Reklama

Reklama

Komisař Moulin

(seriál)
  • Francie Commissaire Moulin (více)
Francie, (1976–2006)

Hrají:

Yves Rénier, Clément Michu, Claude Jade, Aïssa Maïga, Anthony Delon, Valeria Cavalli, Natacha Amal, Eric Defosse, Catherine Marchal, Jo Prestia (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(70)

Je jedním z nejslavnějších televizních komisařů, natočil 75 epizod, vedle hlavní role komisaře Moulina sám režíroval, psal scénáře a produkoval. U nás našel jedinečnou oporu v českém hlase, který mu propůjčil Miroslav Moravec, jenž namluvil všechny epizody. (oficiální text distributora)

Recenze (58)

tahit 

všechny recenze uživatele

Francouzský krimiseriál si udržuje poměrně velmi dobrou úroveň, postava komisaře Moulina není jednoznačná, ale pro mě má zahraná role komisaře, rozměr morálního policajta, je faktem, že kvalita jednotlivých dílů je rozporuplná, nicméně pro Yvese Reniera mám slabost, je mě velice blízký, protože má kladný vztah ke zvířatům. Musím také zmínit, že postavu komisaře umocňuje perfektní dabing Miroslava Moravce. Moje dojmy ze seriálu jsou kladné. Některé seriálové příběhy vychází z existence faktů specifických kriminálních případů, tak že, to není úplně zcela smyšlené. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Za mého juniorského mládí jsem tento seriál hltal. Komisař byl se svou motorkou a mladší krasavicí po boku vždycky nejvíc stylovej (a připomínal mi mého učitele z hudební školy) a zápletky některých dílů pro mě v té době přitažlivě naturalistické (zvlášť jsem žral ty mlátičky - jedna z mála věcí co francouzi umí). Současné díly jsou však jen odleskem bývalé slávy a rád si u nich zavzpomínám... ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož každá řada je úplně jiná než ty předchozí. Starší (co já pamatuju - polovina a konec osmdesátých let) jsou docela plytce napsané, točené na televizní materiál a podle toho vypadá taky atmosféra. Novější díly se začaly propracovávat jakousi sociální tématikou a hrají na hodně vážnou strunu - od zkorumpvaných poldů ke zbohatlickým úchylům. Každopádně jako celek je seriál velmi pestrý, takže... ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Docela napínavý, za ty roky skoro až legendární krimiseriál, jehož jednotlivé části mají ale kolísavou kvalitu. Za nejzajímavější epizody považuji ty o sériových vrazích (Paříž 18, Sériový vrah, Profil zabijáka), neboť pachatel je diváku dlouho utajen. Naopak velmi nezáživný a dokonce bych řekl absolutně nekoukatelný je pro mě díl Smrt policejního důstojníka, neboť je na můj vkus až přespříliš akční ve stylu amerických béčkových stříleček. Pak jsou tu díly, které sice dokážou svým tématem zaujmout, ale jejich průběh je natolik depresivní, že se mi příčí shlédnout je znovu (viz díl Zakázané město a jemu podobné). Nápaditým oživením seriálu byl příchod Moulinovy dcery Marie. Škoda že téměř všechny díly z prvních dvou řad neschopná Česká televize kamsi zašantročila a diváci nemají možnost se k nim dostat. Český dabing je na vysoké úrovni, zejm. Moravec v roli Moulina, Bruder jako Guyomard a Fišer coby Moulinův šéf. Celkově to vychází na slušný průměr 55%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mamka byla divácky zatížená na různé francouzské obejdy a tak jsem společně s ní viděla všemožné žabožroutí filmy a seriály. Komisař Lulin, jak jsem ho s chichotáním k nelibosti mé rodičky titulovala, neunikl mojí pozornosti a kdysi v šerém dávnověku (před plyšákem nebo krátce po něm) patřil k docela oblíbeným televizním seriálům. Mnoho detailů mi však v té nevzhledné duté bouli, co nosím na krku, nezůstalo - s takovou "Chobotnicí" a komisařem Cattanim (jeho jméno jsem nikdy nezesměšňovala) se "Komisař Moula" nemůže rovnat, prostě kriminální průměr, po jakém už dnes neštěkne ani kočka. 56% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • V epizodě Ať krev nečistá… (Qu'un sang impur) z roku 1993 hrají malé děti videohru Sonic The Hedgehog na konzoli Sega Megadrive II. (Korbitch)
  • Když vyjdou gangsteři z hotelu, Max (Lucien Theresin) a jeho kolega se v autě sehnou, aby nebyli vidět. Následně ale Max mluví do vysílačky, jakoby seděl normálně. (marcel5)
  • Yves Rénier se stejně jako jeho seriálové alter ego narodil ve švýcarském Bernu. (Hans.)

Reklama

Reklama