Reklama

Reklama

Zajatec

(neoficiální název)
  • Tchaj-wan Island of Fire (více)

Obsahy(1)

Že vězení není žádný med, to ví každý - a co teprve ten, kdo je odsouzen neprávem? A když je pak jedinou vládnoucí mocí nejvyšší důstoník, je jen otázkou času, kdy dojde k problémům a k boji o holý život. Útěky a vzpoury vězňů jsou jen začátkem "války". Války odpadlíků a vyšší moci. Je jen otázkou, kdo z ní vyvázne živý...? (predators)

(více)

Recenze (15)

Toshiro odpad!

všechny recenze uživatele

Na tohle se dá říct jen WTF?? Jackie Chan hraje v podstatě úplně zbytečnou vedlejší roli – a to se film v USA distribuci jmenuje Jackie Chan Is the Prisoner. Je to pokus o jakési vězeňské drama. Děj je poskládán ze scén a zápletek jiných filmů – hlavně Cool Hand Luke – z kterého bezostyšně znásilňuje řadu scén neskutečně stupidním způsobem. Naprosto netuším co mělo být cílem filmu, ale pro mě odpad!! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Několik scén z filmu okatě připomínalo snímek Frajer Luke. S nástupem hlavního hrdiny do vězení se tak trochu ve scénáři pozapomělo na jeho hlavní poslání a předposlední scéna na Filipinách se do snímku moc nehodila. Sice Jackie nebyl délkou role hlavní hrdina, ale ve čtyřech bojových scénách dostal prostor a ukázal své umění. V jednom souboji s ním byl Andy Lau a byla velká škoda, že více prostoru v akčních scénách nedostal Sammo Hung. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Hong Kongský Prison Break:-) J. Chan si zde sice moc nezahraje a soubojů také není přehršel, ale o to více je děj rozdělen mezi více charakterů. Bohužel místy dochází k jeho zkratkovitosti a nepřehlednosti. Záchrannou ruku podává závěrečné rozuzlení, které mě osobně docela překvapilo. 60% ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je všude na obalech obrovskými písmeny napsáno "Jackie Chan" v tomhle filmu hraje prim Andy Lau. Historie tohoto filmu je dlouhá (Jackie v něm hrál, aby se odvděčil Jimmy Wang Yuovi za únik ze spárů Triád), takže ji přeskočíme a vrhneme se na film samotný: Zápletka se točí kolem věznice ve které někdo využívá mrtvých vězňů (kteří jsou ale mrtví jen na papíře) jako nahraditelných zabijáků (většinou pro kamikadze mise). Jimmy Wang Yu hraje policistu, kterému podobný vrah redukoval rodinu. Rozhodne se tedy přijít do věznice inkognito jako vězeň... Brzy pozná jak to v místním nápravném zařízení chodí - zvykne si na brutální dozorce, projde si samotkou a udělá si i přátele - John (Sammo Hung) stále utíká z vězení, aby se mohl alespoň na chvilku setkat se svým synem, Steve (Jackie Chan) nešťastnou náhodou zabil kápa místní mafie (všechno v dobrém úmyslu, Jackie přece nemůže být záporák) a ve vězení teď po něm jdou najatí "uklízeči"... Tato (hlavní) část příběhu je sice mírným kopírákem klasických US vězeňských filmů, ale funguje nečekaně dobře a díky scénáři, který nepřehání se s postavami dokonale sžijete. Film nabírá body i ve finále, které je nejen vypečeným uzavřením celého případu, ale obsahuje i velkolepou přestřelku (pro ty akčněji založené) ve které Jackie Chan postřílí víc lidí než ve všech ostatních filmech dohromady. Prvních patnáct minut filmu (které nejsou ničím výjimečné) tak trochu klame tělem. Snímek se nakonec rozjede a ukáže zuby. Pro mě osobně to bylo rozhodně překvapení - film s minimem akce, který dovede ustát náročnější příběh, to se v Hongkongu tak často nevidí (alespoň ne od herců, které potkáte tady). 70% ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

takže v číně se popravují samí dobří chlápci, vězni jsou obětmi blbých náhod nebo jsou to undercover a jediný, kdo vraždí, jsou dozorci a ředitelé věznic :) sympatické vězeňské drama, které se snaží dostat diváky na stranu vězňů // SHRNUTO: část před vězením je dobrá. část ve vězení je dobrá. závěrečná část má grády a je dobrá. super drámo, ve kterém nechybí akční scény, místo kungfu jde spíš o klasické rvačky, při kterých teče krev, a přestřelky, při kterých teče krev. umírají lidé. umírají křečci. JACKIE CHAN a SAMO HUNG mají sice jen vedlejší role, zato je Jackie v lágru za zabití a než se utopí v kaluži krve, tak se taky zúčastní pěkných jatek. Nejzlejší Jackie, jakého jsem zatím (při své chabé znalosti necelé třetiny jeho kinematografie) zaregistrovala. Už kvůli tomu! A perlička: všimněte si nenápadné paralely mezi nočním klubem a vězením, které patrné zejména v některých záběrech. Vsadím vlastní spodky, že v obou případech využili stejnou studiovou lokaci! (v nějaké sofistikované přirovnávání gangsterů, vlekem událostí lapených ve světě zločinu, s vězni, které stejný vlek dovlekl až do věznice, v případě autorů příliš nevěřím :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Existují tři různé verze snímku, a to honkongská dlouhá 93 min., americká trvající 96 min. a nejdelší taiwanská se125 min. (Rominator)

Reklama

Reklama