Reklama

Reklama

Úspěšný právník a věčný sukničkář Jackie Lung (Jackie Chan) je pověřen případem, kdy obhajuje majitele továrny, která zřejmě znečišťuje jezero slečny Yehové. S pomocí svých přátel se Jackie chce dozvědět víc o žalobkyni i o její krásné sestřenici Nancy. Ani neví jak, a najednou je do Nancy bláznivě zamilovaný, snaží se pomoci její sestřenici a po krku mu jdou kumpáni majitele továrny, protože se dostal až příliš blízko k odhalení tajemství, čím se vlastně továrna zabývá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Klasická hongkongská prča s Jackiem, Sammom a Biaom. Niečo podobné ako Pojazdná Kantýna ale toto má viac akcie a lepší humor čo sú dva najdôležitejšie faktory. Jackie ako slizký odrbávačský právnik (samozrejme s dobrým srdcom ), Sammo ako podvodník bez prachov ( taktiež s dobrým srdcom ) a Biao ako vyšinutý paranoik ( bez dobrého srdca ). Je zábavné keď sa tí traja priateľsky mlátia hlava nehlava až sú na sračky a Jackie potom udivuje svoju návštevu keď sa mu záhadne zjavujú modriny a rozbitá huba. No, všetko neprekvapivo speje k záverečnej bitke pri ktorej sa prítomný búchači snažia zistiť čo vydrží ľudské telo než sa rozláme na maličké kúsky. Vrcholom je druhé kolo zápasu Jackie vs Benny Urquidez a opäť to sttojí za to. Podarený je aj vyziabnutý záporák s obrovskou cigarou, hlavne na konci je zábavný. Pre mňa určite podarená kravinka. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film mi dost připomínal chvílema svým stylem Police Story s tím rozdílem že Jackie hraje tentokráte sukničkářského advokáta. 4 hvězdy hlavně za závěrečnou chuťovku, kdy Jackie zdemoluje ve stylu Bruce Lee kickboxera Benny Urquidese. Tento souboj jsem si náležitě vychutnal ještě jednou, přičemž kop ve vrtuli nemá chybu! Naprostá demolice. Také mě dost překvapilo že film není zase tolik dětsky nevinný jak je u Jackieho zvykem a že té krve je na plátně celkem dost. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho najlepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o úspešnom právnikovi, ktorý prijme ponuku obhajovať vplyvnú spoločnosť, keďže bola zažalovaná kvôli znečisťovaniu jazera jeho majiteľkou a tak si zavolá na pomoc svojich dvoch schopných priateľov, aby našli niečo proti majiteľke a jej sestre. Lenže právnik a jeden s priateľov sa do sestier zamilujú a tak sa rozhodnú postaviť na ich stranu a zistiť pravdu o spoločnosti a jej zločineckých aktivitách. So spracovaním som veľmi spokojný, už od začiatku som mal z toho skvelé pocity, dejovo sa síce očakávane nejedná o nič výnimočné, ale sú tu tri perfektné hlavné postavy, ktoré si bez problémov utiahnu aj svoje samostatné scény, no samozrejme ich spojenia sú ešte lepšie, čo je pritom takmer stále. Jedine musím trochu vytknúť, že je tu trochu viac romantiky, než by bolo vhodné, pričom tá mimo humorných scén nemá čím zaujať, ale to je skutočne to jediné, inak si film udržuje vysokú úroveň zábavnosti a väčšinu času som mal pocit, že jedna skvelá sekvencia strieda druhú. Akcie je tu dosť a je skvelá. Súboje sú výborne natočené a hlavne majú perfektnú choreografiu, ktorá dovoľuje naplno vyniknúť všetkým zúčastneným, či už po bojovej, ale aj gymnastickej stránke, takže na ich kúsky je skutočne radosť pozerať, k tomu chválim aj výber prostredí a navyše to miestami pôsobí aj správne tvrdo, toto sa mi veľmi páčilo. Najviac sa mi páči celé finále v továrni, ktoré už miestami berie dych, ale skvelá je aj akcia na lodi a vlastne aj všetko ostatné. Veľmi spokojný som aj po stránke humoru, je ho tu dosť a väčšina sa výborne vydarila, chválim hlavne scénu s megafónom alebo už tradičná skrývačka v dome. Herecké obsadenie je vynikajúce, perfektné hlavné trio Jackie Chan, Sammo Hung a Biao Yuen, pričom každý z nich je v prvotriednej forme, sadli mi aj ženské postavy a k tomu skvelí záporáci, kde vynikajú hlavne Wah Yuen, ktorého kúsky hlavne vo finále sú nezabudnuteľné, ale aj Benny Urquidez a Billy Chow. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, tu sa v rámci žánru nedá nič vytknúť. Naveky drakom je jeden z najlepších filmov Jackieho Chana a najlepšia spolupráca tejto trojice, ktorá vyniká skvelou akciou a aj humorom, na toto sa dá pozerať stále. 81% ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Jackie Chana mám rád a tohle patří bezpochyby k tomu lepšímu co vytvořil. Výborná týmovka s vymazlenýma a úžasnýma rvačkama klasického stylu bez špagátů. Zejména závěrečný boj s Benny Urquidezem je podle mě jeden z nejlepších fightů vůbec. Tomuhle filmu škodí jen slabý příběh, který je až přespříliš natahovaný. plus u mě mají i Jackieho parťáci Sammo Hung a Biao Yuen, kteří se stejně jako Jackie představili v excelentní formě. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se ihned po zakoupení (i když "Chanovky" moc nemusím ...) podíval hlavně kvůli slibovanému duelu Jackie Chan vs Benny 'The Jet Urquidez. K tomu pak přítomnost ještě dvou hlavních rolí - Sammo Hunga a Biao Yuena slibovala docela slušný nářez ... Celkově je to hodně pohodový a dobrý film. Pro milovníky výše zmíněných mistrů bojových umění je to naprostá povinnost. Není to ale jen akční záležitost střihlá komedií (nenarazil jsem na žádný trapný honkgongský humor, ale vše humorné mne skutečně docela pobavilo ...), jak bývá u těchto filmů zvykem, ale i lehká love story ... A myslete si o mě co chcete, mě se i tato složka filmu prostě líbila. Ve finále jsme pak svědky velkolepého "martial-arts masakru" a výše zmíněné duelu Jackieho s jedním z největších mistrů bojových umění v historii - Bennym 'The Jet Urquidezem. Velkolepá podívaná. Každopádně film jako takový tak, tak drží při sobě ... Je to slepenec různých částí, kde se nic neřeší, neplánuje ale jen jedná a přišlo mi to spíchlé tak nějak na rychlo. Každopádně paráda, pro skalní fanoušky povinnost. Choreografie soubojů naprostá bomba. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se odehrává scéna v restauraci, kde chce právník Jackie (Jackie Chan) odškodnit ženu svého klienta, posléze tam dorazí i klientovi „muži“ a ženu napadnou, dojde na souboj, do kterého se zapojí i Jackie. Zajímavé je, že úplně stejná scéna a dokonce i ve stejném prostředí na stejném místě se odehrává ve filmu Touch a Go (1991), kde hlavní roli ztvárnil Sammo Hung (který hraje i zde), jen s menšími změnámi – dojde na napadení ženy, souboj, ovšem Sammo není ten, kdo se pere. (gein)
  • Jackie Chan soutěžil v roce 1989 o hongkongskou filmovou cenu za nejlepší akční choreografii. (Terva)

Reklama

Reklama