který se nikdy nesklonil před žádnou překážkou. Rekonstrukce Bruceova nedokončeného filmu "The Game Of Death" pak ukazuje v původní podobě scény, které v roce 1978 neodpustitelným způsobem použil (nebo spíš zneužil) Robert Clouse. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že spíš než tento dokument, tady většina uživatelů hodnotí osobu Bruce Lee. A to bych se samozřejmě přidal a bez velkého rozmýšlení vysekl pětihvězdu také. Je veliká škoda, že se nedožil vysokého věku. Měl tendence filozofovat, hledat tu správnou cestu a byl natolik chytrý, že si ještě v mladém věku uvědomil, že si každý musí tu svoji cestu najít sám. Nestal se vůdcem ovcí, což by ho nakonec svazovalo a od jeho cesty odvedlo. Nebál se vyslovit nahlas myšlenky, které se v té době nemusely líbit a stejně tak se nebál své názory revidovat. A přestože není tento dokument klasickým životopisem, ale spíše sleduje osud Bruceho dítěte v podobě nedokončeného filmu The Game Of Death, daří se i tak představit tohoto človíčka jako skutečnou osobnost s nezaměnitelným důvtipem a talentem. Podstatnou část dokumentu pak tvoří scény z tohoto nedokončeného filmu. Možná by to byl ve své době trhák, ale souboj s Kareem Abdul-Jabbarem je v lepším případě úsměvný, možná dokonce i směšný. Naivita scénáře je mi naopak sympatická a jsem si jistý, že by třeba 50-ti letý Bruce Lee napsal i udělal skvělý film. Když to shrnu...jde o klasický pábitelský dokument, kde se pěje sláva a chvála, ale současně to vypadá, že je tam spousta faktických informací. Navíc jde o detailní rozbor části života člověka, který mi stejně jako milionům dalších lidí, velmi imponoval. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

"Empty your mind be formless. Shapeless, like water. Now, you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle, it becomes the bottle. You put it in a teapot, it becomes the teapot. Now, water can flow or it can crash. Be water, my friend." ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ve 100 minutách tento špičkový dokument diváky seznámí s Bruce Leem nejen jako hereckou superstar ale i jako mistrem kung-fu rebelujícím proti překonaným tradicím, jako filmařem rebelujícím proti Hollywoodské a Hongkongské hlouposti, jako kouče, jako filozofa, ale hlavně jako člověka. Po uvedení do kontextu pomocí Leeho žáků, kolegů, přátel a rodiny navíc dostanete rekonstrukci nedokončené Game of Death představené v podobě co možná nejbližší té jakou měl Bruce Lee na mysli. Shlédnutí filmů s Bruce Leem by diváka mělo přesvědčit proč je toto jméno tak moc uznáváno. Shlédnutí tohoto dokumentu zdaleka tento sentiment jen neutvrdí, ale vznese otázku proč je toto jméno uznáváno tak málo. Génius, vizionář, Legenda s velkým L. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Čím je pro mě Bruce Lee? Bruce Lee je pro mě jako vzácná, přitažlivá, inspirativní kniha, do které čas od času nahlédnu, abych se v ní opět dočetla něco zajímavého. Jsem vděčná za všechny dokumenty, které o něm kdy byly natočeny včetně tohoto. Bavilo mě sledovat a poslouchat jak samotného Bruce, tak i například Kareem Abdul-Jabbara, Taky Kimuru nebo jeho manželku Lindu. ..."Říká se, že se starám o jeho hrob v Seattlu. Kromě mě tam chodí hodně lidí a nejen zápasníků. Čekal bych, že přijdou hlavně lidé z oboru, aby si tím přisvojili část jeho schopností. Kolikrát když s někým takovým mluvím, ukáže se, že vůbec nedělá bojová umění. Chodí tam načerpat nějakou sílu, inspiraci pro život, protože to zrovna potřebují. Díky Bruceovi jsem pomohl pár mladým lidem najít místo v životě, zbavit se drog a podobně. Není to moje zásluha, ale Bruce." - Taky Kimura ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Vysoce kvalitní dokument o konci života Bruce Leeho. Po zpraseném filmu Game of Death, který jen cizopasil na jeho jméně jsou v tomto dokumentu lépe užité a zpracované záběry, které měly být užity právě tam. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Rekonstruukce filmu "THE GAME OF DEATH " jenž nikdy nedokočili a bruce-lee k němu měl natočené pouze 3 akční scény a to bylo v roce 1972. V roce 1994byl natočeno toto dílo za pomoci Johna Littla a Bruce - leeovy manželky, které je napěchováno akčními scény z kterých přechází zraky a musím říct, že kam se hrabe moderní Matrix nebo Tygr a Drak na Bruce - leeho a jeho kopy! ()

bif 

všechny recenze uživatele

Velice, velice dobrý dokument o jednom z největších géniů bojového umění. Bruce Lee byl nesmírně inteligentní a kreativní člověk. Jeho námět na Hru Smrti byl geniální, scénář také, škoda že zemřel před dokončením. R.I.P Bruce. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

V tomto dokumentu mě zaujala pasáž kde bylo vysvětleno, jak si bruce lee zranil záda intenzivním tréninkem. Po aktivní léčbě a odpočinku byl jěště lepší než kdykoliv předtím, a to i za varování lékařů, že už nikdy nebude moct cvičit. To nikde jinde v jiným dokumentech o Bruce Leem není. Tímto bych si vážil víc Chucka Norrise jelikož žáka Bruce Leeho a nedělal si z něj srandu v podobě vtípků které kolují internetem. ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Pocta fantastickému človeku, ktorý ovplyvnil obrovské množstvo ľudí. Mne tento dokument ukázal, že to nebol iba herec a majster bojových umení, ale človek ktorý hľadal vždy a všade len to najlepšie riešenie, bol veľmi inteligentný, tvorivý a húževnatý. Legenda, ktorá dúfam nikdy nezhasne. ()

Reklama

Reklama