Reklama

Reklama

Městský lovec

  • Česko Soukromé očko (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh poslání městského lovce začíná na pevnině, ale než se nadějeme, octneme se s hrdinou (Jackie Chan) na zámořské lodi. Mistra kung-fu si najme milionář, který hledá svoji ztracenou dceru. Stopy vedou k luxusní jachtě, kde se kromě hledané dívky nachází skupina teroristů, chystající se zmocnit lodě. Náš hrdina se několikrát octne ve svízelné situaci, ale díky přátelské pomoci (v této roli je na plátně jeho předchůdce Bruce Lee) samozřejmě zvítězí a Jackie Chan opět dokáže, že humor a bojové scény pospolu dělají z jeho filmů živé legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Stejšn

všechny recenze uživatele

WTFOMG! To byl teda maximální úlet! A nedá se to hodnotit - buď bych musel dát jednu, nebo čtyři hvězdičky. Nedám radši nic. A scéna ze Streetfightera - no to jsem teda nežral :) PS: naprosto nechápu komentáře typu "to nemohlo být myšlené vážně". To NEBYLO myšlené vážně, vážení intelektuálové, to je KOMEDIE, víme? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kedysi bol City Hunter môj obľúbený film s Jackie Chanom. Hneď po Drunken Masterovi. Lenže vracať sa k jeho starým filmom je pre mňa celkom smutné. Už som to tu písal niekoľko krát, ale mám pocit, že som sa postupne vymanil z jeho cieľovej skupiny a tie filmy ma aj napriek určitým kvalitám nevedia potešiť rovnako, ako keď som bol mladší. City Hunter síce spĺňa všetky atribúty komiksu a animé z ktorého vychádza(hoci som ním nedotknutý), je to správne šialené a neberie sa to vôbec vážne. Eskapády sú preexponované až za hranicu únosnosti a tým pádom sa tento film stáva do značnej miery funkčný len dovtedy dokým mu tú šialenosť budete tolerovať. Je to film, ktorých Jackie zase nemá až tak veľa. Tu sa tvorcovia utrhli z reťaze a hoci je to miestami nápadité a aj úsmevné, zostáva z toho celkom nepríjemná pachuť náležiaca filmom, ktoré rýchlo zostarnú. Kedysi som to mal na 4 až 5*. Teraz by si to objektívne zaslúžilo 2*. Dávam ale priemer, kvôli nádhernej Kumiko Goto, ktorá veľa vecí zachraňovala, už len svojou prítomnosťou. ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ryu Saeba (Jackie Chan), známý také jako Městský lovec, je soukromý detektiv a nenapravitelný sukničkář. Pátrání po dceři tiskového magnát jej dovede až na luxusní výletní loď, ale k smůle jeho i ostatních pasažérů se na palubu dostala také skupina nebezpečných teroristů… Jackie Chan si pochopitelně na smrtelně vážné filmy nikdy moc nepotrpěl, takže i Městský lovec je čistokrevná komedie (mimochodem se jedná o adaptaci japonské mangy) a tady nastavá první zádrhel a tím je humor. Ten sice v Jackieho filmech byl vždycky trošku jednoduššího rázu, ale zde jsou některé vtípky až infantilního rázu (dort v obličeji, spadlé kalhoty), jiné jsou pro změnu jenom nevkusné či prostě nevtipné, ale kdoví, možná to byl i tvůrčí záměr, ale těmito vtípky si mně film určitě nezískal. Zároveň však musím dodat, že některé jiné scény jsou opravdu vtipné, takže se to nakonec aspoň trochu vyrovná. To akční pasáže už jsou na tom lépe, sice se jich dočkáme až v druhé polovině, ale stojí za to, což je dáno také tím, že si ve filmu role padouchů zahráli klasici Richard Norton a Gary Daniels, díky kterým je film hned o něco serióznější (a také zábavnější). Městský lovec je vlastně docela rozporuplný film, na jedné straně tady máme nevtipné gagy, přehrávající herce a pár vyloženě zbytečných scén (např. dlouhé hudební vystoupení), na druhé straně tady máme i povedené fórky, zajímavou stylizaci, kvalitní padouchy, solidní bojové scény (dokonce i ve stylu Street Fightera) a taky samotného sympaťáka Jackieho. Takže v konečném součtu, je Městský lovec docela koukatelný film (i když místy je to celkem na hraně), ale v rámci Jackieho bohaté filmografie lze nalézt povedenější kousky. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Když jsem korejskému City Hunterovi dala 3*, tak tady nemůžu jít níž, i kdyby to bylo sebehorší, protože na rozdíl od korejské adaptace, se tohle už na první pohled nebere vážně. Je to hloupé, vcelku bez děje, s neskutečně stupidními dialogy (kterým český dabing rozhodně nepomohl), ale na druhou stranu, jako komedie to většinou funguje. U některých scén jsem se křenila jak idiot. A co se týče bojových scén.... typický Jackie se zajímavými a vtipnými choreografiemi. A to že tu spousta věcí nedává smyl? Vem to čert, hlavně, že je to sranda:) ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Tak tohleto je vážně Úlet s velkým U, ve kterém záleží jen a pouze na divákovi, jak mu Wongova šílenost sedne. Buď ho totiž přemůže trapnost Hong Kongského huumoru, nebo se naopak bude všem těm situacím a vychytávkám celých 93 minut skvěle smát. Já skončil tak na půl cesty, zejména protože mi hodně dlouho trvalo než jsem na tuhle hru přistoupil. Pak to byl ale vážně zážitek a i když nebudu Městského lovce vyhledávat - pokud se mi namane šance jej někde znovu vidět - budu se těšit. City Hunter! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Existují minimálně tři sestřihy filmu. Nejdelší obsahuje navíc scénu hudebního vystoupení oproti prostřednímu a v českých kinech nikdy neběžel a nebyl ani nadabován. Prostřední sestřih byl uveden v našich kinech a je nejběžněji k zhlédnutí. A nejkratší se tu a tam objevuje na kabelové televizi a je na něj pořízen český dabing. Od prostřední se liší např. vystřižením prakticky celého závěrečného souboje, ze kterého je ponechán pouze jeho začátek a vyvrcholení. (Dzin01)
  • Ryu Saeba (Jackie Chan) ve filmu řídí prototyp Mitsubishi HSX, ze kterého se později vyvinul sériový model 3000GT. Na konci filmu je navíc na chvíli vidět prototyp Mitsubishi mR. 1000, jež automobilka postavila pro Tokyo Motor Show v roce 1991. (Raztubyl)

Reklama

Reklama