Reklama

Reklama

Rachot v Bronxu

  • Hongkong Hong fan qu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý asiat má v New Yorku problémy nejen s přízvukem, žlutým pigmentem a šikmýma očima, ale také s partou nepřátel. Ty asi mimo jiné hodně štve, že není úplně lhostejný několika atraktivním dívkám a navíc docela slušně ovládá bojová umění. I když jeho ruce a nohy dokážou kolem sebe bít s ocelovou pevností, železnou pravidelností a žulovou tvrdostí, občas se vyplatí i trocha napoleonské strategie. Naštěstí má hlavní hrdina mozek v pořádku, a tak odolá i nejhrubší síle. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (120)

Matty 

všechny recenze uživatele

Mlácení (se) tlupy naštvaných borců je to natolik zábavné a v podstatě nepřetržité, že vám v koutě ležící, bolestí skučící scénář ani nebude připadat jako něco nepatřičného. 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7,5miliónaTržby USA $32,392,047Tržby Celosvetovo $75,800,000║ Jackie Chan je šialenec, pozerať sa na jeho niektoré kúsky je strach a hrôza, tento film je dosť bláznivá akčná vec. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příběhová jednoduchost s hromadou dobré akce a špetkou humoru, která nedokáže urazit (hlavně si Jackie všechnu srandu nechává do klidných chvil bez mlácení lidí, což osobně preferuji v každém jeho filmu). Pro mě rázem jeden z jeho nejlepších a nejvyváženějších filmů. Proč taky ne, v Lamborghini se neprojede každý den, stejně jako nedostane nakládačku od nějakého pouličního punkera:). PS: klasické "nepovedené záběry" jsou plné zajímavostí a opět se u nich člověk skvěle baví ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se sice snaží seč mu síly stačí, ale bohužel tentokrát ani jeho neuvěřitelné kousky nemohou zachránit špatný dojem - nijaký scénář, jen spousta bezduchých scének ..... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava jedna z nejlepších Chanovek. Když nacpali toho punkáče do drtičky, byl jsem z toho tenkrát dost vyšokovanej. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takhle mám Jackieho fakt rád!! Jednoduchý děj, umírněný a přijatelný humor, perfektní akční a kaskaderské kousky a naprosto špičkové martial arts scény ... Bojových scén sice není moc, ale těch pár "fightů", které zde Jackie předvede, je fakt bomba a nezadá si ani s aktuálně "úřadujícím Tonnym Jaa" ... nebo je spíše krásně vidět, od koho si Tonny bere ve svých filmech inspiraci ... Každopádně už ta krátká scéna na začátku filmu, kdy nám Jackie předvede, jak se trénuje kung-fu na tom "dřevěném panáku" známého z tolika martial arts filmů, mi vyrazila dech ... Tak neskutečně rychlý ruce a kadenci úderů jdoucích po sobě jsem viděl naposledy (a pouze ...) v Ip Manovi (2008)... Naprosto výbornej akční nářez, který vyloženě dostojí svému názvu ... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů s Jackie Chanem, který musí překonávat nenávist v New Yorku, kde má spoustu nepřátel kvůli svému původu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

RACHOTEM V BRONXU se Jackie po neúspěšných pokusech v 80. letech (VELKÝ ZÁVOD 2, OCHRÁNCE) konečně prokopal na americký trh, když tu s ním posbíral 32 milionů (dalších 56 milionů si připsal v Hong Kongu, kde se stal hitem roku a zařadil se mezi Chanovy největší hity vůbec). Při jeho výrobě Jackie nešetřil ani pitvořením a hláškami, pravidelně prokládanými brutálnějšími momenty (baseball s lahvemi, drtička dřeva), ani nápaditými, perfektně ochoreografovanými akcemi (bitka v doupěti gangu, kde mj. proskočí nákupním vozíkem) a šílenými kaskadérskými kousky (skok z nadzemního parkoviště na balkón vedlejší budovy) s neblahými následky (proslulé zlomení kotníku při skoku na vznášedlo, viz. tradiční závěrečný klip se songem o Jackiem. A vystřihl další extrémně zábavnou řadovou chanovku poloviny 90. let. Jejíž finále se - stejně jako pozdější TERČ (kde také mafiáni převálcují pouliční gang) - neobejde bez velkého vozidla a zrušeného baráku. Velmi příjemným bonusem je pak půvabná Françoise Yip (ČERNÁ MASKA). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s mojim obľúbencom Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi jednoduchý príbeh o mužovi, ktorý sa dostane do pozornosti miestneho gangu a neskôr aj mafii, ale ako to už pri Jackie Chanovi býva, aj ten najjednoduchší príbeh je zárukou dobrej zábavy. Akcie tu je optimálne množstvo, ale tie lepšie súboje sú hlavne v prvej polovici, v druhej sa akcia zmení skôr na iné typy. Najviac sa mi páči akcia v hlavnom sídle gangu, čo predstavuje typický typ Jackieho Chana, teda k boju využíva aj kreslá alebo chladničku a počas tejto scény ma najviac zaujalo Chanovo bránenie protivníkovi vziať fľašu na udretie, ale dosť sa mi páči aj prvý súboj v obchode, ktorý pôsobí drsnejším dojmom. Spomenúť musím aj finálnu akciu so vznášadlom, pretože akcia typu veľký dopravný prostriedok prechádza mestom a ničí všetko pred sebou poteší vždy. Narozdiel od väčšiny filmov Jackieho Chana tu nie je skoro žiadny humor, ale je skôr drsnejší a hlavný hrdina je dokonca aj v jednej scéne úplne krvavý. Jackie Chan sa túžil dostať do Hollywoodu a týmto filmom sa mu to podarilo. Síce patrí medzi jeho lepšie americké filmy, ale väčšine z jeho Hong Kongskej tvorby sa nevyrovná. 73% ()

castor 

všechny recenze uživatele

První skutečný kasovní úspěch na západním trhu. Když pomineme řídký scénář, tak zasloužený. Neuvěřitelné kousky, které hlavní hrdina předvádí, zaslouží smeknout. A jen dokazují, že než začal Jackie Chan blbnout s úplnými braky, byl ve skvělé formě. Situační komiku zvládá levou zadní, akce je bláznivá a nepřetržitá, takže spokojenost. V případě nepovedených záběrů obzvlášť. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se vyloďuje v Americe podobně jako svého času Bruce Lee v Římě. Hned na úvod vymlátí místní hejsky, pak od nich dostane naloženo, aby je vymlátil ještě více, poté se dohromady spojí a jdou si posvítit na mnohem větší hejsky. Příběhově nic extra, choreogratie soubojů a kaskadérských kousků je výborná. Když jsem film viděl poprvé, zdálo se mě že přechod do hollywoodské produkce ublížil Jackiemu více, nyní bych řekl že je vše poměrně v pořádku. 65% PS: V závěrečných nepovedených scénách zaujme nejvíce Jackieho kotník. Ten člověk teda vydrží nemožné. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tímto se mi zprotivil Jackie Chan a až filmem Instinkt lovce jsem o5 změnil názor...Tento film je zcela nezáživný - ztráta času... ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů s JC, který je plný zběsilé akce, rubanic a občasného humoru, který tam není vůbec na škodu. Jackie Chan je jenom jeden a další takový už nebude. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejlepší film s Jackiem Chanem. Film je dost dobře pojat i jako komedie s množstvím vtipných scén. Jackie Chan zde předvádí opravdu dost skvělých bojových kousků, hlavně i kaskadérských. Akce je tu dost, samé bojové naháněčky. Vtipné momenty, přívětivá hudba, dobří herci a i záporáci. Co víc si přát. Film má rychlý spád, vůbec nenudí. Celkově hodnotím na 98% = ***** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mohla to být hongkongská řežba, ale s Jackie Chanem se všechno musí pohybovat na hranici komedie až sebeparodie. Jsou filmy, které jsou s ním snesitelné a pak má ve své filmografii pitominy ve kterých předvádí své kaskadérské kousky, mlátí rozzuřené asiaty a ještě se dvoří dívkám. Tenhle je jedním z nich. Tady vlastně nebylo ani potřeba žádného pevného scénáře, protože ten byl sepsán v bodech, kdy se Jackie Chan dostane do nějakého problému a následně z něj zase vybředne zásluhou svého bojového umění. Nelíbilo se mně režijní vedení filmu, které nezapřelo šikmookého chlapíka rovněž za kamerou - Stanley Tonga. Byl celkem dobrý v akčních scénách, ale jenom dobrý, uměl také nasadit tempo, ale když mělo přijít na dialogy anebo neakční pasáže, nedalo se na to dívat. Mám pocit, že tenhle film je ztráta času. Pobíhající asiaty s jejich zrychlenými pohyby si příště určitě nechám ujít. 30% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

aj keď sa podľa mňa jedná o príšernú blbosť po stránke scenáristickej a filmovej, tie dve hviezdičky dám za celkom zábavné akčné scénky, z ktorých najlepšia (a zároveň aj môj vrchol filmu) bola bitka Jackieho proti celému gangu priamo v ich doupěti ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zábavná a rychle plynoucí jednohubka, jejíž stopáž bohatě vystačí nepříliš komplikovanému scénáři - film samotný trvá jen zhruba 78 minut a zbytek tvoří nepovedené záběry a následně titulky - kaskadéři si zase jednou užili, sanitka jela dvakrát a Jackie odehrál zbytek filmu se zlomenou haxnou. Já chci vznášedlooo! ()

Reklama

Reklama